Je bent nog niet jarig ?

download (2)Afgelopen woensdag 25 september las ik in het RTL Nieuws dat het de dag was dat de meeste mensen jarig zijn.
Allemaal kinderen die met of rond de Kerstmis verwekt zijn, waar de feestdagen al niet goed voor zijn.
Het was wel grappig om te lezen. Je kon ook je eigen geboortedatum intikken en het bleek dat mijn geboortedatum ongeveer het minst populair is want ik ben eerste Kerstdag jarig en zoals ik eerder schreef doen paps en mams dan liever wat anders.
Mijn ranking is dus 363. Ik word alleen nog geklopt door Tweede Kerstdag die op de 364e plaats staat en Nieuwjaarsdag die op de 365e en laatste plaats staat.
Dit wordt er dus over geschreven:

Hiep hiep hoera! Vandaag zijn de meeste Nederlanders jarig

25 september 2019 

Vandaag, op 25 september, vieren maar liefst 43.837 Nederlanders hun verjaardag. Op geen enkele andere dag zijn meer Nederlanders jarig, zo blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Ook Jacqueline (50), Barbara (35) en Rowan (18) zijn jarig op dit feestelijke hoogtepunt van het jaar.

Naast 25 september, zijn ook op 30 en 28 september heel veel Nederlanders jarig. Volgens CBS-woordvoerder Dick ter Steege worden dit ook wel de ‘kerstkinderen’ genoemd omdat ze allemaal rond kerst zijn verwekt. Ook 2 en 3 mei zijn dagen waarop heel veel Nederlanders jarig zijn, oftewel de ‘bouwvak’-kinderen.

Ook jarig op jouw verjaardag

Op 1 januari, 25 en 26 december vieren dan weer de minste Nederlanders hun verjaardag. “Logisch, want als je er enigszins zeggenschap over kan hebben, wil je op de dag liever niet bevallen. Dat noemen we dan ook de ‘liever niet’-dagen”, zegt Ter Steege tegen Editie NL. Wil jij weten met hoeveel anderen jij je verjaardag viert? Vul dan hieronder jouw geboortedag in.

download (3)Ik weet niet of de uitspraak dat je liever niet op eerste kerstdag wil bevallen nu ook wel zo is. Volgens mij vinden mensen het juist bijzonder om een kerstkindje te krijgen. (Een echte en niet zo’n kind dat kerstkind genoemd wordt omdat het rond die datum verwekt is, verschil moet er zijn he……)  Althans mijn moeder heeft altijd verteld dat ze er zo blij mee was dat ik in de Kerstnacht werd geboren.
En zelf heb ik het ook altijd als bijzonder ervaren en ik ben er nog steeds blij mee.
Mijn zusje kreeg een nieuwe man die bleek op de Tweede Kerstdag jarig te zijn en mijn lief Willem de 24e december. Hoe gek kan je het maken. Voor onze familie daarom drie dagen feest achter elkaar….. Eigenlijk is dat wel een beetje te veel van het goede……

23 gedachten over “Je bent nog niet jarig ?

  1. Van onze eerste kind, zoon Ruud was ik rond de Kerstdagen uitgerekend en hij werd de 27ste geboren, iets waar ik verder geen invloed op had natuurlijk. Eerste kerstdag bevallen had ik zeker geen probleem mee gehad want je wilt tegen die tijd écht wel van je vrachtje af. Zeker in die tijd toen we zelf nog géén telefoon en géén auto hadden waardoor je tijdens de feestdagen dus toch net iets meer zorgen had of je alles tijdig kon regelen als de bevalling begon.Het was die eerste jaren wél heel onhandig om een kinderverjaardag te hebben op de dag ná kerst.

    1. Wat dat betreft kan je inderdaad beter met kerstmis zelf jarig zijn. Ik hoor het van Wim ook de 24e zijn verjaardag was nooit leuk. Iedereen had nog van alles te doen of moest naar de nachtdienst ergens….

      1. Klopt, en bij Ruus had ik altijd veel was na twee kerstdagen en eerst hij en daarna Inge in de katoenen luiers. En boodschappen natuurlijk want alles was al van vroeg op de 24ste dicht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s