Alles te geef…..

download (1)Iets gratis krijgen is altijd leuk natuurlijk en ik ben dan ook best een fan van de weggeefhoek in ons dorp op Facebook. Ben daar lid van en heb er zelfs ook wel eens dingen opgezet die ik kwijt wilde en waar ik een ander weer plezier mee kon doen.
Maar natuurlijk is het ook leuk om mee te loten als er wat weggegeven wordt en nog leuker om dan ook uitgekozen te worden.
De meeste mensen loten wel maar er zijn er ook die tegen de eerste die reageert zeggen komt maar ophalen. Ik reageer ook alleen op dingen die ik echt kan gebruiken of wat aan heb.
Vorige weer gaf iemand een nieuwe pittenzak weg (die dingen kosten toch rond de 14 euro nieuw de originele Hittepit) De mijne begon al weer te verslijten en ik gebruik hem echt dagelijks, zo heerlijk. En een grote fles antikalk voor in de badkamer. De pittenzak zat nog nieuw in de verpakking en de fles antikalk was ook niet gebruikt.
Ik zei dat ik het wel wilde hebben en kreeg al snel bericht dat ik het op kon komen halen. De volgende dag op gaan halen, zo leuk toch om zomaar zoiets cadeau te krijgen.
Eergisteren bood iemand een bon aan van de Etos, gekregen bij de postcodeloterij voor een fles shampoo en een fles badschuim. Ik weer meeloten en ook al snel een berichtje kom maar ophalen. Gisteren ging ik met mijn zus weer eens lekker fietsen en wat winkelen (eindelijk weer eens een droge dag)  en ben ik hem meteen op wezen halen, we gingen toevallig naar een winkelcentrum waar ook een Etos was dus kon ik meteen die bon inleveren. Kreeg de kassabon en daar stond toch totaal 19,50 op.  Dat zijn toch geen verkeerde dingen om dat zomaar cadeau te krijgen.   (grappig bij het opzoeken van een plaatje zie ik er te koop staan op marktplaats)  Vitaminis-actie-Lidl-560x311
En tot slot spaar ik nog stickers bij de Lidl voor een leuk speelboek. Yenthe is er nu nog wat klein voor maar als ze wat groter is dan staan er leuke spelletjes in om te doen.
Ik zag een oproep van iemand die die stickers aanbood. Heel toevallig iemand waarmee ik in de Huurderbelangenvereniging zit en zij stuurde een berichtje dat ik ze wel kon komen halen, dat was hier in het dorp dus makkelijk om even langs te fietsen.
Schiet nu al aardig op met mijn boek. Er hadden nog een paar mensen op gereageerd die ze zochten en daar ken ik er ook een paar van. Die ga ik dan weer mijn dubbele stickers geven of misschien kunnen wel ruilen.
Eerdere keren had ik al een prachtige BK soeppan gekregen, een fietspomp, een vierkante meter tuin zeg maar (zo’n pakket) dat lijkt me leuk voor Yenthe als ze wat ouder is om wat dingetjes in te zaaien of poten.  Voor het kinderwerk waar ik ook voor meegedaan had kreeg ik een keer een kruiwagen vol kleine cadeautjes voor de bingo van het kinderwerk. Een bon voor een gratis leesbril, een paar zo goed als nieuwe keileuke laarsjes. Een glazen kerstboom gevuld met kleine kerstballetjes.
Toch hartstikke goed hoe die dingen werken. Heb wel altijd zoiets van moet ik dan nog weer wat teruggeven. Een keer heb ik het wel gedaan bij die man waar ik die nieuwe soeppan van kreeg daar gooide ik een chocolade letter in de brievenbus met een kaartje er bij van bedankt. Maar bij de andere dingen heb ik het niet gedaan.$_84 Zet dan wel altijd een berichtje op FB dat ik er blij mee ben. Zelf kreeg ik ook niets terug en dat hoeft natuurlijk niet maar soms zijn de dingen die je krijgt zo mooi dat ik die neiging wel heb.
Altijd een beetje dubbel maar ja ik vind het wel leuk dat mensen zo dingen met elkaar delen, gunnen. Ik weet nog dat een mevrouw een keer bij mij een wolkenlamp ophaalde die ik al zo lang op de zolder had liggen. Zij was er zo blij mee, in verwachting van haar tweede kindje en in die kamer wilde ze hem ophangen vertelde ze. Daar werd ik dan ook zo blij van.  Vandaar denk ik het spreekwoord “Beter te geven dan te ontvangen”.  Al vind ik het andersom ook wel tof……;)

6 gedachten over “Alles te geef…..

    1. Ja dat vind ik ook hoor, ik heb er al best veel bruikbare dingen weggehaald. En ook dingen zelf weggeven. Mooi systeem. In een tuinencomplex in de omgeving heb je ook een soort kraampje waar ze overschot aan groentes en fruit neerleggen. Dat mag je dan ook meenemen. Dit jaar ook al verschillende keren wat meegenomen daar.

  1. Je hoort het gelukkig steeds vaker dit soort initiatieven, veel beter dan weggooien natuurlijk. Zelf doe ik er niet zoveel mee, meestal meer in de familiekring kijken of het nog bruikbaar is voor iemand en anders naar de kringloop.

    1. Ik geef het ook vaker aan de kringloop omdat mensen soms wel reageren maar dan niet op de afgesproken tijd ophalen. De laatste keer dat ik een paar dingen opgezet had ging het wel heel goed. En zelf heb ik er ook goede ervaringen mee. Het is ook wel heel leuk zo die ruilhandel eigenlijk.

  2. Wat leuk dat ze bij jullie ook echt leuke dingen weg geven. In de groep waar ik lid van ben zijn het over het algemeen meubels, nou daar kan ik weinig mee. Ik heb er zelf wel wat dingen op gezet die door de uitgeloten mensen blij opgehaald zijn.
    Prima systeem vindt ik.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s