Soms gaat alles anders….

Vuurvlinder klein 3 (Middel)Het gekke was dat ik totaal niet verrast was afgelopen donderdag toen Wim me opbelde dat hij in Gouda was en hij vroeg of het uitkwam dat hij een dag eerder al kwam..
Helemaal leuk toch zo’n extra dagje samen.
Waarom was ik niet verrast ? Ik wist dat hij die dag een lezing ging houden voor een historische vereniging, daarna nog naar een klant ging in de buurt van Gouda en daarom al een aardig eind op weg was. Vuurvlinder 3 (Middel)
Was boodschappen aan het doen eerder op die dag en dacht ik zal maar wat extra kopen, nog niet wetend dat hij zou komen maar had gewoon dat voorgevoel er van en dat bleek te kloppen.
Anders had hij donderdagavond van Gouda naar Apeldoorn moeten reizen en vrijdagochtend weer terug dezelfde reis.
Nou ondanks het minder fraaie weer hebben we er toch wel een mooi weekend van gemaakt.  Naar Rotterdam gegaan waar in en rond de markthal een world food festival was. Een reis in de wonderlijke wereld van ons eten. Vanaf het verbouwen van eten tot aan de recycling en alles was er tussen zit.
Misschien ook door het regenachtige weer maar heel veel bijzonders was er eigenlijk niet te zien en te beleven. Wel een kas waar wat groentes op diverse manier verbouwd werden, wat dingen over recycling maar we hadden er iets meer van verwacht.
Nou ja een rondje markt en markthal en nog wat lopen winkelen, er is altijd wel wat te zien op zaterdag in Rotterdam.
We waren op de fiets gegaan naar de Capelse brug, dat was wel heerlijk dan hoef je geen rekening me de bus te houden.


Om niet twee keer te hoeven fietsen naar Krimpen zijn we gaan eten bij de Italiaan, altijd lekker eten daar en een mooie locatie en daarna naar Peter zijn verjaardagsfeestje.
De kleine Yenthe was nog op, ze vond het geweldig al die oma’s en opa’s en verdere familie. Nu begint ze het wel te begrijpen allemaal en ze hopte van de een naar de anders, zo leuk.  Een uurtje mocht ze nog opblijven en daarna ging ze echt vrolijk zwaaiend naar iedereen naar bed. Voorbeeldig hoor zonder te piepen dat ze niet wilde en ze sliep al weer snel. Het was een leuke avond.
Vanmiddag Wim weer naar de bus gebracht, het was gewoon buiten warmer dan binnen, wel vochtig warm. Besloot om toch nog even wat te gaan wandelen in het Loetbos en werd aangenaam verrast door het aantal vlinders dat ik er nog zag. Dacht dat het allemaal wel over was. Maar een aantal atalanta’s, luzernvlinders, witjes maar ook mijn absolute Favo vlinder de kleine vuurvlinder.. daar was ik echt blij mee.
Koolwitje (Middel)Thuis zag ik in een spinnenweb een vlinder hard spartelen om los te komen, een witje.
En hoewel ik toch wel probeer zoveel mogelijk de natuur zijn gang te laten gaan kon ik het toch niet aanzien en (na een foto gemaakt te hebben) heb ik hem even losgemaakt van de kleverige draden. Even zat ie nog wat verdwaasd op de grond maar later zag ik hem weer vrolijk rondfladderen en kwam ie zelfs even op een bloemetje dicht bij me zitten, zo leuk. Nog een poosje in de tuin gewerkt. Een prachtig weekend zo……

14 gedachten over “Soms gaat alles anders….

 1. Gezellig zo’n dagje extra toch? Wat nog een hoop soorten vlinders, mooi op de foto gezet hoor. Ik ben nog in de heemtuin van Krimpen aan de IJssel geweest, om de vliegenzwammen te bewonderen ( zie mijn blog)

 2. Je hebt een goede daad verricht door een vlinder te bevrijden! Ik moest meteen aan Jan Wolkers denken, die zei in een interview: “Ik rem ook voor vlinders.”
  Met het ov de brug over: niet om over naar huis te schrijven (-:
  Fijn dat je zo geniet van je kleindochter. Mooie foto’s!

  1. Ja kon hem niet zo laten worstelen in dat web, laat die spinnen maar muggen en vliegen vangen toch… Ja ik geniet enorm van mijn kleindochter. Maar goed dat er censuur is om de foto’s te plaatsen 😉

  1. Het was inderdaad opeens wel stil zondagavond. Altijd weer even wennen maar goed zo is het en het is ook prima zo. Het is echt zo’n leuk kind dat zeggen natuurlijk alle oma’s maar in dit geval is het waar haha.

    1. Ja het is maar goed dat ik een film en foto verbod heb want er zijn toch leuke filmpjes. Vorige week had Chantal een weekendje Beekse bergen gewonnen. Ze zaten daar in een huisje midden in het park keken zo naar de leeuwen. Kreeg ik een filmpje van Yenthe op safari. Twee van die staartjes in haar haar, met een verrekijker kijken waar de leeuwen waren, liep nog bijna ergens tegenop. Dan lig je toch helemaal in een scheur van het lachen… Maar geloof zeker dat jij ook geboft heb hoor….. 😉

     1. Dat is een erg leuke bijkomstigheid van de moderne telefoons, we zijn overal”bij”. Ik geniet heier ook steeds weer van alle filmpjes die doorgestuurd worden. Van de eerste zwemslagen tot de eerste gestrikte veter krijgen we mee.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s