Niks te pinnen……

Maestro nieuw design_tcm162-141346Ik ben iemand die eigenlijk altijd pint, zeker met dat contactloos betalen, dat vind ik toch zo handig dus zelfs een bakje koffie bij de Hema van 1,30 ( 2,00 – wc bonnetje – korting omdat ik daar een zorgverzekering heb van 10 %) pin ik nog.
Afgelopen zaterdag was ik met Wim op stap in Rotterdam. Nu denk ik niet dat er alleen in Rotterdam “boeven” rondlopen maar daar ben ik toch altijd wel wat secuurder met mijn tas, passen en portemonnee. Althans dat denk ik dan.
Afijn we liep op de markt en ik heb altijd een fototas in de vorm van een rugzak waar mijn dingen inzitten met veel ritsen en vakken. Regelmatig gebeurt het me dan ook dat er eentje open blijft staan of half. Niet zo slim maar ja….. heb ook nooit beweerd dat ik slim ben.
Nou ja op een gegeven moment wil ik wat pakken en zie ik dat de bovenste rits van mijn tas half open staat en zeg dat tegen Wim.
Kijk even of je wat kwijt bent zei hij. Dus ik kijk maar mis niets. Mijn portemonnee stop ik altijd in een verborgen vakje van mijn tas en mijn pinpas en ov kaart heb ik altijd in mijn telefoon die in mijn broekzak dit.
Heb je je bankpas en portemonnee nog vroeg Wim en ik klopte op mijn broekzak waar ik mijn telefoon voelde en zei die zit er nog. Kon me tenminste niet voorstellen dat iemand ongevoeld daar een pasje uit zou kunnen halen.
download (2)Wij een paar uurtjes rondgelopen in de markthal en op de markt, in de verte zag ik de mij welbekende letters Hema, nam Wim mee en zei, kom we gaan een bakje doen daar.
Bij de Hema aangekomen zocht ik mijn Hemapas en kon hem niet vinden. Ik wist dat ik hem de laatste keer in mijn telefoon gestopt had omdat het druk bij de kassa was. Normaliter zit ie in mijn portemonnee. Ik kon hem nergens vinden dus maar contant afgerekend want ik miste opeens ook mijn pinpas….. Daar werd ik minder vrolijk van.
Op de tafel nog even alles nauwkeuriger nagekeken. Portemonnee met zoveel vakjes tegenwoordig waar pasjes inzaten, mijn tas en telefoon maar nergens waren de pasjes te vinden.
Ik moet ze verloren zijn toen ik mijn ov-chipkaart uit mijn telefoon gepakt heb, zei ik tegen Wim, die zat er nog wel in. Eigenlijk is mijn telefoon ook te klein om daar zoveel pasjes in te doen maar ja aan die constatering had ik verder ook niets.
Pas blokkeren dan maar. Nu heb ik ooit in een helder moment van me het telefoonnummer van het blokkeren in mijn telefoon gezet. (Ja ik heb wel eens slimme dingen). Meteen opgebeld en dat was zo geregeld. Mijn pinpas geblokkeerd en krijg woensdag als het goed is weer een nieuwe voor de prijs van 7.50. download (3)(Daar gaat weer mijn prijs die ik gewonnen had in de staatsloterij 7,50, zo gewonnen zo geronnen). Gekeken of er soms iemand contactloos betaald had met mijn verloren pas maar dat was niet het geval. Misschien gevonden door een eerlijke vinder, die bestaan ook nog. De eerstkomende dagen dus even niet pinnen, zal wel wennen zijn haha. Maar er zijn ergere dingen toch.
Zoals mijn zusje zei op Peter zijn verjaardag ’s avonds toen ik het vertelde……”Je Hemapas vond je zeker het ergste haha”.  Daar moet ik ook een nieuwe voor aanvragen dus zolang ik die niet heb even geen korting bij de Hema…. maar dat zal me er niet van weerhouden om mijn (bijna) dagelijkse dosis koffie daar te nuttigen.

22 gedachten over “Niks te pinnen……

 1. Gelukkig een goed einde voor jou. Wij hadden minder geluk in de metro in Athene de broedplaats voor gauwdieven), maar liefst 2 van Grom’s betaalpassen werden tegelijkertijd gestolen. Toen wij de kaarten blokkeerden, was reeds 100 euro per kaart afgehaald. Domper!

 2. Ik pin ook alles. Vermoedelijk ook het meest bij Hema om het meeste uit mijn 10% gelukskorting te halen 🙂 Heb ook nooit contant geld op zak. Als ik mijn pinpas kwijt ben, dan kan ik dus niks betalen. Het is me gelukkig nog nooit overkomen.

 3. Mijn dochter heeft al twee keer een pinpas gevonden tijdens het uitlaten van de hond. Via facebook vond ze de eigenaren terug. Je schrikt je toch lam als je je pas kwijt bent!
  Je hema-pas het ergst, hahaha (-:

  1. Nou ja bij mij is meestal niet zoveel te halen van mijn bankrekening dat scheelt maar blij was ik er natuurlijk niet mee. Gelukkig snel geblokkeerd dus alleen de kosten van een nieuwe pas. Ik zie ze ook idd wel eens via FB langskomen.

 4. Heerlijk ik heb nauwelijks pasjes en de bankpas ligt altijd thuis omdat ik niet pin. Ik heb alles bij elkaar misschien 5 pasjes, rijbewijs, ov, zorg verzekering zwempas, de meeste neem ik alleen mee als ik ze nodig heb en dat is gelukkig niet vaak.

  1. Ik pin echt praktisch iedere cent. Vind het zo lastig portemonnee uit mijn tas halen, niet vergeten rits dicht te doen weer opbergen dan vind ik zo’n pasje uit mijn telefoon trekken heel wat gemakkelijker en minder risico dat iemand je portemonnee even uit je handen jat….

  1. Ja dat is denk wel zo maar ik vind dat zo lastig en het liefst hou ik mijn portemonnee in mijn tas. Zo’n telefoon in mijn broekzak werkt voor mij uitstekend. (normaal dan he, nu ff niet)

 5. Wat een goed idee om het nummer van blokkeren van je bankpas in je telefoon te zetten, ga ik gelijk doen. Bedankt voor de tip.
  Wel even schrikken als je je pas kwijt ben denk ik.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s