Too good to go …..

step-firstIk kreeg ook al een keer de tip van de Hulk voor de site van Too good to go en heel toevallig schreef mijn ex-collega en nu vriendin Paulien er iets over.
Afgelopen weekend in Apeldoorn las ik dat en vertelde het zo tegen Wim.
Kijk eens of ze dat hier ook doen zei hij.  Ik meteen de app gedownload, gekeken en inderdaad een winkel heel dicht bij Wim in de buurt deed daar aan mee, de Spar.
Vrijdag om 5 uur las ik dat en zag dat ze nog een pakket hadden, we doen het zeiden we, gewoon eens uitproberen.
Het pakket kostte 3,99 en we waren gewoon ook best nieuwsgierig wat zou er in zitten het had de naam ” Magic box” gekregen. Je weet dus nooit van te voren wat je krijgt.
Nou ja na 6 uur konden we het ophalen, dat meteen gedaan en we kregen een pakket mee met daarin o.a. sla, saté, dikke plakken boterhammenworst, tapenade, verse jus d’orange, broccoli en nog wat, ben het even vergeten. Het geld wel waard maar echt om te zeggen wow nee dat hadden we niet wat betreft de kwaliteit.
step-secondWel leuk om je eten meteen aan te passen aan het pakket dat je gekregen hebt. (Voor de vegetariërs er zijn ook vega pakketten te vinden). En een beetje creatief te denken over het eten en te combineren.
We gingen nog verder zitten kijken en zagen bij een Jumbo in Apeldoorn ook pakketten aangeboden voor 4,99.
Onder het mom van, gewoon nog eens proberen bestelden we opnieuw een pakket dat we zaterdags op zouden kunnen halen.
Het lag op de route die we van plan waren te gaan fietsen en konden het zo mooi combineren.
We werden totaal verrast door wat we daar meekregen, echt heel veel. En ook het tijdstip bij de Spar moesten we het na 6 uur ophalen en hier kon het gewoon tussen 12.00 – 18.00 uur opgehaald worden.
Boerenkool, sperziebonen, wortelen, sla, roerbakgroentes, karbonades, vis, rosbief voor op brood, een pakje roomboter en nog een paar dingen heb niet alles onthouden.
Zag er ook heel goed uit allemaal en ongeveer 2/3 kon meteen de vriezer in en de rest de komende dagen gegeten worden.
We vonden het best voor herhaling vatbaar hoewel de Jumbo wel een eindje fietsen was voor ons maar goed te doen.
Bij mij thuis heb ik ook wel gekeken alleen zijn de daaraan deelnemende winkels wel zo’n 10 km gemiddeld bij me vandaan. Nu is dat voor mij wel een te overbruggen afstand op de fiets maar niet in de wintermaanden als het tussen 18.00 – 19.00 opgehaald moet worden.  step-thirdDaar heb ik geen zin in. Hoop dat er meer winkels in de buurt er ook aan mee zullen gaan doen.
Heel toevallig hoorde ik gisteren op het nieuws dat Too good to go heel erg er aan bijdraagt  dat de voedselverspilling minder wordt en zo werkt het wat mij betreft dus twee kanten op.
We hebben heerlijk gegeten van de gekregen ingrediënten. Macaroni er bij, anders dan we het een beetje standaard klaar zouden maken maar het was heerlijk en leuk ook om het zo samen te doen.
En wie er wat meer over wil weten: https://toogoodtogo.nl/nl

16 gedachten over “Too good to go …..

 1. Tweemaal heb ik het gedaan maar omdat ik koolhydraatarm eet en partner nogal gehecht is aan bepaalde produkten en bv altijd hetzelfde brood wil zat er veel bij wat we eigenlijk nooit gebruiken. Ik vind dat wel leuk om mee te experimenteren. Maar de potten gort- en bloempap lusten we echt niet.
  De Spar dichtbij doet niet meer mee en de andere is heen en weer 40 min rijden door de polder over donkere weggetjes, dus in de winter ga ik dat niet doen

 2. Ja leuk is dat wij deden dat ook al een bij een bakker in de buurt. Best spannend wat er in zit maar ook fijn dat het niet verspilt word.

 3. Niets voor mij. Ik ben een te kieskeurige eter om iets te hebben met verrassingspakketten. Maar het is mooi dat het er is , er zullen zeker avontuurlijker etende mensen dan ik die het graag kopen. Het misschien ook harder nodig hebben dan ik.

  1. Ja echt nodig hebben wij het ook niet al is het mooi meegenomen zo ruim zit ik ook niet in mijn financiën. Maar we vonden het ook wel heel leuk om eens te expirimenteren er mee.

 4. Ik heb er begin deze zomer ook al eens over geschreven. Sinds maart dit jaar haal ik regelmatig een pakket, ik heb daardoor tegenwoordig alleen nog maar heel duur en goed brood van een warme bakker, altijd via tgtg. En bij de Jum.bo en Co.op.
  Als ik in de stad werk koop ik daar ook wel eens pakketten ……… ik vindt het ideaal, ja, soms valt het tegen, maar meestal is het gewoon heel veel voor weinig.

  1. Ja ik vind het best jammer dat het bij mij in de buurt weinig gedaan wordt. Moet er altijd voor naar andere plaatsen en dat is ’s avonds zeker in de wintermaanden niet te doen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s