In de soep gelopen……

Een rare week achter de rug. Best iets vervelends gebeurd met betrekking tot het hart-met-traan-_pd157033_692x519jeugdwerk waar ik voor het laatste jaar bij ben waardoor alles een beetje bij me in de soep liep. Ik geen zin had om te schrijven en heb even rustig aan gedaan om het te laten bezinken. Vandaag de geboortedag/sterfdag ( weet nooit hoe ik dat moet noemen als een kindje dood wordt geboren) van mijn dochtertje Hannah, nu al weer 34 jaar geleden. Blijven toch altijd bijzondere dagen voor me.
Maar goed de soep wordt nooit zo heet gegeten als ie wordt opgediend om nog maar een spreekwoord er tegenaan te gooien. Maandag heb ik een gesprek met de desbetreffende persoon en hoop ik dat alles weer recht getrokken kan worden.
Vandaag was het ook nog een soepdag, beetje letterlijk eigenlijk want ik wilde voor de buurmannen een lekkere pan kippensoep maken en dat heb ik ook gedaan. Jammie hij was heerlijk alleen waren er vandaag weinig mannen te zien dus heb ik dit project om ze trakteren op een lekker soepje maar verplaatst naar volgende week.
VSM2Heb de soep wel gemaakt, een pannetje bewaard voor Wim die morgen komt en de rest ingevroren. In Apeldoorn komt dit weekend de Sinterklaas aan per stoomtrein want een stoomboot kan niet varen in het ondiepe Apeldoorns kanaal. 😉 en hij was blij om even de stad te kunnen ontvluchten.  Leuk hoor die stoomtrein we zijn er ook een keer mee wezen rijden.
Even een kookmoment gehad vanmiddag. Hoewel een moment, ik begon om 4 uur te koken en te bakken en braden en was om 8 uur weer klaar.
Eerst de kippensoep, gisteren had ik al heerlijk bouillon gemaakt van een aantal kippenpoten. Dus alles uit zitten pluizen het vlees weer in de pan gedaan en afgemaakt met zakjes kippensoep en wat vermicelli.
Vanmiddag ging ik boodschappen doen, het was vanmiddag redelijk weer, zag zelfs een zonnetje dus een mooi eind gefietst.
In de winkel meteen maar twee erwtensoep pakketten gekocht en draadjesvlees, daar is Wim gek op en zelf maakt ie het eigenlijk nooit.
Gisteren had ik op de markt een knol gekocht, wij noemen het hier knolletjes maar Wim noemt het Koolraap. Whatever…… we vinden het allebei lekker met draadjesvlees er bij.
Vanavond dus ook een paar kilo vlees gebraden (voor heel veel keren een maaltje voor mezelf, eet bewust wat minder vlees) Een grote pan erwtensoep gemaakt en ingevroren.
Dus mijn vriezer is weer aardig gevuld momenteel. Makkelijk hoor. Een keer vuile pannen en gasstel en weer heel wat keren makkelijk eten zo uit de diepvries. download (1)
Tussen de bedrijven door had ik ook nog een mooie sjaal voor Wim gebreid, die wilde hij graag hebben en ik vind breien met dit weer wel leuk om te doen.
Kortom, eigenlijk verwen ik hem veel te veel, zo raak ik hem nooit meer kwijt haha. Dat wil ik natuurlijk ook niet. De liefde van de man gaat door de maag zeggen ze altijd.
Morgen komt ie weer en ik kijk er weer naar uit en heb er weer heel veel zin in om een weekend samen te zijn want had hem vorige week best gemist. 

22 gedachten over “In de soep gelopen……

 1. Dat is naar als er iets vervelends gebeurt. Sterkte. Je hebt je er aardig doorheen ‘gebakt en gebraden’. Kippensoep: in de Joodse traditie wordt er bij verdriet altijd kippensoep gekookt als troost. Een eigen gebreide sjaal! Mooi! Fijn weekend!

 2. Lekker bezig geweest met koken dus.
  Wat vervelend dat het bij het jeugdwerk niet lekker liep.
  Ze gaan je hoop ik na al die jaren toch geen trap nageven.
  Zou wel te schandalig voor woorden zijn.
  Sterkte maandag.

   1. Ja hoor heb het gelezen. Gelukkig dat het zo afgelopen is. Kan me wel voorstellen dat het ff verkeerd ging via de app.
    Heb me ook wel eens laten verleiden om via de app een discussie te voeren. Dom geweest. Nooit meer doen, maar ja. Soms he.

 3. Geel vervelend dat er wat haken en ogen zijn bij iets dat je met hart en ziel al zo lang hebt gedaan. Maar gaat vast goed komen als je de gelegenheid hebt er over te praten.
  De winter is inderdaad “diepvriestijd” omdat je zo lekker veel in kunt vriezen van de winterkost. En zeke erwtensoep kun je gewoon niét voor 1 pers. maken dus is invriezen een zegen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s