Het mot niet gekker worden….

kikkerland-beton-fitting-voor-lamp-hoofdHet renovatieproject vordert gestaag. Ik maak bijna iedere dag wel even een praatje met de buurman, de uitvoerder van het project, als ik mijn fiets op kom halen.
Vanmorgen zei hij, ik laat de lamp in de keuken wel branden buurvrouw (haha zo noemt ie me) en de deur open dan hoef je niet in het donker te tobben. Het is toch een zuinige lamp dus zoveel stroom gebruikt dat niet.
Goh wat aardig zei ik, had nergens om gevraagd, in de gang waar ik mijn fiets neerzet is inderdaad geen licht maar ik deed dan even mijn lampje op mijn telefoon aan. En ik dacht goh het mot niet gekker worden haha.
De afgelopen dagen heb ik met verschillende mensen gepraat in de straat en de ervaringen zijn heel divers kan ik zeggen.
Een van de buren waar ze al wat verder zijn was niet zo tevreden. Bij de geulen die gemaakt waren was de bestrating niet goed terug gelegd bij haar buurvrouw. Er waren ook nergens foto’s gemaakt dus de stratenmakers kan je het ook niet kwalijk nemen, die wisten ook niet hoe het was voor die tijd en moesten maar kijken hoe ze het weer opknapten.
Toen ik even doorvroeg vertelde ze wel dat ze zelf wel blij was met het resultaat, ze hadden het netjes opgehoogd ook nog zelfs, het ging meer om haar buurvrouw.
Alleen hadden ze nu gezegd dat ze bij haar de steigers al neer gaan zetten voor de Kerstmis en dat ze dan twee weken niet werken.  Ze zei ook, heb geen moeite met die steigers als ze werken maar als ze niets doen dan wil ik die steigers niet. Dat snapte ik ook wel.
Bij een andere buur (noem ze voor het gemak allemaal maar buren) waar ik eigenlijk per ongeluk aanbelde kreeg ik een heel positief verhaal. Ja ze hadden een tijdje over planken moeten lopen maar ze hadden het weer prima terug gebracht allemaal.
Zo zie je maar, verschillende mensen verschillende meningen.
Helaas is het niet gelukt om een klankbordgroep te krijgen, kreeg er gewoon geen mensen voor die mee wilden doen en dat is best jammer. Dat zei ik ook tegen die eerste vrouw. Als je daar aan meedoet kan je toch zelf er over praten op een andere manier.
Maar daar voelde ze dan weer niets voor. Dus de klankbordgroep gaat niet door want ik was de enige die zich had aangemeld. Jammer dan en dan denk ik ook, ik zit dicht bij het vuur. Kom dagelijks bij de projectleider en de dingen die ik gevraagd hebben was prima over te praten en vonden we samen een oplossing voor.
Nou ja, hij heeft gezegd dat deze week mijn muur gemetseld gaat worden en daarna de putten weer dichtgegooid. Voordat ze bij mij toe zijn aan ramen en dak zal het wel januari worden, afhankelijk van het weer misschien wel februari. steiger-compact-losse-module-2
Vanavond had ik vergadering van de Huurderbelangenvereniging en ik ga het steeds leuker vinden. Echt een heel wisselende club mensen maar ik voel best wel dat ze het leuk vinden dat ik er bij gekomen ben.
Ga nu het nieuwe boekje voor de leden even redigeren daar hebben ze om gevraagd omdat er in eerdere edities best wat taalfoutjes stonden. Die maak ik ook, zat haha. Maar het is gewoon goed als meer mensen het even doorlezen en foutjes er uit halen. Dat geeft toch een betere uitstraling naar de leden toe.
Daarnaast ga ik meehelpen aan de website om berichten er op te zetten of andere dingen doen die nodig zijn.  Boekjes en kalenders rondbrengen. Kortom genoeg “werk” voor me in het verschiet. De vergaderingen zijn ook heel leuk en leerzaam. Heb al veel bijgeleerd over hoe woningcorporaties werken. Waar ze mee te maken krijgen. Denk ik een goede keus geweest om over te stappen van jeugdwerk naar een nieuwe uitdaging deze Huurderbelangenvereniging.

23 gedachten over “Het mot niet gekker worden….

 1. Leuk om te doen denk ik. Tja iedereen reageert weer anders op dit soort projecten. Mijn moeder heeft het een jaar geleden gehad. Met een beetje normaal praten en vragen kom je al een eind. Ze stonden altijd voor haar klaar.

 2. Chapeau voor jouw positieve insteek. Heel jammer van de klankbordgroep. ‘ niet klagen, maar dragen’ was een gevleugeld gezegde bij mij thuis. Als ik het zo lees heb je een goede keus gemaakt. Iets nieuws geeft energie. Wat de taalfouten betreft: helemaal gelijk

  1. Ik probeer altijd naar het eindresultaat te kijken van de renovatie. Natuurlijk is het soms wel een beetje lastig en moet ik wat vaker stofzuigen en doen. Maar goed het is gewoon zo. Ja die taalfouten pff heb het vanavond doorgelezen daar was wel een correctie nodig. Nu nog even dat overbrengen 😉 Lastig als nieuweling dat te doen dan hoewel ze het zelf gevraagd hebben.

 3. Brrrr, renovaties. Lijkt wel of deze altijd in de winter gedaan worden. Verderop in de wijk zijn ze ook bezig, hebben ze bij iemand zowel aan de voorkant als de achterkant de steiger neergezet, maar zo dat beide deuren niet meer open konden. Dat is toch wel lastig.
  Fijn dat er een lichtje voor je aan gelaten wordt.
  Jammer dat het klankbordgroepje niet is geworden zoals je dat wilde.

  1. Ja ik vond het ook jammer van die klankbordgroep. Bij ons moeten ze dit project in de winter doen en dat geldt denk ik ook wel voor andere projecten omdat ze rekening moeten houden in onze buurt althans met gierzwaluwen en vleermuizen die er zitten.

 4. Het zijn altijd dezelfde mensen die tegen iedereen lopen te zeuren en klagen over alles maar die niet thuis zijn als ze de gelegenheid krijgen iets te vertellen met en bij met mensen die iets met hun klachten kunnen doen.

 5. Jammer hoor, dat je geen klankbordgroep van de grond krijgt, maar mensen vinden het vaak moeilijk om met een helicopterview zo;n project te bekijken en zien vaak alleen hun eigen sorrres.
  Bij ons hebben we a.s. woensdag een afsluitende bijeenkomst met diner van de renovatie. Wel vreemd hoor dat we na bijna 5 jaar maandelijks met elkaar aan tafel dat gaan afsluiten. Waren enerverende jaren, maar ook ik heb er heel veel van geleerd.

  1. Dan is het bij jullie wel een langlopend project, die project duurt ongeveer een half jaar. Ik vind het ook jammer maar ja als niemand wil, heb best gelobbyt (schrijf je dat zo? ) haha. En het werkt ook goed om dingen juist te voorkomen dat overleg.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s