Weer in haar eigen stal….

FietsVanavond zag ik mijn “meissie” weer lachen omdat ze weer in haar eigen stal mocht staan en niet meer alleen in dat lege huis naast me alleen de nacht door moest brengen.
Vrij vertaald, ze hebben de putten naast mijn huis weer dichtgegooid en ik kan weer met mijn fiets achterom en hem in de bijkeuken zetten.
Hoewel het niet zo heel veel meer werk was om hem even daar te brengen ben ik toch blij dat het weer over is. In mijn bijkeuken kan ik hem zonder de accu er uit te halen bijladen, de boodschappen uitladen en dat soort dingen.
Ze hebben de muren tot een meter hoog ongeveer van een stuclaag voorzien en morgen gaan ze de boel weer bestraten.
Even rust tot de volgende klus, dak en ramen maar dat zal wel januari of misschien zelfs februari worden, ik ben de laatste in de rij die ze gaan doen.
Vanmorgen ben ik samen met de maker van het boekje van de huurderbelangenvereniging de tekst gaan corrigeren. Er waren best aardig wat dingetjes die veranderd moesten worden. Het was hartstikke leuk om het zo samen even door te nemen en de man was er ook blij mee.
Heel grappig is wel dat hij en zijn vrouw ook regelmatig een bakje bij de Hema gaan doen en vanmiddag zaten ze er ook weer. We hebben nog een tijd over van alles zitten praten en hij zei dat ze vonden dat ik goed in de groep paste en daar was ik toch wel blij mee.
Het is niet zo gemakkelijk om in een geoliede machine te stappen. Een groep die al jaren samen werkt en daar moet ik dan wel even mijn rol vinden. Maar ik denk dat het wel gaat lukken en daar wel op mijn plaats ben. Ik vind het best heel interessant en ik hoor dingen waar ik zelf ook wel wat aan heb. Zoals nu met deze renovatie waarbij we huurverhoging krijgen allemaal hetzelfdeCorrigeren. Maar de vrouw die al heel lang in deze club zit zei wel tegen me, jij en nog een paar andere mensen hebben dubbel glas genomen en destijds ook daarvoor huurverhoging gekregen. Die huurverhoging hebben andere niet gehad, hoe gaan ze dat doen.
Daar had ik helemaal niet over nagedacht en zo zijn er wel meer dingen. Nu zit ik er natuurlijk niet alleen voor mezelf maar zo kan ik ook andere mensen weer adviseren en dat is eigenlijk ook onze taak.
Kortom best een leuke dag zo, mooi zonnig weer, heerlijk gefietst, goede gesprekken en mijn fietsje weer op stal.

15 gedachten over “Weer in haar eigen stal….

  1. Fijn dat het allemaal best wel vlotjes verloopt. Lijkt me inderdaad wel lastig die fiets niet in huis te hebben. Hier staat mijn fiets in de gabg eigenlijk best in de weg maar om hem voor een klein boodschapje de fiets door het huis heen uit de schuur halen heb ik ook geen zin in.

    1. Dan heb je geen achteruitgang in de tuin waarschijnlijk. Ik heb een ruime bijkeuken en daar kan ie mooi staan. Vorig jaar nieuw zeil er in en toen heb ik extra besteld en daar een dubbele laag gelegd, tegen beschadigen.

        1. Inderdaad lastig als je wat in de tuin moet hebben ook moet alles door je huis dan zeker. Ik vind het ook niet eerlijk hoor……. totaal niet….. daar moet je ook eens wat aan gaan doen…….haha

  2. Toch wel lekker hoor dat je inderdaad gewoon in je eigen bijkeuken je boodschappen bijv kan uitpakken. Dat waardeer je dan weer extra kan ik me zo voorstellen.
    Al mis je nu wel het dagelijkse praatje met je “buurman”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s