Zwaan in nood….

Zwaan gewond 2 (Middel)Mijn moeder vertelde het verhaal heel veel keren, zeker toen ze ouder werd. Blijkbaar had het destijds heel veel indruk op haar gemaakt.
Ze was een jaar of 14 werkte bij een boer en zondags gingen ze altijd met zijn allen naar de kerk.
Na kerktijd gingen ze meteen naar de woning om met elkaar koffie te gaan drinken.
Ik kwam thuis vertelde mijn moeder en in plaats dat ik naar het huis ging liep ik de stal in, ik weet niet waarom ik het deed, ik deed dat normaal nooit. In de stal zag ik een koe staan, het touw waarmee ie vaststond was rond zijn nek gekomen en aangetrokken. Hij dreigde te stikken. Ik rende om een mes te pakken en sneed hem weer los.
Hoe kon het hรจ, zei de dan alsof ik het aanvoelde.
Vandaag had ik ook zoiets. Fietste naar huis toe, het was helemaal niet zulk lekker weer maar opeens dacht ik, ik neem een keer de langere weg door de polder heen.
Aan het einde van de weg voordat ik het fietspad op ging zag ik een zwaan zwemmen, een jonge zwaan te zien aan zijn nog bruinachtige tint.
Het leek of zijn veren als een vlag omhoog stonden. In eerste instantie dacht ik wat een grappig gezicht en ik pakte mijn camera.
Maar omdat hij toen ik de foto ging maken zijn veren niet streek dacht ik eigenlijk meteen al er is wat aan de hand met die zwaan want die veren horen niet zo te staan.
Ik liep een stukje met hem op. Kon hem net bijhouden dus hij kon nog best hard zwemmen. Op een gegeven moment draaide hij zich om en zag ik waarom zijn veren zo omhoog stonden. Hij was flink gewond aan zijn ene vleugel.
Meteen maar de dierenambulance gebeld en uitgelegd waar ze de zwaan konden vinden. Ik vroeg of ik er bij moest blijven maar dat hoefde niet. Ze moesten uit Gouda komen dat is ongeveer een half uurtje rijden. Zo lekker was het niet en ik kon heel goed de locatie aangeven en als het nodig was zouden ze me nog bellen als ze hem niet zouden kunnen vinden. Hij kon toch niet vliegen dus zou hij altijd daar in de buurt te vinden zijn. Het gaf me ook wel een goed gevoel. Ik hoop dat ze hem nog op kunnen knappen.
Hoewel er meer dan genoeg (de boeren vinden veel te veel ) zwanen zijn in de polder kon ik het toch niet over mijn hart verkrijgen om hem zo te laten zwemmen. Zwaan gewond 3 (Middel)
Wat ik altijd wel vind is dat als je naar de dierenambulance belt het 35 cent per minuut kost. Nu laat ik het er niet voor maar eigenlijk zou het toch gratis moeten zijn.
Het zal wel zijn om de dierenambulances te ondersteunen en daar heb ik dan ook niet zo’n moeite mee maar het zou wel jammer zijn als het mensen tegenhield te bellen als er wat aan de hand is.
En altijd als zoiets gebeurt denk ik aan dat verhaal van mijn moeder, alsof je iets aanvoelt.

19 gedachten over “Zwaan in nood….

    1. Dat had ik ooit met een meeuw toen we op de Lek aan het varen waren. Hij zat helemaal in vissim. Opgevist en losgemaakt en toen ie wegvloog scheet ie me helemaal onder…… stank voor dank maar hij kon weer vliegen.

  1. Goed gedaan! Wij zagen een keer een lammetje vaststaan midden in een modderpoel in de kinderboerderij waar we niet bij konden. Ook de dierenambulance gebeld, hebben het verkleumde diertje bevrijd en opgewarmd, daarna kon het terug naar zijn moeder, die wanhopig stond te mekken naar haar jongen. Of heet dat blaten?

    1. Een geit mekkert volgens mij en een lammetje blaat. Ja omdat ik veel fiets zie ik ook wel veel. Schapen op de rug een paar keer, koeien in de sloot mensen waarschuwen, zwaan met vissim om nek. Maar goed als ik kan helpen doe ik het en anders schakel ik zoals nu de dierenambulance in.

  2. Toen ik kind was hadden wij allerlei beesten die wij hadden gered in onze tuin: een fazant, een kwartel, een mus, een eend, katten, honden. We namen ze mee naar huis, knapten ze op en lieten (sommigen) weer los. Ik stop ook als ik een dier gewond zie, maar zie er net veel eigenlijk. Een keer een buizerd, maar ja, die laat zich ook niet vangen en een keer een haas die tegen onze auto aanliep.

    1. Wij hebben 13 jaar een dierenwinkel gehad en daar brachten ze ook van alles altijd. Niet alles kon het overleven maar sommige konden wel weer opgeknapt worden. Niet altijd dankbaar werk. Bevrijdde eens een meeuw van vissim op de Lek en toen ie los was kreeg ik de volle laag shit van hem over me heen. Stank voor dank maar hij was vrij en kon weer vliegen. Haha.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s