Ieder zijn vak….

Fiets schoonmakenSoms kan een opmerking van een medeblogger mij opeens in beweging brengen zoals de opmerking van de Hulk over zijn fietsenverhalen. Hij gaf een opmerking Wim als Sinterklaascadeau “een dagje fietsen poetsen bij de Fietsenbank Zeist” te geven.
Nou weet hij echt niet wat hij zegt hoor hahaha…. Wim zijn standaard opmerking is altijd iedereen zijn vak…. Samen hebben we wel ooit wat aan zijn fietsen zitten rommelen en hij heeft ooit zelf een keer een band verwisseld waar ie ongeveer en dag over deed. Kortom ik ben het met hem eens “iedereen zijn vak”.
Maar vanmorgen dacht ik wel, ik moet nodig echt mijn fiets ook eens een poetsbeurt geven.  Ik heb gelukkig een bijkeuken waar mijn fiets staat met zeil op de grond, zelfs dubbel zeil waar de fiets staat.
Het was meer dan hard nodig en dat is een understatement. De bagger spatte er af, niet zo gek met dit weer maar nu was het wel heel lang geleden dat mijn fiets eens een poetsdoek gezien had.
sleutelDe spatborden zaten vol met aangekoekte modder. Ik zag wel waar ik gebleven was, dat was weer het voordeel.
Zo zag ik de fiets ook eens van de andere kant en dat leverde op dat ik toen het droog werd meteen maar een bezoek aan de fietsenmaker bracht. Tenslotte ieder zijn vak.
Er zat een spaak los (even met een tie-wrap vastgezet), het achterspatbord hing los (kan ik wel repareren maar vind ik een rotwerk, iedere keer valt dat boutje dan weer op de grond dat gepriegel ) en mijn achterband zag ik de binnenkant doorheen komen dus die moet ook vervangen worden ( ga ik ook niet aan beginnen met een E-bike).
Wat ik nog wel zelf kon was de standaard een stukje langer maken, mijn fiets stond zo scheef dat hij steeds neigde om te vallen. En de remmen aandraaien, dat heb ik de vorige keer afgekeken bij de fietsenmaker en dat is niet zo moeilijk.
Dinsdag gaat zij dus even een poosje naar de fietsenmaker voor een opknapbeurtje. Leuk in toch al deze dure maand maar mijn fiets moet gewoon in orde zijn. Zal hem nog wel even vragen hoe die jasbeschermers er van af moeten zodat ik nog beter bij de spatborden kan komen. Ik heb het nog niet kunnen ontdekken en met “grof geweld” toch maar even niet.
Wat een berg water viel er vandaag weer, vanmiddag na het bezoek aan de fietsenmaker werd het droog, zag zelfs heeeeeeeeeeeel kort even nog een zonnetje, letterlijk maar even uit gaan waaien.
Bij de Hema kwam net een van de leden van de huurderbelangenvereniging binnen met zijn vrouw en hij vroeg meteen wat ik wilde drinken en trakteerde. Hoe leuk kan het soms zijn. Een hele tijd weer gezellig zitten kletsen. Op zulke middagen leer ik nog meer over de club dan bij de vergaderingen zelf, zo groei ik er lekker in. Maar daar ging het niet alleen over hoor. Zijn vrouw is ook een leuk mensen met veel interesses.
Morgen weer naar Apeldoorn. Volgens mij geven ze voor zaterdag goed weer op, ik hoop het en heb er zin in. Misschien even lekker wandelen of fietsen in de bossen. Iedereen een mooi weekend gewenst.

77345188_2694110730669714_2275089621740158976_o (1)Niet te veel kopen morgen op Black Friday…. wie dat nou ook weer verzonnen heeft. Ik in ieder geval koop niets extra’s. Word heel de week al gek van de folders en de reclames……..zag wel een mooie opmerking op FB daarover……..en daar besluit ik maar even mee dan.

22 gedachten over “Ieder zijn vak….

 1. Leuk dat ik je inspireer.

  Blijf aub van je jasbeschermers af?
  Deze zijn van plastic, wat ik altijd plastuk noem.
  Zelfde als de kettingkasten tegenwoordig. Zodra je ze wil demonteren breken alle bevestings clipjes.
  LANG LEVE DE TIE WRAPS ! 😂😂😂

 2. Fietsen moeten in orde zijn anders is het gevaarlijk.
  Zo denk ik er tenminste over. Zit gelukkig dicht bij een fietsen maker. Als we het niet zelf kunnen is hij zo bij de fietsenmaker.
  Gezellig weekend in Apeldoorn.

  1. Ja dat vind ik ook hoor. zeker met dit weer. Ik fiets veel geef hem ook altijd servicebeurten. Remmen en licht en banden moeten goed zijn. Ik woon ook dicht bij een fietsenmaker en krijg als het nodig is altijd een reservefiets mee. Dank je gaat vast wel lukken.

 3. Ja een fiets heeft onderhoud nodig en die spatschermpjes je moet het weten hoe het werkt. Ik raap regelmatig zo’n klemmetje op om her te gebruiken. Fijn weekend.

 4. Knap hoor om je fiets onderhanden te nemen, ik ben nog een stuk lakser met de auto naar de auto wasserette te rijden, en dan hoef ik zelf niet eens iets te doen. Oven mijn fiets ga ik het maar niet hebben. Maar ja, ik maak ook geen kilometers, jij wel!
  Prima slogan over black friday, ik heb ook 100% bespaard.

  1. Er zat echt zoveel modder in de spatborden dat het wel hard nodig was om het eens te doen. Doe het ook niet zo vaak hoor. Maar ik wil hem wel graag goed onderhouden omdat ik veel fiets. En zeker in de winter zijn goede banden belangrijk. .

    1. Zeker vandaag waren er ook veel valpartijen geweest. Werd al gewaarschuwd door Peter haha maar ik zoek het niet op hoor. Ook fietspaden met natte bladeren en modder kunnen heel glad zijn. Die mijdt ik dan wel een beetje.

 5. Ben blij dat die black friday weer voorbij is… werd gek van al die reclames. Ik heb wel wat gekocht hoor, alleen dingen die ik nodig had. Nieuwe Nikes, met 25 % korting en een nieuwe voorraad tussendoortjes met 40% korting.
  En verder heb ik lekker mijn geld in mijn zak gehouden en de winkels gemeden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s