Ongegeneerd snuffelen….

download (4)Waarom zijn zoveel van mijn naaste familieleden en vrienden in de wintermaanden allemaal jarig.
Een zomerfeestje lijkt me ook wel eens leuk, lekker buiten zitten maar dat zit er bij ons niet in. Gooi daar Sinterklaas en Kerstmis nog bij dan wordt het best wel lastig om allerlei cadeautjes te vinden. Begint met Peter in oktober, mijn vriendin ook oktober, daarna Chantal in december, Wim, mijn zwager en ikzelf ook nog eens, januari Yenthe , mijn andere vriendin ook en begin februari mijn zus weer. Goed in de feestjes dus de komende maanden. En dan zijn er nog een aantal tussenuit gevallen bij mijn oudste zus 3 verjaardagen en mijn ex anders waren het er nog vier in november ook geweest.
Vandaag ben ik op pad gegaan om voor Wim iets leuks te kopen voor zijn verjaardag. En passent meteen voor Chantal, kijken of ik iets leuks zie voor het stel voor Kerstmis, cadeautjes voor Sinterklaas voor Yenthe die is ook in januari al weer jarig. Pff wat een gedoe allemaal.
Vanmiddag dus ongegeneerd lopen snuffelen op het Alexandrium in Rotterdam waar winkels genoeg zijn.
En geloof het of niet ik kwam met niets thuis. Heb echt een paar uur lopen kijken, keuren, afkeuren, te duur, niet praktisch.
Eigenlijk is het gewoon een luxe probleem want iedereen heeft al alles.
Wim heeft mij ook al zoveel keren gevraagd wat ik wil hebben voor mijn verjaardag, ik weet het gewoon niet meer. Voor mijn Sinterklaaslijstje vond ik het al moeilijk om nog wat te vinden. Heb Wim al voorgesteld om gewoon elkaar niets te geven maar dat vindt hij niet leuk. Ik wil je wel wat geven zei hij.
Nou ja kwam dus thuis met niets. Zag nog wel een hartstikke leuk jurkje voor Yenthe. Meestal app ik dan even naar mijn schoondochter of ze het leuk vindt, scheelt veel ruilwerk. Ze vond het heel leuk maar ze hadden het net niet in haar maat, ze had al weer een grotere maat. Zo jammer zeg, ze wordt ook al weer zo groot.
Nou ja op de terugweg kan ik als ik over de brug rij het huis van Peter en Chantal zien. Ik zag dat Chantal thuis was want de auto stond voor de deur (dan kunnen ze natuurlijk nog wel lopend weg zijn) Ben even een bakje gaan doen en meteen met Yenthe wat spelen en kletsen. Ze begint nu al zo leuk te praten. En ik krijg een paar dikke knuffels…… 14720454_1283457035019208_2627971011670111768_nIk smelt ff hoor……  Ze is helemaal in de ban van Sint en Piet. Twee handpoppen er van komen meteen te voorschijn. En Sinterklaasversjes zingen, hoe leuk is dat toch.
Had meteen een kopie van mijn paspoort meegenomen want vrijdag gaan ze in ondertrouw en omdat ik getuige ben hadden ze dat nodig.
Nou ja voor Yenthe heb ik de Sinterklaascadeautjes maar even via Bol besteld want die moet ik wel voor zondag in huis hebben. Toch ook wel makkelijk. Voor Wim ga ik nog maar eens heel diep na zitten denken, daar heb ik nog een paar weekjes voor. Met Chantal heb ik afgesproken dat we in januari een keer ergens gaan winkelen om Yenthe een leuk stelletje kleding te geven.
Ze krijgt al zoveel cadeautjes dan vind ik zoiets veel handiger om te geven. En ook gezellig om met schoondochter en kleindochter te gaan winkelen.

18 gedachten over “Ongegeneerd snuffelen….

 1. Zoveel cadeautjes verzinnen is ook een ramp zeg. Kan me voorstellen dat je door de bomen het bos niet meer ziet nu.
  Ondanks of misschien wel omdat er zoveel te koop is wordt het er niet makkelijker op om te kiezen.

   1. Eigenlijk wel. Ik kan mer herinneren dat we vroeger cadeautjes kregen die we toch nodig hadden. Toen vonden we het wat minder geslaagd maar de cadeau’s die nu van ellende gegeven worden zijn ook niet geweldig.

 2. Hier is dat net zo, allemaal op een kluitje, bij sommigen hebben we de afspraak gemaakt om inderdaad in de zomer de verjaardag te vieren. Ik ben van november, man in december zwager december, schoonzus februari, zoon en schoondochter in Januari, je blijft bezig. Van 1 kant doen we niet meer aan kadootjes.

 3. Herkenbaar probleem, onze klein dochter vier ergens in juli altijd álle verjaardagen in één keer want Levi in december . Jennifer in januari en Amber in februari geeft hetzelfde probleem als jij hebt.Ik kies dan ook wel vaak voor een setje kleertjes als ze écht jarig zijn want speelgoed hebben ze dan zat.

  1. Ja dat is toch leuk ze krijgen al zoveel speelgoed. Dan geef ik een kleinigheidje om toch een cadeautje te hebben er bij. Als ze groter is zal ze het zeker leuk vinden ook om kleding te krijgen.

   1. Vooral de eerste na lange tijd krijgt altijd zóveel van alle kanten. Levi en Amber hebben ook zó schandalig veel speelgoed. Ik heb een boek voor zijn verjaardag gekocht hij kan nu zelf al eenvoudige boekjes lezen.

 4. Mijn (inmiddels) overleden vader was 28 december jarig, mijn oudste dochter 30 december, mijn liefste neef 1 januari, ikzelf op 5 en mijn jongste broer op 7 januari.
  Voor mij begint het nieuwe jaar op 8 januari 😂

 5. O, als ik doelbewust ergens naar op zoek ga, kom ik ook meestal met niets thuis …….. ik moet vroeg beginnen en er dus tegenaan lopen ….. wel lastig soms, maar heb meestal de origineelste cadeau’s

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s