Leukerds en aso’s…….

Jdownload (5)a zo onderweg op de fiets kom ik nogal eens wat tegen. Zoals bijvoorbeeld vrijdag. Ik had gewerkt, het regende steeds dat het goot maar toen ik klaar was met werken was het zo goed als droog. Wel een stevige wind maar toch wel lekker om daar tegenin te fietsen. Flinke golfjes op de Lek.
Ik moest (wilde) nog een pot of mandje voor mijn kerstboom hebben. Had altijd wel een mand voor hem maar die is veel te groot, geen gezicht.
Even langs de kringloopwinkels gaan. Had bij het tevoorschijn halen van mijn kerstspullen ook nog een flinke tas gevuld voor de kringloop zelf.
Het is niet voor het niets een kringloop toch, die moet zijn naam wel eer aan doen, iets brengen en meteen weer iets mee terugnemen. Liefst meer wegbrengen dan terug naar huis.
Normaliter word ik ongeveer bedolven onder bloempotten en mandjes maar misschien hebben ze deze even aan de kant gezet door de kerstspullen want ik vind echt niets bruikbaars.
Echt als je kijkt bij de kringloopwinkels is er volgens mij sprake van een kerstballenberg, ongelooflijk zoveel kerstballen dat er daar aangeboden worden in allerlei kleuren en maten maar de meeste zijn van die lelijke stuiterballen die niet kapot kunnen.
Tussen de fietstochtjes van winkel naar winkel regent het een beetje zo nu en dan maar Regenbui.jpghet valt me hard mee. Op een gegeven moment fiets ik over een straat waar ze aan het werk zijn. De straat heeft heel wat kuilen maar is wel te befietsen. De kuilen die in de weg zitten zijn flink gevuld met water door de buien van ’s morgens. Er komt een auto aanrijden die mij ziet en even stopt om me voorbij de plas te laten rijden. Ik steek even mijn hand op als dank daarvoor. De auto daar achter, blijkbaar niet blij met de 1 minuut dat ie moest wachten geeft gas door de volgende plas en ik krijg je volle laag over me heen. Wat een vreselijk ASO. Heb ik de mazzel een beetje droog te blijven tussen de buien door krijg je dat weer. Ik snap echt niet dat mensen niet een klein beetje rekening met elkaar kunnen houden.
Bij de kringloop koop ik voor 1 euro nog een snoer lichtjes die mijn vriendin nog wilde hebben. Ik zie een grappige kerstklok voor 1 euro.  Als ik thuiskom en de batterijen er in doe zie ik dat er een knopje test staat. Ik druk er op en de klok begint een kerstliedje te spelen.
Grappig. Bij de getallen zie ik allemaal teksten van kerstliedjes staan. Even denk ik dat hij ieder uur een liedje gaat spelen. Dat zal misschien ooit wel zo geweest zijn maar de test doet het wel maar de uren verstrijken en de klok speelt niet een liedje. Eigenlijk ben ik daar niet rauwig om want denk dat ik dat na een week helemaal zat zou zijn.IMG_4591 (2) (Middel)
Het is natuurlijk een enorm kitscherig ding maar ik vind hem grappig zo boven mijn kerstboom. Dat je als het wat donkerder is niet meer kan zien hoe laat het is doet er dan ook weinig aan toe.
Bij de kringloop ben ik opeens mijn handschoenen kwijt, ik loopt nog drie keer de winkel door en vind ze niet. Vraag het nog aan de man die daar een beetje de leiding heeft maar die had ook niets gezien. Als ik langs de kassa kom zie ik ze opeens liggen in een vakje daaronder. Blij toe want handschoenen heb je wel nodig met dit weer. Maandag maar nieuwe ronde nieuwe kansen. Het gekke is omdat ik best vaak naar de kringloop ga dat ik als ik het nieuw moet gaan kopen het altijd weer zo duur vind. Maar heb nog een kringloop te gaan die ik nu te ver weg vond met dat weer. En dan hopelijk zonder die ASO’s op de weg.

 

8 gedachten over “Leukerds en aso’s…….

  1. Flauw dat ze dan niet het fatsoen hebben om even te wachten. Als je eenmaal de weg naar de kringloop weet is alles te duur.

  2. Bijna niet voor te stellen dat het per ongeluk ging, dus lijkt ASO me wel de juiste naam voor dat dit soort beestachtigheid. Mazzel dat je handschoenen nog niet verkocht waren;-)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s