Een beetje moe…….

Zdownload (3)e hebben het altijd over donkere dagen voor Kerstmis maar ik noem het altijd drukke en vermoeiende dagen voor Kerstmis.
Ooit zat ik eens met mijn zoon te praten en die zei toen. Als je het goed bekijkt werk je twee ochtenden dus heb je nog 6 dagen vrij…… Ik schoot in de lach en zei, is dat zo, hou je er wel rekening mee dat ik gewoon alles zelf moet doen hoor. Chantal heeft nog nooit de afwasmachine uitgeruimd zeg jij altijd, je doet boodschappen, haalt Yenthe op, geeft haar een schone broek of stopt haar in bad op zijn tijd. Kookt regelmatig.  De tuin bijhouden. Ik moet echt alles zelf doen. Heb geen afwasmachine, geen droogtrommel…..
Het deed me aan mijn ex denken in de tijd dat ik nog 4 ochtenden werkte, daarbij ook nog op pad ging voor de krant en hij dan ook dacht dat ik de rest van de week vrij had en hij 5 dagen fulltime werkte. In de huishouding deed hij zelden iets en dat omhelsde hij van harte. Toen ik er over begon dat ze ook wel eens af konden wassen een keer kreeg ik een afwasmachine voor mijn verjaardag.  Daar zijn toch machines voor zei hij, alsof de was automatisch in de machine komt en daarna gestreken in de kast weer terecht komt.  De stofzuiger zelf zijn werk gaat doen. De boodschappen binnen vliegen. Ik denk zomaar dat ik meer uren in de week maakte dan hij.
Na onze scheiding toen ik hem kort daarna weer eens sprak begon hij meteen over de was te klagen dat het zoveel werk was en nog meer zaken in het huishouding. Ik kon toen alleen maar gniffelen met best wat leedvermaak.
En ik ga ook niet klagen hoor, sommige dingen haal ik ook mezelf op de hals zoals shoppinggisteren dat ik dacht, even de straat voor het huis wat vegen, het was mooi weer en lekker om buiten wat te doen. Hier en daar was het zand nog nat en vastgelopen dus dacht ik even afspoelen de straat. Maar de slang en alles had ik er af moeten halen. Weer opgehangen en eenmaal bezig dacht ik, eigenlijk zou ik even de hoge druk er op moeten zetten om mijn tegels wat schoner te krijgen en als dat dan door mijn hoofd speelt doe ik het ook gewoon. Knapte er wel van op maar het was wel een klussie.
Maar soms word ik er ook wel moe van om alles zelf te moeten doen. Als je samen bent worden die dingen meestal wel verdeeld.  Waarom denken jullie dat ik iedere dag een bakje koffie bij de Hema ga drinken. Dan hoef  ik het tenminste een keer niet zelf te zetten en het kopje af te wassen. 😉 😉
En nu voor de Kerstmis moet er ook van alles in huis gehaald worden want er komen er 8 eten, misschien zelfs 10 want zijn broer en schoonzus hebben hun vakantie af moeten blazen omdat mijn broer ziek is geworden. Niet heel ernstig gelukkig dus vanmiddag even wezen kijken en ze uitgenodigd om mee te komen eten eerste Kerstdag.
En dat is best even organiseren dan. Wat ga ik eten, doe nooit te ingewikkeld maar het moet wel allemaal gekocht worden en klaargemaakt. Dingen van te voren al zoals soep en stoofpeertjes die traditioneel wel op mijn lijstje staan.
En vanavond was ik opeens moe….. viel bijna boven mijn boodschappenlijstjes in slaap.
Mijn zwager heeft wel aangeboden een keer met de auto te rijden maar ik  ken hem die vliegt door de winkel heen en ik wil gewoon de dingen op mijn gemak zelf allemaal uitzoeken en doen.
In de kamer had ik mijn straatje met huisjes en dingen op een kist die in de kamer staat gemaakt. Toen bedacht ik dat zoiets voor Yenthe natuurlijk prachtig is om mee te gaan spelen. En ik wil haar niet steeds verbieden zodat ik bedacht, verplaatsen maar naar de vensterbank en dan alles uit de vensterbank weer naar boven. Pfff het lijken wel hele volksverhuizingen in mijn huis zo. Misschien toch eens wat minimaliseren allemaal.
Het staat eigenlijk net zo leuk en voor Yenthe kan ik bij die kist mooi een doos met speelgoed zetten en haar stoeltje dan heeft ze ook de ruimte om wat te doen. Je kan niet verwachten dat een kind uren zoet stil gaat zitten ergens natuurlijk. download (2)
Vanavond nog even mijn ene spruitkool geoogst in de tuin. Hele piepkleine spruitjes er aan maar ze smaakten echt heerlijk. Alleen weet ik ook waarom ik zo’n hekel aan zo koken heb. Gewoon vier pannen vuil voor een maaltijd…. pfff…….. Ach wat zit ik toch te zeuren…….  maar ben gewoon even moe……….

14 gedachten over “Een beetje moe…….

 1. Ik had nog niet eerder een afwasmachine gehad en bij de nieuwe keuken er wel een genomen omdat we ouder worden en voor confort gaan. Omdat ik er geen ervaring mee had de fout gemaakt die aan de verkeerde kant vd keuken te laten plaatsen. Nu loop ik heel veel om hem in te ruimen en wat schoon is moet weer naar de andere kant om in de kast te zetten, elke keer 3-4 meter

  1. Wij hadden ook een vaatwasser, toen we gingen scheiden was ie net kapot gegaan en heb ik hem niet laten maken of een nieuwe gekocht. Hij stond bij ons in de bijkeuken maar daar wende ik ook wel snel aan. het fijne van een vaatwasser vind ik dat je alle rommel meteen kwijt ben.

 2. Gemak dient de mens maar ja je moet het meeste toch zelf doen. Het zijn vaak van die dingen die mannen niet zien. Mijn man doet ook niet veel in het huishouden maar doet heel veel buiten in de tuin waar ik geen ster in ben en hout halen voor de kachel, zagen, hakken en dat soort dingen dus ik klaag niet.

  1. Goed verdeeld toch. Ik klaag ook niet hoor maar als je alleen ben moet je alles zelf doen en gelukkig kan ik het. Maar ook bijvoorbeeld alles zelf beslissen, financiën aankopen doen etc.

 3. Doet me denken aan de tijd dat Henk in deeltijd fut was terwijl vrijwel hele dagen in de drukkerij werkte. iedereen riep tóen dat ik zo hard werkte. Had jarenlang een mega groot huis schoon te houden en veel aan de verbouwing meegewerkt ( omdat ik toch thuis was) een stoffeer atelier aan huis , altijd zoete inval voor de jeugd en ook in die tijd nam Henk wel eens vergaarwerk mee naar huis…… maar tóen vond niemand dat ik het druk had. Ik herken het dus zéker wel. Alleen al van wij per dag fietst zou ik doodmoe worden.;-)

  1. Ach het went ook wel hoor als ik een dag niet fiets voelt het alsof ik iets mis. Ja als je thuis bent lijkt het wel of mensen eerder denken dat je het dan ook rustig hebt. Ik wilde soms mijn uren wel ruilen hoor. Al had ik wel natuurlijk meer vrijheid om zelf alles in te delen dan iemand die fulltime bij een bedrijf werkt.

 4. Ja, ik loop ook al ongeveer een week boodschappen te doen en te plannen, naast al het dagelijkse ……….. heb besloten dat ik dit weekend gewoon lekker voor mezelf wil hebben, zonder verplicht langs de winkels te hollen.
  Dinsdag nog de laatste dingen halen en dan moet het goed zijn.

  1. Ja ik heb ook inmiddels alles binnen. Morgen wat beginnen met kokkerellen. Als je nog niet durft of kan fietsen heb je dan zo’n karretje om boodschappen in te doen ?anders is het toch ook wel lastig om het zo te dragen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s