Ff zwijmelen…….

WhatsApp Image 2020-01-04 at 11.19.23(1)Ik schrijf niet zo heel veel over mijn kleindochter Yenthe ook misschien omdat ik toch geen foto’s erbij mag plaatsen.
Maar ja soms mag het gewoon een keer.
Ze is al bijna weer 2 jaar oud, ongelooflijk alsof ze gisteren pas geboren is.
Het is al weer een hele dame geworden die zichzelf goed kan verkopen. Haar blonde krulletjes en toch wel lief koppie helpen daar ook zeker wel bij. Ik hoor haar ook soms zo’n lief stemmetje opzetten. Zo grappig om te horen.
Afgelopen week vertelde Peter dat ze ook wel van die dagen heeft dat er niets goed is en ze op een dag zo vervelend, moe en zeurderig was dat hij ze na de luierwissel even in haar bedje had gelegd. Ze viel zo in slaap en na een poosje werd ze wakker en was haar vervelende humeur ook verdwenen.
Hoe herkenbaar zei ik, dat hebben alle kinderen hoor Peter. Al vind je ze nog zo lief er zijn dagen dat er niets goed gaat. Het zijn ook net mensen he.
Ik kom er regelmatig en de eerste keer dat ze spontaan en heel duidelijk oma riep toen ik binnenkwam nu al weer een paar maanden geleden vergeet ik echt nooit.
Of afgelopen week. Ik was met mijn zus aan het winkelen en dan lunchen we meestal bij de Hema, nu ook. Ik kreeg een appje van Peter waarop stond zo vader zo…….
Meer stond er niet en ik dacht, wat bedoel je nou. Maar even later kwam de foto door en stond Yenthe op haar tenen bij de bak met de ballen bij Scapino. Zij is gek op ballen en voetballen in de tuin. (Ik zie er wel een nieuwe profvoetbalster in natuurlijk haha)
En dat heeft ze van niemand vreemd. We waren op hetzelfde winkelscentrum en Peter zei toen we ze tegen kwamen Zo was ik toch ook als we bij Scapino kwamen eerst naar de ballenbak en daarna naar schoenen kijken. (Die schoenentic van hem komt mij dan weer niet onbekend voor, die heb ik ook).
Zo worden alle mooie en soms ook minder mooie eigenschappen toch weer doorgegeven en dat is zo leuk om te zien en te ervaren.Vuurwerk-1200x565
Vorige week stond ze ook al op het ijs, met van die dubbelijzertjes onder haar schoenen, zo grappig. Je kan het niet jong genoeg leren toch.
Dit jaar hadden ze Yenthe uit bed gehaald met de jaarwisseling. Heel de dag had ze bij iedere knal al “vuurwerk” lopen roepen. Bang was ze er helemaal niet van.
En als ik vraag aan haar “heb je het vuurwerk gezien? ” begint ze met handen te zwaaien en boem boem, knal te zeggen en met heel haar lijfje wordt het uitgebeeld. Zo’n grappig gezicht. Peter had er ook al filmpjes van doorgestuurd. Ik krijg nog een hele dikke knuffel van haar als ze weer verder gaan.
Ach mijn kleinkind, zo mooi om dat mee te mogen maken en ik geniet er dan ook volop van….. en even zwijmelen er over mag dan ook wel.

 

12 gedachten over “Ff zwijmelen…….

 1. Ja hoor zoveel je wil mag je zwijmelen.
  Mijn buurvrouw is sinds 5 maanden oma en had daar niet meer op gerekend dat haar dochter toch een kind wilde. Elke keer dat is haar zie begint ze erover hoe geweldig het is

 2. Als er één zwijmelsoort geweldig is dan deze soort wel! En natuurlijk één en al herkenbaarheid want uiteraard, kinderen zijn kleine mensjes en hebben ook hun dag wel eens niet. Hoort er allemaal bij. Mooi verhaal van familietrekjes en een andere kijk op het begrip “ballenbak”waarbij we toch meestal aan IKEA denken.

  1. Ja dat klopt. Maar dit is zo’n rek waar allemaal grote ballen inliggen. Vroeger bij Peter ook al favoriet. Wat dat betreft is er niet veel veranderd bedenk ik nu bij Scapino.

     1. Vreemd ik ken het pas de laatste jaren want er zit een vestiging in ons winkelcentrum. Maar ik kom er eigenlijk nooit. Niet meer dan 1x binnen geweest doordat iemand anders er heen wilde.

 3. Mijn dochter moest op haar zesde nog aangemoedigd worden om een sterretje vast te houden. “Doe jij het maar, dan kijk ik wel achter het raam,” zei ze tegen me.
  Ik ben best nieuwsgierig naar een foto van je kleindochter maar ik begrijp ook de mening van de ouders.

  1. Peter ook hoor. Daar hadden we eerst een stokje voor gemaakt zodat er op afstand een sterretje afgestoken kon worden haha….Ik vind het soms ook wel jammer dat foto veto maar ik snap het ook wel dus respecteer het ook.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s