Reclame……

29dd3bb081c316912ac2a167217b6ca0Het is weer januari en dan is het weer raak op de reclames. Personal trainers, afvalclubs, bewegen, sportscholen ze rollen over elkaar heen om ons er van te overtuigen dat de kerstkilo’s (als die er aangekomen zijn) er weer afmoeten.
Zag zelfs een reclame van Weight Watchers die zich nu anders noemen en aan het eind nog wel zeggen Weight Watchers opnieuw uitgevonden.
Bij ons op het dorp had je destijds ook zo’n Weight Watchers club en daar ben ik een aantal keren geweest om over te schrijven voor de krant.
Met een aantal jaren er tussen in en wat me toen opviel dat ik verschillende mensen van de eerste lichting daar weer of nog steeds (dat weet ik natuurlijk niet ) zag zitten.
Maar van twee wist ik het wel zeker. Een was zelfs ook “afvalster” van het jaar geweest en een paar jaar later moest ze opnieuw aan de bak.
Voor veel mensen kan het misschien helpen om af te vallen. Ik weet het niet natuurlijk als je je streng houdt aan dat dieet en dan iedere week gaat wegen dat zoiets wel werkt.
cartoon-meisje-meten-afvallen_24877-11181Maar daarna dan…. als de club er niet meer is, de eerste zonde weer wordt begaan waarmee het pad naar het jojoën is ingezet.
Van mezelf weet ik dat ik ook best wat kilo’s kwijt mag. Ik weet ook waardoor het komt en heb zelf altijd gezegd. Ik ga geen geld betalen bij een club voor iets waarvan ik best weet hoe het anders moet.  Zo’n 10 jaar geleden heb ik de weegschaal in de vuilnisbak gegooid. En in die tijd heb ik altijd dezelfde maat gehouden dat is voor mij mijn weegschaal zeg maar. Iedere seizoenwisseling kan ik gewoon makkelijk weer mijn kleding aan. Ik doe het er dus maar mee.
Hoewel…… haha met de bruiloft in april in het verschiet ben ik toch wel stiekem even wat mijn eetgedrag aan het veranderen. De chocolade maar even in de schappen laten liggen en de fruitschaal goed gevuld. (heb ik altijd al trouwens) .  Verder gewoon normaal eten maar de tussendoortjes even laten staan.  In december met al die feestjes en gedoe toch wel regelmatig ook een wijntje genomen. Dat heb ik ook even afgeschaft.
En eigenlijk tot nu toe (is pas een weekje natuurlijk) mis ik het nog niet. Ik zie het wel of het lukt en ik me tegen die tijd in een jurk kan hijsen (die ik nooit draag) want dat lijkt me toch wel leuk. Ook voor mijn toch wel gammel wordende knie zal het wel beter zijn.
Ik zie het wel of het lukt….. maak me er niet al te druk over.
tweeling_bevallingEn over andere reclames gesproken wat me opeens opviel. Reclames voor een nieuwe auto, een huis kopen of een verzekering zie ik opeens allemaal mensen die of een tweeling of zelfs drieling hebben of foto’s laten zien van echo’s met daarop een tweeling of meerling te zien. Dat is toch wel apart, het lijkt wel of ze dat opeens van elkaar overnemen alsof er opeens zoveel twee of meerlingen geboren worden.
Was toch even benieuwd en dit las ik er over bij Ouders van Nu dat het aantal juist afneemt:

Hoeveel tweelingen worden er jaarlijks geboren?

De geboorte van een tweeling blijft bijzonder. Niet één maar twee prachtige mensjes erbij. Hoeveel tweelingen worden er eigenlijk jaarlijks geboren én wat is de meest voorkomende samenstelling?
Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek blijkt dat er steeds minder tweelingen in Nederland worden geboren. Vorig jaar kwamen er in totaal 2.639 ter wereld. Een jaar daarvoor waren dat er 2.668.
Piek in 2002
De meeste tweelingen werden afgelopen vijftien jaar geboren in 2002. Toen stond de teller op 3.707. Daarna is het aantal tweelinggeboortes, met een paar kleine schommelingen, jaarlijks gedaald. Het aantal drie(-plus)lingen was in 1991 met 124 het hoogst. De laatste jaren schommelt dat aantal tussen de 40 en 50.

Een rondje reclames….. en niet dat ik ze nou zo intensief zit te bekijken maar soms vallen dingen opeens op, misschien omdat ik ’s winters toch wel wat meer tv kijk. Plaatjes www.

12 gedachten over “Reclame……

 1. Via Hanny hier gekomen, zie ik ineens Kakel staan… Dat is toch weer bijzonder aan het loggen. Het enige waar ik vanaf van is van de stoel en daar ben ik met mijn hoogtevrees al bang genoeg voor. Tweelingen.. mijn zoon heeft een tweelingneefje, dat kom je nog minder tegen.

  Love As Always
  Di mario

 2. Zo’n 25 jaar geleden kreeg mijn nichtje een tweeling maar aangezien er toen nog zelden echo’s werden gemaakt als er geen noodzaak was kwam de tweede nogal onverwachts naar buiten.
  Mijn dochter is een tweeling van sterrenbeeld

 3. Nee hoor, ik jojo ook niet , was jarenlang wel wat “pondjes”te zwaar maar ondertussen is het toch wel een maatje minder geworden, dat kon wel leiden.
  Leuk hoor een bruiloft in zicht.
  Mijn buurtjes kregen bijna een jaar geleden een iienimini tweeling, samen zo’n pond of 7 dus ze hebben nóg wel iets in te halen maar het gaat goed met ze.

  1. Vaak worden tweelingen eerder geboren en moeten ze ook wel delen dus minder zwaar. Met al dat wandelen achter de rolstoel heb jij ook geen sportschool nodig. Dan sport je genoeg.

 4. Treeske moest van de dokter suiker laten staan.
  Sinds november 5 kilo kwijt.
  Ze tippelt nu rond zonder die zak aardappelen van 5 kilo dagelijks mee te sjouwen.

  Ik scoorde ook een tweeling.
  Jammer want ik deed er liever 2 keer over.
  Maar zo wonderlijk mooi!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s