Lastiggevallen…..

Het was vandaag een prachtig zonnige dag. Vanmorgen was ik al vroeg op, had nog wat dingen te doen en een bakje gaan doen bij mijn vroegere buurvrouw die nog niet zo lang geleden haar man verloren is.
Een mooie dag om daarna een flinke ronde te gaan fietsen.
Eerst nog wat boodschappen gedaan en daar kom ik een collega fotograaf tegen die vertelt dat hij ook bij de uilen wil gaan kijken. Ik leg hem uit waar het is, hij is er blij mee want hij zou het een heel andere richting uit gezocht hebben.
Ik ga op de terugweg over een fietspad door een natuurgebied, altijd zo mooi om daar te fietsen. Mijn fiets een standje lager en lekker om me heen kijken of er nog wat leuks te zien is.
Op het laatste stuk naar huis word ik ingehaald door een man op een soort crossfiets. Hij rijdt heel dicht langs me heen.
Even later komt hij me weer tegemoet rijden, ik rij gewoon door maar op een of andere manier krijg ik een beetje de kriebels er van. Ik zet mijn fiets een standje hoger en ga wat sneller dan ik wil richting huis.
Als ik op het allerlaatste stuk naar ben onderweg ben hoor ik opeens een stem naast me, weer diezelfde man en hij zegt “schrik niet dame” . Blijkbaar is ie me weer achterna gegaan. Maar natuurlijk schrik ik wel en hij zegt “jij aardige dame wil jij mijn nummer hebben dan kan je me bellen” in zijn hand heeft hij een kaartje dat hij me wil geven.
Ik zeg “rot op man” zet mijn fiets op de allerhoogste stand, wat versnellingen hoger en ga er als een speer vandoor. Ik durf zelfs niet meer achterom te kijken tot ik in het dorp ben. Daar ga ik via een andere weg dan normaal naar mijn huis. Pas in mijn eigen straat durf ik achterom te kijken of hij daar nog ergens rijdt anders zou ik niet naar mijn eigen huis gaan. Maar ik zie hem niet meer.
Als ik binnen ben en op de bank zit begin ik opeens helemaal te shaken, voel me opeens bang, ga mijn kind bellen en vraag hem of ik het aan moet geven bij de politie.
Dat moet je zeker doen mam, zei hij en hij vraagt of ie moet komen. Ik zeg dat het niet hoef en ga de politie bellen. Krijg een mevrouw aan de telefoon die heel meelevend is, zegt dat het wijs is dat ik het aan wil geven en zij gaat het doorgeven aan onze regio.
Ik word heel snel daarna al weer teruggebeld en vertel wat er gebeurd is. De politieagent vertelt dat dit nog geen strafbaar feit is maar hij gaat het wel “in de groep” gooien en doorgeven aan de wijkagent om te kijken of er nog meer klachten over deze man binnen komen of gekomen zijn. Ik kan een duidelijke beschrijving geven hij reed echt op een rode fiets met een knaloranje zadel daarbij. Jaar of 40 oud schatte ik hem, getint uiterlijk zoals dat altijd genoemd wordt. Ik zit zo even te praten met die agent en hij vraagt of ie nog langs moet komen. Ik zeg dat het niet nodig is. Kan er ook verder niets aan toevoegen.
Misschien vond hij u wel gewoon een leuke vrouw en zocht ie contact zei die agent op een gegeven moment. Ja zei ik, ik geloof ook nog in Sinterklaas. Hij schiet in de lach.
Mijn zoon was inmiddels al een rondje gaan rijden met de auto maar had die man niet meer gezien in het dorp of directe omgeving.
Toch houdt het me nog steeds bezig, ben niet zo’n angsthaas maar vond het wel een heel onprettige ervaring en dat is een understatement.
Het ergste vind ik nog ook wel dat hij opeens dat vrije gevoel van me afgenomen heeft, ik weet nu al zeker dat ik de eerste dagen het gevoel zal hebben als ik ergens fiets altijd achterom zal gaan kijken. (Peter zei al dat ik een fietsspiegel moest kopen, is misschien wel ouwewijvenachtig mam (hij kent me zo goed, ik zei altijd die neem ik pas als ik niet meer achterom kan kijken) maar dan zie je wel wat er achter je gebeurt).
Dat ga ik dus maar doen. Wil me er ook niet bang door laten maken tenslotte heeft ie me verder geen kwaad gedaan.
Vanavond denk ik zelfs, heb je niet een beetje overdreven gereageerd maar dat vervelende gevoel in mijn maag blijft er nog steeds zitten. Het was heel vervelend en dat zal even weer tijd nodig hebben om het te vergeten.

38 gedachten over “Lastiggevallen…..

 1. Laat je niet afschrikken door zo’n engerd hoor. Maar als je gevoel je zegt dat er iets niet klopt, dan klopt het meestal ook niet. Dus ik denk dat je er goed aan hebt gedaan om hard weg te fietsen en de politie te waarschuwen.

  1. De politie vond het ook dat het goed was dat ik het aangaf. Ik laat me ook niet afschrikken al wacht ik met daar weer te gaan fietsen wel tot het wat drukker met fietsers en wandelaars is.

  1. Ja daar was ik blij mee. Had me altijd wel voorgenomen als in de polder iemand me wat wil vragen die ik niet zou vertrouwen, ik gewoon door ga fietsen. En dat heb ik ook gedaan. Het is gelukkig een heel snelle fiets.

 2. Getver wat naar,klein haarspray busje in je jaszak werkt ook prima weet ik uit ervaring.Hier werden studentes pas geleden lastig gevallen midden in de grote stad nota bene.

 3. Sinds de prehistorie

  ik denk dat wereldwijd de eerste angst begon
  waarmee vrouwen werden geconfronteerd
  en helaas niet te tellen slachtoffers onteerd
  door snoodaards met veel te veel testosteron

  Hopelijk kunnen ze die viespeuk snel te pakken krijgen, Anneke!
  Heel genegen, Lenjef.

  1. Ja die spiegel ga ik wel aanschaffen, dat lijkt me wel een prettig idee. Eigenlijk is het idd gewoon handig maar ik noemde het wel altijd zo. Zei altijd zolang ik nog om kan en durf te kijken neem ik geen spiegel. Mijn zus is jaren jonger dan ik en die heeft er al jaren een opzitten.

 4. Bij mij werd eens ingebroken ‘s-nachts , ik hoorde wat en ging naar beneden waarop de inbreker snel weging gelukkig. In het begin was ik ook heel erg ermee bezig, als ik even wakker was luisteren etc. etc. Maar het sleet snel en na 3 weken zag ik dat ik de achterdeur was vergeten af te sluiten, toen was mijn extremere controle al weer verdwenen.
  Hoop dat het bij jou ook zo snel slijt en je weer onbevangen kan fietsen.

  1. Het zal best weer zakken hoor, laat me er toch niet door weerhouden. Alleen vandaag ging ik wel weer fietsen en toen er opeens gewoon een wielrenner naast me fietste om in te halen kreeg ik weer even zo’n week gevoel in mijn maag. Maar die dingen slijten wel. Een inbreker lijkt me nog veel enger zeg. Dat je durfde te gaan kijken.

 5. Jij omschrijft “een getint” uiterlijk , Generaliserend of niet, er zijn toch veel mannen hier in wiens cultuur een man afwijzen als beledigend wordt ervaren . En beledigingen door een vrouw pikken ze niet. Ik denk dat je heel verstandig gehandeld hebt. Oke hij heeft nog niets strafbaars gedaan maar dit soort opdringerigheid is heel onprettig. Een andere optie is dat het iemand is die op een verblijfsvergunning uit is, Die mannen zijn vaak op zoek naar wat oudere “eenzame” vrouwen om ze te versieren en te trouwen…… Maar een peper spray dingetje bij je steken lijkt me goed plan, die spiegel ook trouwens.

  1. Nou die spiegel ga ik zeker proberen als ik mijn eigen fiets terug heb. En een klein spuitbusje zie ik ook wel zitten. Momenteel ben ik alleen maar boos dat die vent mijn (misschien wel enige zonnige dag in de week) dag verpestte en me een rotgevoel gaf/geeft.

 6. Als je onderbuik niet goed voelt dan is het een hele goede raadgever. Klein busje haarspray heeft een vrouw in haar tas en is niet strafbaar, immers is het voor je haren. Sterkte Anneke.

 7. Ik heb het zo vaak meegemaakt op de racefiets. Iedere wielrennende man dacht waarschijnlijk dat ik behoeftig was omdat ik solo reed. Als ik in plaats van een pomp een hockeystick onder m’n zadelbuis had gehad, waren er gewonden gevallen.
  Later zag ik ze aankomen, doordat ik een achteruitkijkspiegeltje op m’n helm gemonteerd had.
  Ik hoop dat je er de rest van je leven van verschoond blijft, Anneke!

 8. Pfft. Doodeng Anneke. Hier wordt ik toch ook een beetje bang van. Ik wandel nogal eens alleen. Er is me nog nooit iets overkomen maar dat kan zomaar gebeuren dat zie nu maar weer.
  Ik hoop dat je hem niet meer tegen zult komen.

  1. Het vervelendste vind ik wel dat zo’n vent mijn onbevangenheid om overal op af te stappen even van me afgenomen heeft. Ik zeg even en dat hoop ik ook en verwacht ik ook dat het wel weer wegzakt.

 9. Pff wat een griezel, zo’n spiegel is echt ene goed idee. Hebben ze bij Action, mocht je het niks vinden dan gooi je geen bergen geld weg. Ik had het een paar maanden geleden, afslagen genomen die nergens op sloegen pas toen ik afstapte en mijn stanleymes pakte rotte hij op. Weet je pepperspray mag niet maar als zo’n debiel geen bril draagt is haarlak of deo ook effectief. Op zo’n moment nu in de winter kan je een kleine variant zo in je zak kwijt. Ellendelingen zijn het, maar laat je je pelzier niet afnemen!

 10. Bah, wat een nare ervaring zeg!! En ja, logisch dat je je gevoel van vrijheid even kwijt bent, maar ik hoop dat het ondertussen weer een heel stuk terug is …… al zal je het zeker niet vergeten zijn en zeker niet als je het bewuste fietspad fietst.
  Hoop trouwens ook dat je ondertussen tegen jezelf kunt zeggen : dat heb ik echt hartstikke goed gedaan, want dat heb je.
  O, en inderdaad een klein busje deo in je zak helpt best wel.

  1. Ja het is al weer gezakt hoor. Zo nu en dan als er onverwacht iemand naast me rijdt voel ik het nog wel even maar dat is zo ook weer over ga ik maar van uit hoor. We gaan ook de betere tijden tegemoet dat er meer mensen buiten zijn. Dat scheelt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s