Ff wennen

25307474-cartoon-klusjesman-buigen-zijn-spieren-houdt-hij-een-wrench-isolatedHet is ff wennen nu ze bezig zijn met het renoveren van onze huizen. De laatste dagen zie ik opeens mannen rond mijn huis lopen die van alles al weer gaan doen aan mijn huis.
Afgelopen week opeens een man die alle randjes beton ging afschuren met een slijper.
Gauw nog even een paar dingen in de schuur gezet want een flinke stofwolk was het gevolg er van.
Gisteren en eergisteren begonnen ze opeens bij alle tegeltjes de voegen uit te krabben.
Boven en beneden zodat er opeens een ladder voor mijn slaapkamerraam staat.
Was gelukkig al wakker en op maar toch. Snap best dat ze niet voor ieder klusje dat ze gaan doen even kunnen aanbellen dat ze het gaan doen of aankondigen. Dan zouden ze daar nog meer werk aan hebben. Maar toch geeft het wel een beetje een onvrij gevoel.
de-reeks-van-het-beeldverhaal-van-werkman-die-verschillende-karweien-diy-doet-18893121Vanmorgen weer een man die het opnieuw kwam voegen. Ik vroeg me wel af of dat wel ging met dat regenachtige weer vandaag maar hij zei “U bent de laatste, ik gok het maar”.
Ik dacht daar ben je mooi klaar mee. Vanmiddag kwam ik weer thuis en was het allemaal klaar en het zat er nog in. Stiekem even gevoeld met mijn vinger of het al droog was. Stom stom stom Anneke het is duidelijk te zien die veeg. Gelukkig bij mijn bovenraam dus het valt niet zo op.
Denk dat de komende weken ze wel gaan beginnen met het isoleren van de muren. Ik zag dat ze aan het begin van de straat de daken als vernieuwd waren en de ramen ook al zelfs. Dus daar schiet het aardig op.
Dat circus moet bij mij nog gaan beginnen, ze nemen steeds 2 blokken met woningen en ik zit in het laatste.
Aan de overkant bij mij was een heel grote fietsenzaak gevestigd. Deze man is denk zo’n jaar geleden failliet gegaan. Het pand is verkocht aan de huisartsenpraktijk. Niet mijn huisarts (dat is nou weer jammer dat zou handig zijn hoef ik alleen maar over te steken) maar de andere twee die nu in een gezamenlijk gezondheidscentrum zitten.
Het pand wordt momenteel drastisch verbouwd en klaar gemaakt voor gebruik. grappige-timmerman-cartoon_33070-2040Er komen nog meer disciplines in te zitten zoals fysio, de psycholoog, bloedprikken en nog wat van die dingen als ik het goed begrepen heb want er wordt ook ontzettend veel “gekletst” op het dorp.
Naast me, voor me, overal wordt verbouwd en gewerkt. Reuring genoeg dus. Voordeel het weekend is iedereen vrij en dan is er rust…… Hoewel dit weekend komt Wim weer haha…….maar dat is alleen maar  leuk. Fijn weekend allemaal…….
P.s. Die van het eerste plaatje van www heb ik nog niet gezien hoor…….

12 gedachten over “Ff wennen

  1. En bij dit weer waarschijnlijk ook geen bouwvakkersdecolleté te zien;-) Werkmensen in en om het huis tasten inderdaad behoorlijk gevoel van vrijheid aan, ik heb er ook altijd last van.
    Ik denk dat iedereen dat in meer of mindere mate herkent.
    Maar wel fijn dat het al opschiet.

    1. Nou heb er nog niet zo op gelet. Maar met dit weer idd zijn ze daar nog niet zo op gekleed. Ach ik hang wel extra gordijnen tegen de tijd dat ze steigers neer gaan zetten. Want jaloezieën die ik heb in de slaapkamers dan voel ik met toch niet vrij in mijn eigen huis.

  2. Bij de renovatie van mijn woning hadden ze een globale kalender gemaakt, waarop je kon zien welk tijdpad ze ongeveer volgde met klussen buiten je woning. Was wel makkelijk, al werd ik ook regelmatig verrast door mannen op mijn balkon. …….

    1. Ja ga wel in mijn slaapkamer en badkamer als de steigers er komen te staan noodgordijnen extra maken. Anders voel ik me ook niet erg vrij in mijn huis. Wij hebben ook een lijst gekregen hoe de dingen ongeveer zullen gaan. Maar de klussen zijn zo afhankelijk van het weer dat het wel eens wat kan verschillen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s