Draconische maatregelen

9200000104592147Om mij heen heb ik nogal wat mensen die graag net als ik met hun handen of schepjes in de grond aan het wroeten zijn.
Ook in de winkels zie ik al weer zachtjes aan van alles voor het tuinieren verschijnen.
Ik kijk er naar zie het maar heb gewoon nog ff geen zin.
Moet nodig mijn kasje even ontgroenen en wat beginnen in mijn tuin maar heb er nog even de energie niet voor om het te doen.
Ben toch eigenlijk wel een beetje een mooiweertuinder.  Bij mijn zus zag ik al weer slaplantjes staan die haar man gekocht had bij het tuincentrum.
Zelf koop ik voor vandaag kant en klare sla in de supermarkt en denk ik, ook wel makkelijk eigenlijk hoor.
Een paar weken geleden op een zonnige dag heb ik wel een gedeelte van mijn moestuintje onkruidvrij gemaakt maar kan weer aan de bak.
Bovendien blijken de katten zo’n lekker fijn gemaakt tuintje heerlijk om als kattenbak te gebruiken.
Daar zal ik nog wat draconische maatregelen voor moeten nemen.
Heb drie opties op het oog:
1. Gebakken spons
2. Een buks
3. Rattenvergif in een stukje worst
Ik ben er nog niet helemaal uit wat het gaat worden.  Zo leuk dat buren hun tuin helemaal dicht betegelen, katten nemen, ze ‘s nachts naar buiten gooien en bij mij in de tuin hun behoefte doen.
En niet alleen dat….. krijg zo nu en dan ook een kattenconcert midden in de nacht als die katten krols zijn, wat kunnen die beesten janken zeg en ruzie maken.
KatJe snapt het, ik heb het even niet op katten.
Volgende week ga ik wel mijn tuinbonen leggen. Voorlopig ga ik er maar een stuk gaas over leggen om te voorkomen dat die katten ze weer allemaal er uitgraven.
De uitwerpselen allemaal maar weer verwijderen met heel veel tegenzin.
En dan toch maar bedenken hoe ik dat op ga lossen met die katten. Ehhhh misschien kan ik iets met de vijver, een soort katapult die ze daar automatisch inschieten als ze gaan zitten graven. Katten hebben een hekel aan water.  Ben eigenlijk best handig dus wie weet kan dat ook nog gaan lukken.
Andere suggesties zijn van harte welkom…….
Plaatjes www.

24 gedachten over “Draconische maatregelen

 1. Tja, ik weet wat je bedoelt met katten in de tuin, zelf ook een katje, maar dat is een binnenkatje en taalt er ook niet echt naar om buiten te gaan, maar ik heb wel last van andere katten in de tuin, die denken, dat het een openbare kattenbak is 😦
  Je maatregelen zijn inderdaad wat draconisch, maar waar ik vorig jaar mee ben begonnen is wat gemalen peper strooien op de plekken, waar ze het liefst poepen en het lijkt te helpen. Alleen is het minder effectief als het regent..
  Gewoon goedkope gemalen peper en dat wat uitstrooien, misschien een idee?

  Groetjes Lily

  1. Dank je voor de tip. Ik gebruik ook wel fijne eierschillen met koffieprut er door dat spaar ik heel de winter er voor op. Dat helpt ook wel een beetje. Maar peper hou ik even in gedachte.

 2. Dit kan echt niet. Heel vervelend. Katten van een ander in je tuin. Niet iedereen zal begrijpen dat je het cynisch bedoelt. Oproepen tot geweld zijn altijd heel erg fout

  1. Ik roep niet op tot geweld hoor. Zal nooit een kat iets aandoen, die beesten kunnen er ook niets aan doen maar heel irritant is het wel die katten die net als ik wat gepoot of gezaaid heb de boel overhoop klauwen omdat hun baasjes ze lekker naar buiten gooien ’s nachts.

 3. Hier ook ‘gezegend’ met minimaal 9 buurkatten en dus 9 x poep.. werd er gek van. Oplossing is echt de Isotronic Ultrasone kattenverjager. Deze geeft een geluid af wat wij niet horen maar katten wel!!! Even een investering maar al 9 maanden geen kat meer in de tuin….

  1. Dat ik ze wel hoor en er gek van word.. die kattenverjagers. En die antimug en antimuis gevallen ook. Ik kiep soms een emmertje water in die dingen. Kan ik ook twee nachten slapen en een dag zonder hoofdpijn in huis zijn.
   Ik mik gewoon ook emmers water op katten of ik gooi een knalerwt bij mij voeten neer..

   Kwam er toch een keer iemand klagen over een natte kat, die heb ik het zakje stront dat ik net aan het opruimen was cadeau gedaan. Jouw kat? Jouw stront..

 4. Heel irritant dat mensen niet zorgen dat hun kat hun eigen tuin niet uit kan. Ik heb er ook een hekel aan als vreemde katten in de tuin komen, wie niet eigenlijk. Misschien in de omliggende huizen een briefje in de bus doen met de mededeling dat overlast van buurkatten niet niet prettig is , of men mee wil denken om dat op te lossen. Onze Beau komt nooit buiten.

   1. He báh, dat is wel heel erg. Heb je foto’s gemaakt? Dan kun je die huis aan huis verspreiden met de vraag of men beter op de huisdieren wil passen. Dat jij nooit dieren kwaad zal doen maar dat andere mensen dat soms wél kunnen doen als er zoveel overlast is.

 5. Daarom hebben wij in het verleden een kattenren met allerlei kliminstructies gebouwd in de tuin. Wij het plezier, de buren geen overlast. En de katten vonden het prima zo.

  1. Snap best dat het niet overal kan in tuinen maar het is gewoon zo smerig vandaag een halve emmer kattenstront verwijderd uit de tuin en ik overdrijf echt niet. Dat is best heel vervelend.

 6. Dat ik ze wel hoor en er gek van word.. die kattenverjagers. En die antimug en antimuis gevallen ook. Ik kiep soms een emmertje water in die dingen. Kan ik ook twee nachten slapen en een dag zonder hoofdpijn in huis zijn.
  Ik mik gewoon ook emmers water op katten of ik gooi een knalerwt bij mij voeten neer..

  Kwam er toch een keer iemand klagen over een natte kat, die heb ik het zakje stront dat ik net aan het opruimen was cadeau gedaan. Jouw kat? Jouw stront..

  1. Dat heb ik er ook op tegen hoor. Heb er wel eens aan gedacht maar ben best gevoelig voor geluiden en weet ook niet of het nou echt ook zo goed zal helpen. Je hebt ze ook tegen reigers in de vijver maar zag bij iemand die ze had de reiger gewoon er naast staan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s