Het dak eraf…

Steigers (Middel)

En wel letterlijk gaat de komende dagen mijn dak er af. Vandaag hebben ze mijn huis helemaal in de steigers gezet. Ze troffen het niet met het weer.
Had wel bewondering hoe ze het deden, het is ook echt wel een vak hoor steigerbouwer.
Gewoon van die koppelstukken die ze allemaal omhoog gooien. Vond het al een wonder dat er niet een door de ramen kwam zetten of weer terug viel naar beneden.
Niet het allerleukste vak en toen ik vroeg of ze een bakje koffie wilden verstonden ze alleen Engels. Volgens mij zijn het allemaal Poolse werknemers die deze werkzaamheden doen.
Binnen de kortste tijd hadden ze mijn hele huis volgebouwd en best hoge steigers….brrr niet mijn ding.
Zal wel meteen van mijn fobie af zijn dat ik nooit onder steigers (en trappen) door wil lopen. Ik heb er een hekel aan. Waarom weet ik niet kan het ook niet verklaren. Misschien door filmpjes dat je soms zit dat er van alles afvalt of zo.
Nu zal ik wel moeten.
Kan net met een beetje slalommen met mijn fiets nog naar achteren in mijn huis komen.
Alleen zonder fietstassen die zal ik apart even moeten pakken dan, dat is het minst erge.
Had ook wel weer het aanbod gekregen om mijn fiets bij de buren weer neer te zetten maar dit vind ik toch wel fijner in mijn eigen huis.
Er komt ook nog een grote kraan boven de huizen te staan, dat vind ik helemaal niks.
Gelukkig komt ie niet bij mij in de tuin te staan. Zou ook niet weten waar die zou passen en de buurman (de uitvoerder van het project) zei dat hij verderop kwam te staan.
Nou ja morgen zullen de pannen er wel van af gaan, dan nieuwe platen en latten er op daarna dezelfde pannen er weer op want die zijn nog niet zo oud.
Kortom het dak gaat er af, hoef er gelukkig niet voor thuis te blijven en binnen een paar weken is het weer klaar en als het goed is heb ik dan een warmer huis. Ik ga het ervaren.

15 gedachten over “Het dak eraf…

 1. Ik zou helemaal kriebelig worden al die vreemde mensen rond en om het huis. Maar ja wat moet dat moet he Anneke en inderdaad respect voor de werkmensen door weer en wind ze gaan door.

 2. Toen bij mij de badkamer werd verbouwd/aangebouwd, hadden ze ook steigers geplaatst, maar deze mocht ik niet publiceren omdat dat schijnbaar niet helemaal volgens de regels was. Dus kijk maar uit met deze foto’s. Inspecteurs van de gemeente kunnen misschien wel eens lastig komen doen.
  Verder veel succes en je moet maar zo denken: is voor een goed doel..

 3. Best wel ingrijpend zo’n renovatie. Had hier een paar jaar geleden steigers voor de voorkant voor de schilder, dat vond ik al vrij heftig. Sterkte voor de komende tijd.

     1. Ik sta om 7 uur al onder de douche of Henk te douchen;-) Dat hoedt helemaal niet niet maar meestal wil Henk er dan perse uit om dan beneden weer op de bank te gaan slapen tot een uur of half 10 zodra zijn ontbijt op is.

      1. Soms zit die gewoonte er gewoon in. Ik ben echt een avondmens hoewel toen ik werkte zat ik ook om 7 uur altijd in de auto op weg naar mijn werk zonder te morren. (niemand hoorde het ook natuurlijk al had ik het wel gedaan) ;).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s