T’kon net ! (niet)

Windy Day Trees and Cloud Blowing WindDe storm is (dacht ik) weer een beetje uitgeraasd en na twee dagen “huisarrest” had ik toch wel weer zin om na mijn werk even op de fiets te stappen.
Het eerste stuk pal tegen wind langs de Lek, de witte koppen staan er op, het water is heel hoog.
Mijn werkgeefster vertelde dat gisteren met het springtij het net leek op de boten door de straat reden i.p.v. op de Lek voeren.
Zij woont in een dijkhuis aan de Lek en voor haar woonetage op de 1e verdieping zag ze de lege boten zo voor de ramen langs varen. (de beladen boten liggen zwaarder dus dieper in het water) . Een apart gezicht natuurlijk dat komt niet zo veel voor.
Na een km of 2 besluit ik toch maar om een andere weg te nemen.
Ik zie altijd de meeuwen en vogels laag langs het talud vliegen als het zo hard waait en die zijn natuurlijk niet gek die beesten.
Achteraf weet ik niet of het een goede keus was want ik kreeg de wind volop van voren en zelfs met mijn hoogste ondersteuning kwam ik er zo nu en dan amper tegenin maar ’t ging net. Of eigenlijk ging het net niet want ik ben wel een paar keer afgestapt.
Maar ja het had ook wel wat hoor haha…… al was het wel een paar keer als je dan opeens de wind van de zijkant volop krijgt dat ik dacht. Niet even in mijn neus peuteren, twee handen aan het stuur houden. Gelukkig zijn de 5 kg’s er nog niet allemaal af dat scheelt weer. 😉 😉
Bij de Hema sta ik te praten met een van de medewerksters die ook uit mijn dorp komt, zij gaat als het enigszins kan ook wel op de fiets maar nu niet, ze vond het te hard waaien.
Zeker terug zei ze, als je dan die wind van de zijkant krijgt op de Tiendweg moet je goed oppassen want je kan soms beter de wind tegen hebben dan zo van de zijkant.
En dat was ik wel helemaal met haar eens.
Het viel me 100 % mee toen ik terug ging fietsen. De wind blies voor bijna 100 % in mijn rug en ik zat flierefluitend op mijn fietsje zo heerlijk naar huis te fietsen.
Office-Lens-20170618-092042Ik zag alle schoolkinderen tegen wind ploeteren, soms afstappen omdat ze er niet tegenin konden komen.
Het werk aan mijn huis ligt ook al een paar dagen stil. Ze mogen niet het dak op en terecht hoor ik vind dat ook levensgevaarlijk. Dan duurt het maar wat langer het is niet anders.
Ach ja Ciara heeft laten zien waar ze toe in staat is en als ik het goed begrepen heb komt Dennis er al weer aan het komende weekend. Ik zit er niet op te wachten en ik denk niemand ook maar we zullen het er maar mee moeten doen toch……..
Plaatjes www

10 gedachten over “T’kon net ! (niet)

  1. Dapper hoor, ik doe het je niet na om met dit weer op de fiets te stappen, met de auto ben ik er wel uit , Het is toch wat minder gevaarlijk dan wanneer de nomen in het blad zitten , dan heb je véél meer afgewaaide takken.

  2. Als ik deze dagen 1x per week fiets is het veel. Gewoon omdat het veel te hard waait en ik daarmee mijn rug te veel belast.
    Waardeloos hoor, dat bij jou door de wind de renovatie zo veel langer duurt , en ik begreep dat we nog lang niet van de wind af zijn.
    Van het weekend Dennis en volgend weekend waarschijnlijk Ellen ……. allemaal van die lekker stormpjes van over zee…..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s