Schiet niet op zo…..

Dakhaas 2De renovatie van mijn huis schiet zo niet heel erg op natuurlijk. Eerst kon er niet doorgewerkt worden door de storm en vandaag kwam er weer niks uit de mannen hun handen vanwege de aanhoudende regen.
Even na de middag werd het hier droog en gingen ze wel weer aan de slag maar het was van korte duur.
Gisteren nog zei de uitvoerder tegen me dat de planning is dat ze dinsdag de steigers weer weg gaan halen. Maar ik moet het nog zien of dat echt zo zal zijn.
Het valt allemaal even tegen, zei hij.
Woensdag hadden ze aardig door kunnen werken, de pannen liggen weer aan de achterkant inmiddels op het dak. De lekkage dus weer verholpen. Gelukkig wel met al die regen van vandaag.
Heb met bewondering en ook een soort angst staan kijken hoe die jongens/mannen daar als geiten op het dak liepen op de getimmerde latten om de pannen weer terug te plaatsen. Toen ik foto’s stond te maken en even stond te praten met de uitvoerder zei hij nog wel “je gaat die foto’s toch niet op internet zetten”.  Ik zet ze niet op FB zei ik maar  ik plaats ze wel op mijn weblog. Ik zei dat er niemand herkenbaar op zou komen te staan en dat vond hij prima.  Ik snap dat best hoor.  En daar had ie geen moeite mee.
De nieuwe goten moeten er nog aangebracht worden, de planning is dat het morgen gaat gebeuren. Ik wacht het allemaal maar af. Dakhaas 1
Heb verder weinig last er van. Woensdag moest ik wel ’s morgens thuisblijven omdat de afvoer van mijn CV ketel veranderd moest worden omdat het dak veranderd is en voor de rest is het allemaal buitenwerk. Bovendien ging mijn kraan in de badkamer ook nog lekken en moest vervangen worden. Weer iemand van een andere firma in huis. Maar hij had het snel verholpen en de nieuwe kraan is heel fijn.
Het werd vanmiddag droog en ik ging nog een stukje fietsen. Te lang zitten praten met kennissen en daarna nog in de supermarkt met mijn vroegere buurvrouw een tijd staan praten.
Ik ging naar buiten en voelde dat het begon te regenen, flink te regenen en ik was kletsnat toen ik thuiskwam. Wilde net mijn fiets binnenzetten en stond de deur van het slot af te halen toen er net een flinke plons water precies in mijn nek terecht kwam. Getver zeg…. brr. Ondanks dat was ik toch blij er nog even lekker er uit te zijn geweest.
Daarna komen natuurlijk alle nieuwe ramen nog waar ik wel voor thuis moet blijven en veel spullen weg zal moeten halen die in de buurt van de ramen staan. Dat is ook nog ff een dingetje. Dakhazen 3
Tot nu toe valt het mij eigenlijk allemaal best mee.
Het is gewoon niet de fijnste tijd van het jaar om dit te doen zo’n renovatie maar dat komt doordat ze rekening moeten houden met de gierzwaluwen en vleermuizen. En dat vind ik ook prima tenslotte kan je in het voorjaar of de zomermaanden ook genoeg regen krijgen. Ik visualiseer voor mezelf maar dat het over (even positief denken) drie maanden allemaal klaar is. Alles geverfd dat is de laatste klus. Mijn zoon de tuin opnieuw heeft bestraat, een hek geplaatst om mijn tuin af te kunnen sluiten.  Keep dreaming maar…….
P.s. Op de foto’s heb ik er maar dakhazen gemaakt van de mannen….. tenslotte zijn het echte dakhazen ook.

14 gedachten over “Schiet niet op zo…..

 1. Heb je creatief opgelost met deze vlijtige Dakhazen. Het weer is iets onvoorspelbaars , zo ook de aanhoudende storm en regen. Gelukkig kun je er goed mee omgaan, ik weet niet of het mij zou lukken , ik krijg het op mijn heupen van te lang “vreemdvolk ” om het huis 😉

 2. Leuk gedaan met die dakhazen. Wel een ingrijpende renovatie hoor. Fijn voor je want dat zal zeker meer wooncomfort geven. Maar nog even afzien dus, vooral als ze binnen moeten werken, de badkamer zou toch ook nog onder handen genomen worden?

  1. Ja ik heb nog even te gaan. Straks alle ramen er uit en deuren. Maar zie dat het best snel gaat hoor bij andere huizen. In de badkamer en keuken komen ze nog een ventilatiesysteem aanbrengen en het raam aftimmeren. Maar heb er zelf niet zo’n moeite mee hoor. Op zich is het ook nog wel gezellig een praatje als je de deur uitstapt. Zal ze nog gaan missen haha. Nee hoor, het weekend even rust is ook wel weer heerlijk.

    1. Ja hoor maak me er niet zo druk over hoor. Straks wel even veel op moeten ruimen maar goed daarna maar een keer grote schoonmaak. Nu doe ik niet zoveel de hoogst noodzakelijke dingen.

        1. Ja pff daar moet ik nog voor de zoveelste keer gaan schoonmaken. Hebben ze weer de helft gedaan. Die badkamer heb ik deze week al voor de 4e keer schoon moeten maken. Alles er uit halen en weer terug…..

 3. Je went er ook snel aan he …….. ik merkte toen bij ons de renovatie eenmaal klaar was ik die bedrijvigheid ook even gemist heb.
  Ondertussen vindt ik het heerlijk rustig 🙂 Ook dat went weer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s