Het boek met alle antwoorden

boekje

Een van de weinige boekjes die ik ooit zelf kocht. Ik had al heel lang in een boekenwinkel zitten lezen in allerlei boekjes met gedichten en nog meer. Was er helemaal in verdiept en dacht, ja dan moet ik ook wel iets kopen natuurlijk tenslotte is dit geen bibliotheek.
Ik zag toen dit mini boekje met de titel “Het boek met alle antwoorden”.
Had er niet ingekeken maar het intrigeerde me wel en ik kocht het.
Thuis ging ik het lezen…en het viel me eigenlijk tegen.
Tja zo kan ik ook een boekje vullen zeg met antwoorden op alle vragen. Als je allemaal van die dooddoeners er in zet dan klopt er altijd wel iets.
Vragen waren er niet bij. Of zou je het zo moeten gebruiken vroeg ik me af, dat wanneer ik een vraag heb dan open ik het boekje willekeurig  en op welke bladzijde ik het dan open zal dat dan het antwoord op mijn vraag zijn?. Dat kan dan misschien wel verrassende inzichten opleveren. Even de proef op de som genomen en ik vroeg:
Lief boekje waarom ben ik zo moe steeds.? …. het antwoord was Regel het snel….. Tja wat moet ik daar nu weer mee.
Ik probeerde het nog een keer. Wanneer gaat die wind eens een keer liggen? Het antwoord:  Het zal beroering teweeg brengen. Ja die wind brengt letterlijk al beroering genoeg teweeg.
VragenNou ja voor de nieuwsgierige mensen nog een aantal antwoorden:
Misschien is het al in kannen en kruiken, maak een lijst met de redenen waarom je dat zou doen, inzet leidt tot resultaten, als je tenminste doet wat je gezegd wordt, houd je aan je verplichtingen, niet als je alleen bent, laat het los, ga behoedzaam op je doel af en als laatste maak eerst iets anders af.
Deze koos ik echt willekeurig uit het boekje en bij elkaar zou het zo een politieke zin kunnen zijn, veel woorden en weinig inhoud. 🙂
Nou ja wat een onzin toch. Ik denk dat ik het boekje niet veel in zal kijken. Al houdt ie wel een plekkie in mijn boekenkastje.

11 gedachten over “Het boek met alle antwoorden

  1. Ze zijn er ook gewoon in een grote versie, een kennis van me had het ooit cadeau gekregen en we hebben ons er wel mee geamuseerd op de manier zoals jij hier ook deed.
    Het klopt, het zijn allemaal nietszeggende antwoorden die je bij veel vragen als een antwoord zou kunnen opvatten.

  2. Het moeten vragen zijn die je met ja of nee kan antwoorden volgens mij. Ik heb er ook een maar al een hele tijd niet gebruik. Je moet je rechterhand erop leggen, je vraag stellen en paar seconde wachten en dan openslaan.
    Maar goed volgens mij helpt een wandeling veel beter om antwoorden te krijgen.
    Bij mij wel in ieder geval. Als ik er even niet uitkomt ga ik lopen en opeens weet ik het.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s