O ja.. dat is waar

11c10d3602f421a725bc635086e8069cDe titel van mijn blog gisteren was eigenlijk bestemd voor dit blogje maar gaandeweg het schrijven werd het opeens een heel ander blogje. Dat kan gebeuren, zeker bij mij.
Maar goed vorige week vroeg mijn broer Marten aan me of ik wat foto’s voor hem wilde opzoeken van mijn jongste broer Kees toen hij 50 jaar werd.
Hij had een zeilschip afgehuurd en daarop een feest gegeven voor familie en vrienden. Het was een superleuke dag en we troffen het dat het prachtig weer ook nog was.
Een kok aan boord die een captains dinner maakte dus een stevige kost maar heerlijk.
Marten zei ze niet meer te kunnen vinden die foto’s. Een vriend van Kees had er om gevraagd.
Ik zei natuurlijk, ik zoek ze even op en dan zet ik ze op een usb stick voor je.
Maar thuis gekomen ging ik zoeken in mijn digitale fotobestand en kon ze nergens vinden. (En geloof me ik ben een chaoot maar mijn fotobestand is up to date en heel overzichtelijk)
Even later kwam ik er achter dat het nog wat voor mijn digitale fototijdperk, het waren dus nog analoge foto’s.
Ik belde mijn broer op en zei dat ik ze ook niet digitaal had. Heb je ze niet op een CD van Kees waar ze opstaan?  vroeg hij.
captains_dinner2Kees is al weer in mei 9 jaar geleden overleden en destijds had Marten de foto’s allemaal meegenomen. Albums vol, mijn broer had veel gereisd, veel activiteiten gedaan en daar uitgebreid over gefotografeerd.
Na een paar jaar zag Marten het blijkbaar toch niet zitten om het allemaal uit te zoeken en dumpte alles bij mij, zo van zoek jij het maar lekker uit.
Wetend dat ik best zorgvuldig ben met foto’s en moeite heb om ze weg te gooien. Heb mijn andere twee zussen gevraagd wat die wilden bewaren en die hoefden ook niets te hebben en Marten ook niet.
Ik ben ze uit gaan zoeken,  ik wilde echt niet alles bewaren, heb zelf al meer dan genoeg. Heel veel foto’s verdwenen in de versnipperaar en ook de negatieven heb ik weg gedaan. Van al zijn activiteiten en vakanties heb ik een of twee foto’s bewaard.
En nu komt mijn broer opeens vragen om die foto’s. Ja jammer te laat, dan had je dat maar eerder moeten bedenken.
24f634b8-e571-11e5-91a2-ccc555f23924Hoewel misschien, ik heb namelijk zo’n 5 jaar geleden denk ik al ooit een keer een negatieve scanner gekocht en met dit prachtige weer van vandaag  eens dat apparaat uit gaan proberen. Wist absoluut niet hoe het zou werken. Maar hoe leuk, je krijgt gewoon digitale foto’s en wie weet heb ik die negatieve nog wel. Heb zo’n 5 albums vol negatieven vanaf mijn allereerste rolletje bewaard, schat echt wel duizenden negatieven. Ik zou dus zeggen laat het voorlopig nog maar een paar maandjes blijven regenen en waaien dan vermaak ik me wel……. misschien kom ik nog wel verrassende dingen tegen ook, wie weet…..

18 gedachten over “O ja.. dat is waar

  1. Voor mijn ouders heb ik 5000 dia’s gescand van hun reizen en mijn eerste 20 jaar. Een enorme klus en ik hield er een ontsteking aan arm aan over door de constante beweging, maar mijn ouders waren er heel blij mee en hebben het nog vaak bekeken

  2. Nou jouw kennende ga je niet een paar maanden mee aan de slag, daarvoor ben je teveel buitenmens Maar je komt vást onverwachte leuke dingen tegen en dat is natuurlijk wel verleidelijk om eraan te beginnen.

            1. Haha…. Ja mijn broer was vanmiddag ook zo verbaasd dat ik alle negatieven nog had en ook zo gerangschikt dat ik weet bij welke foto’s in welk album ze horen. Een tik gewoon……van iemand die best chaotisch is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s