Dat virus…

corona-virus-still-1-1000x562Ik schrijf dit blogje terwijl ik zit te luisteren/kijken naar een uitzending over het Caronavirus en er een berichtje binnen komt dat het eerste geval in Tilburg ontdekt is.
Het is wel HET onderwerp van vandaag en dat snap ik ook wel want het virus verspreidt zich razendsnel om zich heen.
Er is nog veel niet bekend en allerlei  verhalen gaan ook de ronde doen.
Ik maak het niet minder erg dan het is en ik snap dat er goed op gelet wordt hoe het voorkomen zou kunnen worden.
Toch heeft het al invloed op veel dingen.
En dan heb ik het niet over iemand die ik zag op tv die zich heel druk maakte dat de nieuwste I-phone niet verkrijgbaar zou zijn omdat onderdelen uit China niet geleverd worden…… wat een waanzin denk ik dan.
Maar ook dingen waarvan ik het niet wist zoals knoflook dat blijkbaar ook voor het grootste gedeelte uit China komt. Dat is wel iets waar ik ook wel zonder zou kunnen.
Zo zullen er nog veel meer dingen zijn die momenteel niet aangevoerd worden uit China want daar komt wel heel veel vandaan. En dan heb ik het nog niet over het reizen. Veel toeristen uit China en andere landen blijven ook weg.
Gisterenavond belde mijn schoonzusje uit Australië. Ik kon niet lang met haar praten omdat ik aan het vergaderen was.
In juni komt ze nog een keer naar Nederland. Ze vertelde dat het misschien nog wel op losse schroeven komt te staan omdat ze voordat ze naar Nederland zouden komen eerst een aantal weken in Italië en Griekenland zouden verblijven. En nu met dat virus worden er veel reizen gecanceld. En ze wist ook niet of ze dat wel aandurfden dan om te komen. Zij zelf tobt al jaren met luchtwegproblemen en haar man is ook al 80. Maar goed je weet natuurlijk nooit wie en hoe je iets op kan lopen.
mondmaskers-mondkapjes-50-stWaar doe je goed aan. Mondkapjes vanavond hoorde ik schijnt helemaal niet te werken. Sterker nog als je het afzet zou je juist besmet kunnen worden omdat het dan aan de buitenkant zou kunnen zitten.
Het is gewoon een Russische roulette denk ik. Je hebt geluk of pech of je het wel of niet zal krijgen. Veel handen wassen schijnt de beste remedie te zijn. Niezen en hoesten in je arm. Evenementen? wat doet je er mee. Sportwedstrijden van mensen die uit alle landen komen? Wel of niet door laten gaan. Ik vind het best moeilijk hoor en hoop maar dat het mijn deur voorbij zal gaan.

28 gedachten over “Dat virus…

 1. De organisatie van de 4-daagse houden corona ook al in de gaten. Daar komen ook erg veel mensen van allerlei nationaliteiten bij elkaar. Ik vraag me af, gaat dit wel zolang duren allemaal. De griep is vaak ook ineens over zijn hoogtepunt heen en zakt alles weer af.

 2. Tja…. ik hoorde net dat geld heel vaak het virus verspreid, ik laat de mensheid natuurlijk niet in de steek dus…..
  doe al het geld dat je in huis hebt met plastic handschoenen aan , in een plastic zak en leg voor de deur vanavond. Ik ga langs alle huizen en haal die zakken op om ze veilig op te bergen

 3. Vanaf begin dit jaar t/m 25 februari zijn er wereldwijd 76.000 mensen overleden aan de gewone griep. Het coronavirus komt niet in de buurt… Ik wacht alles rustig af. Maar als het virus het racen in Zandvoort van de baan duwt (woordspeling) sta ik te juichen.

  1. Ja het is ook een hele mediahype. Snap best dat het natuurlijk in de gaten gehouden moet worden. Ja ik heb ook niets met die races op Zandvoort haha. En zeker niet met het feit dat ze nu ook over het strand mogen gaan rijden om er te komen. Zo bizar.

 4. Tja, het is wat Kakel schrijft …… maar dit is ongrijpbaar, griep kennen we. Ik wil me niet gek laten maken, ik leef gezond zover ik weet, en als ik dan toch ziek moet worden, dan is het zo. En voor die tijd doe ik wat ik doen kan.

 5. Ik heb als kind de Hongkong griep gehad,dat was een ‘nakomeling ‘ van de A griep.Het corona is er aan verwant,dus ik hoop dat ik antistoffen heb ergens.Maar dat de grootste werkplaats van de wereld nu op slot zit is best lastig.Misschien dat het mensen wakker schud om er minder van afhankelijk van te willen zijn en meer spullen uit eigen land te kopen als de keus er is.Denk dat dat nog een hele uitdaging is eerlijk gezegd.

  1. Dat ben ik helemaal met je eens. Misschien eens langer met producten doen. Maar ook veel medicijnen komen uit China. Dat vind ik nog enger eigenlijk. Een Iphone kunnen mensen wel missen maar medicijnen niet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s