Een dagje extra

CcXX3eXXEAAgi-NDit jaar een dagje extra, een schrikkeljaar. Maar voor mij een gewone zaterdag hoor.
Niet voor de kinderen die vandaag “echt” jarig zijn natuurlijk, daar blijft het toch een aparte dag voor.
Een goede kennis van me, ze was ook jaren vrijwilliger bij het jeugdwerk, kreeg 8 jaar geleden op deze dag een kleinkind. Best bijzonder natuurlijk maar voor haar werd het nog extra bijzonder toen 4 jaar later ook op 29 februari weer een kleinkind werd geboren.
Twee schrikkelkleinkinderen dat leverde een mooi verhaal op voor de krant en ik mocht het destijds schrijven. Zo leuk.
Er was trouwens niets ver-schrikkel-ijks aan deze twee kindjes, het waren beide prachtige kinderen met een bijzonder trotse oma.
Vandaag met mijn zus op stap gegaan, een dagje Gouda, de bus genomen, het weer was te onstabiel om zo’n eind te gaan fietsen.
Gewoon wat lopen winkelen, eerste stop is altijd bakje doen bij de Hema. En  altijd op een buitenterras aan de markt gaan we dan lunchen na een paar uur winkelen.
Zowel mijn vriendin als mijn zus begonnen er iedere keer over dat ik nodig eens serieus moest gaan kijken naar kleding voor de bruiloft. Ging me gewoon een beetje op mijn zenuwen werken en had zoiets, rustig aan maar hoor, het komt vast wel.  Het begint natuurlijk op te schieten, geen twee maanden meer.
Zelf maakte ik me nog niet zo druk. Zo na Nieuwjaar is alles nog zo “winters” vandaar dat ik gezegd had dat ik vanaf maart eens serieus zou gaan kijken.
Maar wat gebeurt er vandaag? Ik kreeg van een andere vriendin een tip voor een leuke winkel in Gouda en ging daar met mijn zus naar toe, zomaar even kijken zei ik.
WhatsApp Image 2020-02-29 at 19.36.23En daar hing echt zo’n prachtige, weet eigenlijk niet hoe ik het moet noemen, geen colbert, een soort langere jas maar ook geen echte jas. Weet niet hoe je dat noemt maar ik was meteen verkocht. Prachtige stof. Vond hem zo mooi. Wel even slikken toen ik het prijskaartje zag maar voor een bruiloft mag het wel wat duurder zijn voor me ook.
“Doe maar eens niet zo krenterig” zei mijn zus. En ze had wel gelijk natuurlijk, wil ook iets leuks aan op deze dag.
Een mooi shirt er onder en een lange broek erbij. Daar ben ik nog niet helemaal uit, is nog een beetje saai,  maar de basis heb ik in ieder geval wel klaar nu. Afhankelijk van het weer is een mooie witte broek en shirt ook nog een optie. Opeens en onverwacht helemaal snel geslaagd.  Toppie dus. Nu kan ik me helemaal gaan gooien op een paar mooie schoenen er nog bij. Dat vind ik persoonlijk nog leuker dan kleding uitzoeken.

16 gedachten over “Een dagje extra

 1. Dit is inderdaad een mooie jas, Anneke. Als je nou eens de kleur(en) zou opgeven en aan je – ongetwijfeld modieuze – volgers zou vragen hoe zij je outfit zouden vervolledigen? Levert vast wat leuke reacties op 😉

 2. Heel mooi en omdat hij toch vrij neutraal is kan er heel veel bij.
  Als je de kleuren van je zoon en schoondochter’s kleding weet kan je misschien daar wat van meenemen
  Mijn dochter had een ivoorkleurige jurk en aubergine kleurige stola en schoenen en mijn kleding was ook in die kleursoort

 3. Gaat vaak zo hé, terwijl je niet echt zoekt ergens tegenaan lopen. Fijn, dat geeft rust en kun je je rustig op de accessoires storten. over 2 maanden is het echt hartje voorjaar dus zouden creme blouse en schoenen ook kunnen met een grijze broek in de juiste tint. of omgekeerd. Nou ja, je gaat er vast een mooi setje van maken

  1. Nou dat is wel grappig wat je zegt. In die winkel zei ik absoluut geen grijze broek. Maar eenmaal thuis en rustig zonder dat gekletst van iedereen dacht ik dat zal ook mooi zijn, grijs met een lichte kleur shirt of blouse…… volgens mij heb ik dan ook al mijn schoenen ooit gekocht en nog nooit aangehad in die kleuren…….

   1. Er is ook vast wel een sjaaltje of zo te vinden in grijs creme met wat kleine kleurige accentjes.
    Jij bent geen jurkendraagster hé, want een kuitlange jurk er onder zou ook heel mooi staan. Ik zie je al helemaal lopen in je outfit;-)

    1. Nou ja jij mag nooit meer iets zeggen hoor, zelfs dat heb ik al overwogen, dacht waarom ook niet. Nee ik ben absoluut geen rokkenmens. Maar ik zit mijn foto’s in te scannen en toen droeg ik praktisch altijd rokken en jurken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s