Zoekplaatje…..

Grutto33Even een zoekplaatje…… vandaag een mooi eind gaan fietsen, even een paar noodzakelijke boodschappen gedaan en behalve een paar producten die ik toch niet nodig had zoals pasta’s, houdbare melk en wc papier was eigenlijk alles weer gewoon te krijgen. De hype van het hamsteren is blijkbaar voorbij een beetje.
Wat me bij dat hamsteren wel opviel trouwens dat op FB ik iedereen verontwaardigd zag praten over het hamsteren, Kwam echt niemand tegen die zei, ik heb ook gehamsterd. Als dat een doorsnee is “Wie hamstert er dan wel“.
En ja hoor ik heb ook wel een paar dingen extra gekocht. Gewoon omdat ik vorige week best schrok dat ik gewoon geen brood meer kon krijgen. Vandaar dat ik wat crackers en Grutoototoontbijtgranen kocht, dingen die ik normaliter nooit zou kopen. En ook nog wat dingen in blik. Geen grote hoeveelheden, kan ik trouwens niet eens meenemen in mijn fietstassen maar toch wel wat dingen extra genomen……
Vanmiddag kwam ik bij de Lidl en zag ik een mevrouw die een stuk of 15 komkommers in haar fietstassen stopte. Dan denk ik wel, wat moet je nou in vredesnaam met zoveel komkommers…….. maar goed. Ben blij dat het weer een beetje genormaliseerd is. Sommige winkels hebben ook een uur alleen voor oudere mensen begin van de dag, ook een mooi initiatief. Vanaf 60 jaar haha daar val ik ook onder alleen ben nooit zo vroeg op als het niet echt nodig is. Zoals vandaag weer wel omdat ik nieuwe deuren kreeg.
Mooie deuren, nieuwe sleutels weer ook. Helaas geen extra cilinder voor mijn schuurdeur. Dat had de vorige leverancier wel gedaan ook in mijn schuur eenzelfde cilinder er in gedaan zodat ik overal met een sleutel terecht kon. Ach heel eerlijk eigenlijk zit die deur nooit op slot, erg missen zal ik hem dan ook niet. Grutootosos
Wat ik dan wel vreemd vind in deze tijd, misschien begin ik ook wel een beetje paranoia te worden van al die berichten, dat ik op zo’n tablet waarop iedereen zijn handtekening zet moest tekenen. Meteen daarna mijn handen goed gewassen pff ze gaan gewoon kapot van al dat wassen zeg maar doe het toch maar. Ook al mijn nieuwe deurkrukken even afgedaan.
Weet soms ook niet waar ik goed aan doe.
Maar goed het zoekplaatje. Op de terugweg hoorde ik al in de verte het geroep van de grutto’s. Reden om even af te stappen. Ze waren nog wel ver weg, geen supermooie foto’s maar ik genoot er wel enorm van. Blij dat we nog wel mogen fietsen en buiten zijn. Hoop dat het wel blijft.
Ik zag daar in een weiland vier soorten weidevogels. Grutto’s, tureluurs, kieviten en scholeksters. Wel bijzonder en ik hoop dat ze voor veel nakomelingen zullen zorgen.
Morgen komt mijn nieuwe bank en mijn nieuwe wasmachine….. kan maar weer gebeurd zijn. Zo heb ik zo nu en dan toch nog een praatje al is het op afstand want dat mis ik wel hoor zelfs nu al na een paar dagen……. een persoonlijk gesprek.

Grutto tureluur scholekster en kievit

 

27 gedachten over “Zoekplaatje…..

 1. Ik heb zakjes soepgroente gehamsterd. Normaal koop ik er 3-5 en nu 8 zodat ik paas eind volgende week weer hoef te gaan.
  Vandaag fruit groente en yoghurt iets meer dan normaal.
  Maar vind niet dat dit echt onder hamsteren valt alleen voorzorg zodat ik dagen niet weg hoef

   1. Klopt maar voor sommige mensen is het wel even een uitje. Even iemand die wat zegt dat snap ik ook wel. Heb nu nog wel wat reuring van de renovatie maar als dat voorbij is en ik ga niet ff of kan of mag niet ff weg dan wordt het best stil natuurlijk. Al ben en app ik wel het is toch anders.

 2. Ik vraag me dat ook af, op FB zie je enkel verontwaardigde reacties… waar zitten al die hamsteraars dan?
  Ik moet zeggen: toen we dinsdag naar de supermarkt gingen, zag ik bijna alleen mensen die met de fiets kwamen en dus bescheiden hoeveelheden boodschappen meenamen.

 3. Prachtig hé, de weidevogels! Ik kan me voorstellen dat je het persoonlijke gesprek mist. Telefoneren of facetimen is toch anders.
  Ik heb vooral wat extra peulvruchten gekocht, ik eet geen vlees dus kan niet zonder. Heb ze nodig om falafel te maken.

 4. Ik heb eigenlijk altijd wel genoeg in huis om een dag of drie zonder boodschappen doen te kunnen. Dat moet ook wel omdat er wel dagen zijn dat het een moeizame zaak is om met Henk te gaan winkelen en ik hem meestal niet thuis kan laten. Tot nu toe doe ik dus alleen maar gewoon de boodschappen zoals ik altijd doe.
  Maar boodschappen doen is toch ook een vrom van een uitje voor me dus ik doe het wel graag zelf.

  1. Nou ik koop altijd aanbiedingen. Denk dat als het echt nodig is ik wel een maand vooruit kan. In de vriezer en kelder zit genoeg eten. Alleen de verse producten zoals fruit zou ik dan tekort komen. Ja nu is even een boodschap doen ook voor mij een uitje inderdaad al beperk ik het wel. Ben nog maar een keer geweest de afgelopen week.

    1. Blikken ook niet veel maar als het “hamsterweken” bij Appie zijn koop ik vaak kleine potjes hak die zijn dan 1 en 1 gratis. Grijp ik nooit mis als ik eens geen zin hebt om te uitgebreid aan het eten te doen.

      1. Bij mij is het een tweede natuur geworden om op de aanbiedingen te letten. Heb een grote kelder dat scheelt en veel kastruimte. Sorteer het netjes op datum zodat er niets verloren gaat.

        1. We woonden er eerst met 3 en hadden genoeg ruimte en nu alleen. Allemaal vaste kasten overal nog. Heerlijk hoor die kastruimte maar je bewaart dan soms wel te veel haha…..

 5. Nee, kan met mijn hand op mijn hart zeggen dat ik niet gehamsterd heb, dat had ik voor die tijd al gedaan ….. heb altijd een grote voorraad van alles in huis, omdat ik veel dingen alleen als aanbieding koop.
  Het hamsteren is nog niet voorbij voor bijv paracetamol. Loop al dagen alle winkels af, omdat ik het standaard tegen de pijn gebruik, maar helaas…… de aanhouder wint, maar ik hoop wel voor mijn tabletten op zijn ……….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s