Kattenschrik……

Vandaag overdag maar thuis gebleven, het verstand regeert boven het gevoel om er even uit te gaan als het zonnetje zo heerlijk schijnt.
In de tuin gaan werken vanmiddag toen het zonnetje de tuin in kwam. Best nog wel een frisse oostenwind maar met een dikke fleece trui aan goed te doen.
Afgelopen week had ik nog wat bonen gekocht en wat plantjes die nog gepoot moesten worden.
Nog de laatste onkruidjes er uithalen voordat ik begon met poten. Heb nog best last van mijn val maar gewoon maar rustig aan doen heb tenslotte tijd genoeg. Ik leg de tuinbonen, poot de uitjes, de andijvie en rode bieten. Dat ze me maar weer een mooie opbrengst mogen brengen.
Tegen de katten heb ik “kattenschrik” gekocht. Als ik alles gepoot heb maak ik het pakje open en lees de gebruiksaanwijzingen. Ik strooi het op de tuin en deins meteen een soort terug. Ja vind je het gek dat katten daar een hekel aan hebben. KatttenschrirkHet lijkt wel pure knoflookpoeder. Ik weet dat katten een hekel hebben aan knoflook maar volgens mij gingen de andijvieplantjes die ik net gepoot had ook spontaan hangen. Van katten zal ik hopelijk geen last meer hebben maar of ik dit zo prettig vind om in zo’n knoflook lucht te zitten??
In mijn kas heb ik al sla staan die het goed doet, nog een weekje of zo en ik kan de eerste sla oogsten.  Het is lekker om weer eens in de tuin te werken zo.
Ik weet dat bij ons in de natuurgebieden met dit weer altijd veel mensen gaan wandelen en fietsen en ik mijd dat gewoon wel.
Moet wel zeggen dat ik er best aardig moeite mee heb hoor. Ben er ook best bang voor om het te krijgen.  Weet dat er veel mensen zijn die het veel slechter hebben als ik.  Maar ik ben echt wel een mensenmens die graag hier en daar wat te praten heb en dat mis ik gewoon. Peter en andere appen me vaker, Wim en ik bellen meer met elkaar, maar toch…….
Ach ja we zullen het gewoon met elkaar moeten klaren. Afgelopen week ben ik 2 keer naar de supermarkt geweest allebei de keren op stille tijden daar let ik dan wel op. Ik wilde zo graag een spuitbusje witte verf hebben om een rekje te spuiten een paar dagen geleden. Ik reed naar de Action en kwam bij het winkelcentrum aan en dacht, ben je nou gek geworden voor zo’n spuitbusje verf ga je toch geen risico lopen. Zoveel ouders met kinderen gingen van de week naar de Action als een soort uitje. Ik heb een rondje om het winkelcentrum gefietst en ben onverrichte zaken weer naar huis gegaan. Het voelde opeens zo onbelangrijk….

Als ik het idee heb dat iedereen ongeveer begint met zijn avondeten stap ik toch nog even op de fiets en ga de polder in, een klein rondje Lekdijk, polder van zo’n 12 km.  De polder begint zo te leven. Ik kom zegge en schrijven een fietser tegen. Ik geniet er echt zo van, de rust er even uit zijn. De vele grutto`s, tureluurs, kieviten, verschillende soorten eenden, veel ganzen nog. De bermen beginnen explosief geel te kleuren van het koolzaad.  Het is prachtig, terug fiets ik naar de zon toe met de wind in mijn rug…….. super……. zolang dit nog mag kies ik gewoon tijden dat een ander niet gaat en mag het niet meer jammer dan…… maar ik volg de regels op en dat moet iedereen gewoon doen.

17 gedachten over “Kattenschrik……

  1. Ja hoor dat is zeker waar. Maar het gekke is ik ga dan van alles overhoop halen thuis en soms heb je dan ook wel iets nodig. Maar natuurlijk kan het wachten en dat weet ik ook.

 1. Ik popel ook om te gaan fietsen maar de zware droge hoestbuien houden mij tegen.

  De witte verfspuitbussen van de action dekken zo slecht dat ik ze niet meer koop. Ik schilder weer met de kwast als ik een witgekleurde fiets opknap.

  1. Ik gebruik het voor een rekje met fijne gaatjes er in en dat werkt dan prima. moet het wel ieder jaar opnieuw doen maar dat is niet zo erg. Met een kwast zou ik die gaatjes dichtverven. Jammer van die hoest. Zou juist zo lekker zijn buiten even fietsen gezond ook.

 2. Leve de lente!
  Wij gaan in het weekend meestal wandelen op de Zaag maar dat leek ons nu erg onverstandig. Het was met Rosa uitlaten sowieso file wandelen. Mensen kopen ook met het hele gezin boodschappen. Doe dat gewoon in je eentje…
  Schitterende foto’s, Anneke!

  1. Ja heerlijk die zon… geeft echt een lentegevoel zeker als je binnen bent haha. De wind was nog fris maar goed te doen hoor. Ja op de Zaag weet niet of het daar druk is. Nodig weer eens naar toe daar. Ik zie het vaak als ik door Krimpen fiets lijkt het wel of hele groepen tegelijk de hond uitlaten daar.

 3. Precies, als je oplet dat je niét in de drukte terecht komt is even buiten zij gewoon heel goed. Maar de zondag sla ik ook over, dan is het echt vrij druk.
  Maar je bent inderdaad een echt “mensenmens” en dan is dit best wel lastig. Je mist natuurlijk ook al de weekenden met Wim.

  1. Ja dat mis ik zeker wel en mijn zus is ook al ziek dus daar kan ik ook niet mee gaan fietsen die moet binnen blijven. Gaat nu gelukkig wat beter met haar. We bellen maar wat vaker het is even niet anders.

 4. Ik ga wel 2x daags een stuk lopen, anders is de pijn ook niet te harden ……… maar ik inderdaad wel op tijden dat het over het algemeen rustig is …….. s’morgens vroeg bijvoorbeeld ……. al wordt het dan ook drukker ……….
  Ik ben niet bang, maar snap ook niet wat al die mensen in een winkelcentrum doen, snap niet dat ze met die dreiging ook maar zin hebben om te gaan winkelen.
  Hoe leuk ik winkelen ook vind het is nu alleen een noodzakelijk kwaad.

  1. Ik ook niet hoor, ik ga twee keer per week naar de supermarkt en voor de rest zo min mogelijk naar andere winkels. Winkelen komt wel weer een keer. Ik mis het ook helemaal niet en ik vind winkelen ook leuk om te doen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s