Uitstel maar geen afstel…….

BruidstaartTja we zagen het natuurlijk al aankomen, de huwelijksdatum kwam steeds dichter bij en met alle maatregelen konden we ook wel bedenken dat het huwelijk van Peter en Chantal op 24 april niet door kan gaan. Maar vanavond was het dus definitief tot 1 juni geen bijeenkomsten dus ook geen bruiloftsfeest.
Best heel jammer maar Peter en Chantal zijn er nog al nuchter over. Een dag of 10 geleden toen het was serieuzer begon te spelen nog voordat er maatregelen aangekondigd waren vertelde Chantal al dat ze voor alle zekerheid al een optie genomen had voor september.
Wat dat betreft zijn ze altijd wel slim bezig. Chantal zei ook als er nog meer bruiloften niet doorgaan dan komen we misschien waar wij het willen vieren en waar ze alles al geregeld hadden niet meer aan de beurt dit jaar. Een goede keuze geweest dus. En ze wilden het ook graag met iedereen er bij dit feest vieren. Chantal heeft ook een oude oma waar rekening mee gehouden moet worden.
Dus uitstel maar geen afstel….
Chantal haar zus werkt in het Erasmus MC in Rotterdam en daar krijgt ze nu natuurlijk ook heel veel te zien en te horen en dan vinden ze het uitstellen van dit huwelijk best vervelend maar niet het allerbelangrijkste momenteel wat speelt.
Ook het huwelijk van de stiefdochter van mijn zus waar ik de fotografie voor zou doen gaat nu niet door. Die zouden in mei trouwens. Tja dat zijn opeens twee bruiloften minder voorlopig althans.
Zolder 4Vandaag ben ik maar begonnen met het opruimen van mijn zolder. Een paar werkers hadden daar twee weken geleden een afvoer gemaakt in het dak en door de zolder heen.
Ik was er daarna nog niet boven geweest en van de week schrok ik wat een zootje ze er van gemaakt hadden zeg. Een stuk van de vloer er uit gehaald zonder het terug te leggen zodat het nu niet meer past. Pff en alles is onwijs smerig daar kunnen ze dan niets aan doen, dat komt van het dak waar ze op getimmerd hebben en al dat vuil is op mijn spullen gevallen. Zolder 2Ik kan dus even vooruit er mee.
Meteen besloten om een rigoureuze opruiming te houden. Ik ga echt heel veel weg doen, er liggen nog zoveel dingen van mijn moeder nog, van mijn overleden zwager. Zolder 5Eerst vragen aan de familie of er nog belangstelling voor is en anders gaat het op de weggeefhoek en probeer ik het te verkopen. Zag dat er nog 4 rolhorren zijn, een heel systeem om onder een kap een kastenwand te maken. Wat moet ik er mee. Zolder 3Zonde om weg te gooien zei Peter destijds en ja hoor ik sjouwde het de zolder op.
Ga alles inventariseren en iedereen mag dan aanvinken wat ie hebben wil en de rest geef ik weg of gaat naar de afvalverwerking. Opgeruimd staat netjes…….. en heel eerlijk gezegd, ik vind het heerlijk dit soort klussen…. ongeveer 1/3  gedaan de rest komt ook wel.

18 gedachten over “Uitstel maar geen afstel…….

 1. Jammer dat de bruiloft niet doorgaat maar ja wel verstandig en ook heel slim om vast vooruit te denken. Jouw feestkleding kan in de herfst ook heel goed hoor. Ook met een witte broek want in september hebben we vaak heel mooi weer.

  1. Klopt hoor dat was ook wel het laatste waar ik me druk om zou maken. Maar idd juist dan kan zo’n jas ook wel lekker zijn. In september inderdaad vaak de laatste jaren mooi weer.

 2. Jammer maar helaas zeggen we dan en prikken een andere datum!
  Mijn nichtje is terminaal en de geplande, laatste familiebijeenkomst waar zij bij zou kunnen zijn, gaat niet door!
  Vreselijk vind ik dat maar het kan niet anders😢

  Wij zijn blij dat er geen totale lockdown is, we verhuizen overmorgen!

  1. Nou veel succes met de verhuizing, zal inmiddels al klaar zijn nou ja vast nog bezig met van alles. Ja hoor je hebt gelijk ik vind zoals je nichtje of begrafenissen en crematies veel verdrietiger dan een huwelijk een paar maanden uitstellen. Zo moeilijk voor iedereen om zo afscheid te moeten nemen.

 3. Hier ook verdriet in de familie van Treeske vanwege een gecanselde trouwerij.
  ff slikken en weer doorgaan.
  Heb ik nog even meer tijd gekregen om af te vallen, zodat mijn pak weer past. 😉

 4. Mijn nichtje en haar partner hebben ook hun bruiloft op 8 april gecanceld. Wachten op betere tijden en dan weer echt feest vieren. Het is niet anders. En succes met opruimen.

  1. Dank je wel is inmiddels aardig gelukt dat opruimen. Ja er zullen veel stellen mee te maken krijgen. Natuurlijk jammer maar die twee zijn er nog al nuchter onder hoor. Momenteel zijn zoveel andere dingen veel belangrijker.

 5. Heel jammer natuurlijk maar inderdaad, op de enige manier waarop je nú zou kunnen trouwen is echt niet leuk als je een echte bruiloft had willen vieren. Er zijn erge dingen dat is waar maar toch een teleurstelling.
  Dapper hoor zo’n zolderopruiming…brrr… zó geen zin in!

 6. Uiteraard is het méér dan jammer dat de huwelijken niet doorgaan. Sommigen laten het doorgaan in aangepaste vorm, anderen stellen het uit. Mijn dochter vindt het al jammer dat ze haar verjáárdag (1 april) niet kan vieren… Als het niet kan zoals het moet, dan moet het maar zoals het kan.
  De vliering opruimen. Daar zou ik een voorbeeld aan kunnen nemen (-:

  1. Voor mij heel helend en nergens aan denkend zo’n vliering opruimen haha. Ja vervelend hoor zo’n verjaardag. Peter en Chantal willen het niet in afgeslankte vorm doen dan liever later en iedereen er bij. Trouwens de locatie is gesloten dus het kan niet eens daar.

 7. Ja, jammer hoor dat die huwelijke niet doorgaan, maar wat in het vat zit verzuurd niet. Wat goed dat Chantal zo snel actie genomen heeft, nu heb je gewoon weer een nieuwe datum om naar uit te kijken 🙂
  Goed bezig hoor op je zolder, en ja op een gegeven moment is het genoeg en dan wil je af van al die ongebruikte dingen, die zonde zijn om weg te gooien of die je misschien nog wel eens kunt gebruiken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s