Een koordje om mijn nek……

Een maand geleden hoorde ik dat de gemeente een regeling in het leven had geroepen waarbij 65 plussers met een laag inkomen in aanmerking kwamen om gratis te reizen met de bussen in de omgeving. Nu heb ik AOW en een heel piepklein pensioentje en natuurlijk werk ik nog waar ik ook niet heel veel verdien. KeycordsMaar het zou kunnen dat het bij elkaar net te veel zou zijn. Toch dacht ik, ik vraag het maar aan, je weet het maar nooit, het scheelt toch. Niet dat ik heel veel met de bus reis maar wel alle weekenden als ik naar Apeldoorn ga en zo tussendoor ook nog wel eens in de omgeving als het geen mooi weer is maar meestal pak ik al gauw de fiets. Er kwam een ontvangstbevestiging en daar stond in dat ze binnen 8 weken moesten reageren etc. etc. wat normaal in zo’n brief staat.
Ik was dan ook verrast dat ik twee dagen later al een envelop weer van de gemeente in de brievenbus had en dacht meteen, als het zo snel ik kom ik vast niet in aanmerking.
Maar niets was minder waard, ja hoor ik kreeg te lezen dat ik zo’n pas zou krijgen. En ik kan er zelfs in de hele provincie Zuid-Holland gratis met de bus reizen, wel in de daluren en in het weekend, dat lijkt me ook logisch. Nou echt leuk.
Gisteren een grote envelop in de brievenbus van de vervoersmaatschappij en ik dacht, zo dat is een grote envelop voor zo’n pasje. Maar er zat meer in er zat ook een keycord bij waar je het pasje aan kan hangen. En zonder ondankbaar te zijn, ze gaan toch niet denken dat de 65 plussers met zo’n koordje om hun nek gaan lopen. Maar goed ben er blij mee. (met die pas dan)
Afgelopen week belde ik voor de afval om mijn grof vuil op te laten halen. Ik moest ook nog steeds een nieuw pasje aanvragen omdat de oude pas verlopen was. Vanmorgen opnieuw zo’n grote envelop en ja hoor weer zo’n keycord er bij en een kaartje in een plastic mapje.
Was er ergens een aanbieding in keycords denk ik dan, een tijdje geleden heb ik pas een aantal die nog van Peter waren weggedaan. In de tijd dat hij wat jonger was had je ook zo’n hype om overal keycords bij te krijgen.
Nou ja vooruit maar ik raak ze vast wel weer kwijt aan iemand. En let op. Vanmiddag kwam ik een beetje een sjacheraar tegen die bij ons in de straat woont. (Een andere dan Flip die mijn oud ijzer meenam 😉  )  Zo heeft ie bij kozijnen die bij ons weggehaald werden uit de huizen en in containers afgevoerd alle sluitwerken afgeschroefd, hij had er een dagtaak aan. Die verkoopt ie dan weer en ik Bank 1weet dat hij ook een karretje heeft. Ik vroeg dus aan hem (op gepaste afstand natuurlijk) of ie zin had om voor 25 euro voor mij een keer naar de stort te rijden. En dat wilde hij wel. Zal ik het morgen doen, zei hij. Ik zei ja kijk maar joh, het zou fijn zijn maar zaterdags is het meestal heel druk bij de stort en maandag was ook goed geweest. Nee ik doe het morgen meteen zei hij, uurtje of 10 ben ik bij je. Ik sprak af om de 25 euro bij hem in de brievenbus te stoppen. Zo ben ik snel van mijn afval af, 20 euro goedkoper dan bij de gemeente en ik hoef geen bijna 4 weken met die zooi voor op de straat te zitten.
En daar was ik best weer blij mee.

 

25 gedachten over “Een koordje om mijn nek……

 1. Mooi meegenomen toch zo’n pas. Ik mag ook gratis in het OV maar dan moet ik wél Henk bij me hebben in de rolstoel en hij moet dan wél betalen;-)
  Fijn dat je van alle troep af bent.

    1. Dat zou inderdaad wel handiger zijn nu is het best een papierwinkel wel weer dat je in moet vullen. Kan me best voorstellen dat sommige mensen daar moeite mee hebben. Je moet zoveel meesturen.

      1. Oke nou joh koop er gewoon wat leuke dingen voor jezelf voor, gewoon inpikken toch…… ga naar een tuincentrum 😉 😉 Kom je nog eens een bekende tegen ook haaha…..

 2. Hier komen ze grofvuil gratis ophalen als je het meld.De ene woensdag brandbaar en de andere woensdag onbrandbaar.Daarnaast is er de milieustraat en dan hoef je enkel je id kaart te tonen.Ik kom er elke week vanwege dialyseafval dus kennen ze mij nu wel,id blijft in mijn tas😉Ik vind zo’n keycord reuze handig juist.

  1. Wij moeten 45 euro betalen. Vroeger was het ook gratis. In de milieustraat kan je het wel gratis wegbrengen daarvoor hebben we allemaal een pas gekregen maar ik heb geen auto en dan is het lastig natuurlijk. Blij dat die man het voor me wil doen. Goedkoper dan de gemeente in ieder geval.

 3. Afval: 5,00 per kofferbak en 10,00 voor een aanhanger. Ophalen kan ook. Betalen per vierkante meter. Ook eens in de maand. Daar heb ik dus mijn garage opruimen op aangepast.
  Ik zal je wat verklappen(lach niet) : ik draag zo’n cord al een jaar of twee om mijn nek. Ik stop hem wel onder mijn kleding. Ik vind het erg handig als ik reis. Ik ben om! Fijn dat je gratis met de bus 🚌 kan reizen

  1. Ach ja joh niks mis mee toch als je dat prettig vind en nog niet eens zo gek, ik ben mijn ov kaart al een paar keer laten vallen in de trein. Ik kan gewoon slecht tegen iets om mijn nek.

 4. Ik heb een keer zo’n koord gedragen bij het wegbrengen van het restafval in de ondergrondse container die meer dan 400 meter bij ons huis vandaan staat.
  Toen ik terugkwam viel mijn Hulkenhoofd er bijna af want mijn nek was doorgeschuurd.

  En ja, al heel wat heen en weer gezeik over die verwegstaande container maar nog steeds geen oplossing. 🙃

 5. In Rotterdam hebben alle ouderen gratis ov. Dat zouden ze overal in NL moeten doen.
  Mijn sleutels hangen aan een keycord. Eentje van de Giro d’Italia (-: Verrekte handig.

  1. Oke, ja ik kan al slecht tegen iets om mijn nek, draag ook nooit of bij grote uitzondering een ketting of zo. Maar idd voor sleutels is het wel handig. Daar zal ie voor gemaakt zijn haha key cord 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s