Secure e-mail

Lammetjes 4 (Middel)De eerste week met strengere maatregelen zit er al weer op en mij persoonlijk is het niet tegen gevallen. Eigenlijk als ik heel eerlijk ben had ik best een goeie week en voelde het zelfs een beetje aan als vakantie, al klinkt dat misschien een beetje vreemd.
Niet werken in ’t café, geen bakjes bij de Hema, niet met mijn zus gaan fietsen en wat winkelen, niet naar mijn vriendin en wel het vervelendste natuurlijk niet maar mijn kind, schoonkind en kleinkind en naar Wim. Dat mis ik natuurlijk nog wel het meeste van alles. Maar we bellen meer, facetimen, Peter appt iedere dag foto’s en dingen door waar zij mee bezig zijn.
Deze week heb ik gewoon zoveel dingen gedaan, eigenlijk ook nog wel iedere dag een persoonlijk ( wel op afstand) gesprek gehad met iemand. Zo kwam ik op een fietstochtje een keer mijn broer tegen, op een ander fietstocht een oud collega fotograaf die momenteel helemaal geen werk meer heeft en er wel van moet leven, de buurvrouw, mensen van de bouw de buren dus. Lammetjes 2 (Middel)Even in het tuincentrum met de eigenaar. Kortom eigenlijk voelde ik me niet echt alleen laat staan eenzaam. Normaliter ben ik ook al veel alleen, ga praktisch altijd alleen fietsen de polder in en daar is niet veel aan veranderd. Ben wel heel blij dat dit nog steeds kan en mag en ik me (behalve mijn knieën) goed voel.  Was de afgelopen week ook zo enorm blij met het prachtige weer, wel steeds een flinke wind maar toch….. de polder die ontwaakt, vogels die gaan zitten broeien, de zomergasten die er weer volop zijn zo prachtig die grutto’s, tureluurs en kieviten. Baltsende futen, eenden, zwanen, meerkoeten die al zitten te broeden. Ja ik kan daar van genieten. Vandaag hoorde ik het geknor van de kikkers en padden in de vijvers….
De lammetjes in de wei. Kortom……… de lente gaat gewoon door, trekt zich niets aan van het coronavirus.
Mijn zolder helemaal opgeruimd, nog meer van die klusjes die nog op mijn to do lijstje staan en stonden. Mijn lijstje is nog niet leeg zodat ik de volgende week weer vooruit kan.
In de tuin werken, gisteren heb ik weer van alles gezaaid en gepoot. Vanmorgen om 9 uur stond die man al voor de deur om al mijn rommel mee te nemen. Hoefde er niets aan te doen hij laadde alles zelf in. Lammetjes 3 (Middel)
Vrijdag kreeg ik opeens een Secure e-mail. Ik had er nog nooit van gehoord en ben dan altijd heel voorzichtig met die dingen. Laat het even aan Peter zien en hij zegt, kijk naar het e-mailadres. Het is van sociale zaken van de gemeente. Nu had ik naast de vrij reizen pas ook nog een eenmalige uitkering aangevraagd om deel te nemen aan culturele evenementen, een bedrag van 138,00.  Hij zei ook, denk dat het wel klopt mam, open hem maar.
Dat deed ik dus en inderdaad, er stond ook in vanwege de coronacrisis sturen we geen post meer. Oké. Ik krijg een code die een kwartier geldig is en kan ik de beslissing bekijken.
En ….. ik krijg dat bedrag. Hoe leuk is dat, twee vliegen in een klap. Er stond wel bij dat het besteedt moet worden aan dingen om mee te doen zoals musea of abonnement bibliotheek en dat soort dingen. Nou dat komt mooi uit want als het weer kan en mag staat er bij Wim en mij nog een bezoek aan twee musea in Leiden op het programma. We willen dan twee dagen daar naar toe gaan, een hotelletje nemen en iedere dag een museum bezoeken. Iets leuks om naar uit te kijken.

Lammetjes (Middel)

21 gedachten over “Secure e-mail

 1. Voor je knieën per dag een CBD capsule innemen. (Vraag Treeske?)

  Prijs je gelukkig dat er (misschien) nog geen besmettingen voorkomen bij je naasten. Want dan wordt de situatie ineens heel precair!

  Tja, wat doen we met Wimpie?
  Daar lag ik vanmorgen vroeg in bed aan te denken. Fietsen ‘schijnt te mogen’ , zodoende zat ik aan een Stromer te denken voor hem. 🤔

  1. Haha ja ik krijg hem nog niet op een Ebike zou niks voor hem zijn veel te gevaarlijk hij kijkt op een gewone fiets soms al niet goed uit. We redden het wel (of niet) . Ben ook dankbaar dat het nog niet in mijn familie vrienden voorkomt. Weet je mijn zus gebruikt ook die druppels of zo. Ik ben er een beetje huiverig voor SBD weet er gewoon te weinig van.

 2. De veranderingen zijn natuurlijk het grootst voor mensen die normaal buiten de deur werken en in jonge gezinnen.
  Met het mooie weer geeft het waarschijnlijk minder problemen dan wanneer je zo’n regenperiode door moet als een paar weken geleden. Zolang we nog naar buiten kunnen breekt het de dag wel.
  Leuk een weekendje Leiden, daar is zóveel te zien.
  Ik ben te laks om dingen aan te vragen , volgens mij kun je als mantelzorger ook een eenmalige bijdrage van de gemeente krijgen, moet ik toch eens uitzoeken.

  1. Heb even gekeken, Ik kan jaarlijks wel € 80.– krijgen rond de dag van de mantelzorg. Moet wel geregistreerd staan als mantelzorger, formulier ophalen en invullen enz…. best wel veel werk voor dat bedrag.

   1. Hier is het 100,00 dat kregen ze op die avond die voor mantelzorgers was georganiseerd. En als ze daar niet waren gewoon thuis natuurlijk. Je moet je daar idd voor inschrijven als mantelzorger maar dat kan meestal wel digitaal.

    1. Ik doe niets digitaal, krijg je zoveel rommel mee. Maar ik heb gebeld en ze sturen formulier en schrijven me in. Dan ik dus wel 22 cent per dag verdienen. 😉 Werd al lekker gemaakt dat ze wel veel organiseren voor mantelzorgers…. ze snappen er dus ook niet s van want ik kan gewoon niet weg voor een uitje. En het geroemde Alzheimer cafe heb ik geen zin in, áls ik al een paar uur weg zou kunnen ga ik niet weg om naar dezelfde ellende luisteren die ik thuis dagelijks meemaak.

     1. Nou dat laatste kan ik me wel voorstellen hoor. Dan zou je wel behoefte hebben aan wat leukers. Ik ben ook niet zo van lotgenoten groepen. Iedereen zal het toch op zijn eigen manier moeten klaren. Maar goed voor die mensen die er wel baat bij hebben prima toch. Ooit verloor een van de vrijwilligers van het KWerk ook een kindje. Ze had gehoord dat ik dat ook had meegemaakt en vroeg of ik eens wilde komen praten. Dat heb ik wel gedaan. Maar op een gegeven moment kwam ik daar iedere keer zo verdrietig en depri vandaan dat ik gestopt ben en ook eerlijk gezegd. Ik verwerkte het heel anders dan zij het deed.

      1. Precies, ik blijf liever zoveel mogelijk uit dat sfeertje , dat is voor ons allebei beter. Ik weet zeker dat Henk al véél verder afgetakeld zou zijn als hij steeds tussen patiënten zit.
       Dat heb je vaak dat mensen hun eigen rouw op je projecteren omdat ze zelf het leven niet door kunnen laten gaan. Ik heb zo;n zus die ook na bijna 20 nog op nieuwe weduwes afstuift om te vertellen waar ze allemaal doorheen zal gaan.

       1. Dat denk ik ook wel, Hoewel ik moet zeggen dat mijn vader waar hij was meer deed dan hij thuis ooit gedaan had. Maar de tijden en instellingen zijn ook veranderd. Ja dat laatste inderdaad is ook niks voor mij hoor….. ben niks vergeten maar mag ook weer leven en genieten er van. Het komt toch altijd zo nu en dan nog wel op mijn pad om er over te praten en dat is prima ook, hoef het niet te verzwijgen.

        1. Ik kon Henk goed zelf bezig houden en nog vindt hij een ritje met de auto fijn of in de rolstoel buiten. Hier thuis loopt hij meer te scharrelen, soms ergert me dat wel maar hij is er rustig mee, stoelen schuiven, laden openterkken, sokken aan en uit, krantjes scheuren of vouwen … en ga maar door.
         Klopt , van mijn zus mag je het geen “plekje geven” en die mensen heb je meer. Prima voor een keer maar moet niet blijvend zijn.

         1. Het is ook voor iedereen anders natuurlijk. Mijn vader vond wandelen ook altijd fijn in de rolstoel naar de grote volière. Maar dat bleef ze ook doen toen hij in Gouda was. Daar was een mooie park dichtbij. Zette Peter dan op zijn schoot vond ie prachtig en Peter ook. En een eigen plekje is belangrijk natuurlijk, dat blijven ze toch nog “ergens” kennen.

  2. Nou ik ben ook blij dat ik nog kan fietsen hoor dat zou ik echt wel missen als ik helemaal binnen of in de tuin zou moeten blijven. Dan zegt helemaal niemand meer wat tegen me….. nu valt het gelukkig nog wel mee.

   1. Zeker , dat is heerlijk. Ik wandel als het even kan ook iedere dag. gisteren niet gelukt, zondag ook niet maar vandaag met een nog erg suffe Henk in de rolstoel toch klein ommetje gemaakt, heeft hem goed gedaan.

 3. Dat we vooral verschoond mogen blijven van dat virus!
  Voor mij is het wennen met 24/7 mensen in huis. Het voelt als véél. Leuk meegenomen dat bedrag, Anneke.

  1. Ja in huis verandert er voor mij niet zoveel maar ik mis wel mijn bakkie bij de Hema altijd een praatje onderweg of zo. Familie en vrienden…… helaas wat meer bellen nu maar en appen maar dat is toch anders.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s