In de verlenging……..

Tuin 4We hebben er weer 4 weken bijgekregen of eigenlijk 3 want het zou gelden tot 6 april maar goed, we doen het er maar mee toch. Het went ook wel (een beetje).
Ga maar eens in huis zoeken naar dingen die ik nog kan gaan doen, wil toch wel een soort vast patroon hebben. Nu heb ik nog vaak dat ik denk, dat kan ik morgen ook nog wel doen alle tijd en dat is ook zo. Deze maand had ik voor het eerst mijn hele beltegoed verbruikt. Heb best een grote bundel omdat ik alles bij Tuin 3KPN heb maar bel nu wel veel meer. Misschien maar tijdelijk voor een tientje meer opwaarderen naar onbeperkt bellen. Gisterenavond belde mijn vriendin ook, die zit natuurlijk ook alleen in huis. Zij ervoer het ook wel net als ik. De meeste tijd overheerst het verstand en de rede en soms ook de angst van ja maar wat als…….
Wat een mooie dag vandaag en eens een keer niet mijn Coronarondje zoals ik het noem gefietst (het rondje dat ik de laatste weken steeds zo tegen de avond ga fietsen) maar de andere kant opgegaan. Best weer even een verademing en ook weer leuker om te doen. Bij Karwei een paar nieuwe rubber matten voor bij de deuren gekocht. Die oude begonnen te verteren en kreeg ze ook niet meer schoon. Het was daar ook goed geregeld met schoonmaken van winkelwagentjes en afstand houden.  Een rondje van zo’n 30 km gefietst. Tuin
Buiten in de tuin zitten eten, hoe heerlijk is dat toch weer. Nog een paar rekjes gespoten. Die worden in de winter toch wel wat roestig en nu kunnen ze er weer een jaartje tegen.
Bij het tuincentrum nog wat plantjes gaan kopen. De boel een beetje opvrolijken.
In mijn hoekje van de tuin is het gewoon warm, uit de wind in de zon ga ik met een boek op mijn stretcher liggen lezen en voel me zo helemaal even wegzinken…….echt zo zalig voelde me gewoon rozig na zo’n uurtje liggen met uitzicht blauw……
Wat een heerlijke dag zo…. het mooie weer maakt het wel wat meer draaglijk al mis ik echt wel mijn face to face contacten meer dan ik ooit gedacht had.

19 gedachten over “In de verlenging……..

 1. Alsof er nooit een einde zal komen aan dit Corona Crisis tijdperk?

  Misschien dat de natuur ons hier door heen zal trekken?

  Mijn tuin bruist in ieder geval steeds meer van leven.

  Stille groet,

    1. Oke Nee in Nederland zijn nog wel wat winkels open. Veel kledingwinkels zijn wel gesloten maar zoals Hema, Action, tuincentra, Doehetzelf en dat soort zaken zijn nog wel open en de supermarkten natuurlijk.

 2. Zolang we nog een beetje naar buiten kunnen is het wel te doen. Ja geen mensen om je heen is wel een gemis, Henk mist Ruud erg , het is lastig in te schatten wat hij mee krijgt van alle corona toestanden maar hij lijkt angstig omdat hij Ruud niet in huis heeft gezien, is bang dat ook Inge niet meer komt, zo sneu.

  1. Ja dat snap ik helemaal. Volgens mij geeft Ruud hem dat veilige gevoel en doet ie ook weer andere dingen met hem. Wees nu maar blij dat hij thuis is anders zou ie niemand meer mogen zien, dat is nu helemaal zo triest.

   1. O zeker daar ben ik héél blij mee, dan kwam hij ook niet meer buiten of een ritje met de auto. En zat hij overdag regelmatig in de stoel te slapen, nu ligt hij redelijk comfortabel op de bank en gaat nog iedere dag in badén onder de douche.

      1. O is dat ook al gestopt dan. Mijn buurvrouw werkt ook in de thuiszorg maar die “moet” nog gewoon werken zolang ze niet verkouden is of zo. Ja Ruud zullen jullie allebei (en zijn vriendin natuurlijk ) wel missen.

       1. De gewone zorg gaat wel door maar ik krijg die anderhalf uur “persoonlijke begeleiding” voor hem. Ik doe zélf alle zorg maar kan dan even weg als er een vertrouwd iemand bij hem is. Het is dus meer voor mij dan voor hem en dat mag nu niet omdat ze hard nodig zijn bij patiënten. Dat snap ik wel en zoveel maakt het ook niet uit, wat is 1.5 uur op een hele week en het valt gemiddeld ook nog 1x in de maand uit omdat ik geen vervanger wil
        Altijd wel iets, cursus, vakantie ,vergadering.
        Dacht er al over om het af te zeggen nu ik in de nachten meer rust krijg want wat kan ik helemaal doen in die korte tijd.

        1. Nee inderdaad dan kan je niet echt heel veel doen voor jezelf in 1 1/2 uur dus. Zou het toch lekker nog houden, afzeggen kan altijd nog toch. Je weet niet hoe dingen gaan en dan ben je er misschien nog blij mee.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s