Kop in het zand??

struisvogel-politiekIk ben echt gestopt met kijken naar die programma’s over corona. Misschien mijn kop in het zand steken maar ik kan er gewoon zo slecht tegen. Het maakt me ook regelmatig angstig over wat ik hoor en dat wil ik gewoon niet.
Kijk nog een keer per dag naar het journaal of als er iets bijzonders is zoals de persconferenties van Rutte of zo over de genomen maatregelen.
Ik vind het al vervelend genoeg allemaal en met mij velen natuurlijk. Hoewel ik normaliter ook best veel alleen thuis ben voelt het toch anders aan voor me.
Maar ik ondervind ook veel leuke en positieve dingen.
Eergisteren had ik een mooie kaart naar Yenthe gestuurd en die had ze gisteren gekregen.
Ze kwam meteen facetimen om oma te bedanken en we zaten te kletsen (ze begint echt al zo’n verhaal te vertellen) over haar huisje dat ze in de tuin gekregen heeft om in te WhatsApp Image 2020-03-31 at 20.49.28 (2)spelen. Ik had een foto van Peter gekregen waarop Chantal aan het verven was. Dus ik zei, heeft mama je huisje geverfd. Nee papa zei ze haha zo grappig. Chantal zei ook dat ik het doe ziet ze niet want dat doe ik meestal als ze op bed ligt. Het wordt al echt zo’n leuk grietje……maar op een gegeven moment is ze het wel zat om naar oma te kijken en wil ze weer met haar lego spelen. Gelijk heeft ze en ik praat nog even verder met Chantal. Maar leuk is het wel.
Of zoals gisteren, niet leuk natuurlijk maar mijn fiets ging weer kapot. Ik had ook nog niets betaald voor de reparatie want blijkbaar twijfelde mijn o zo ontzettend lieve fietsenmaker of hij zo wel voldoen gerepareerd was. Hij had alle stekkertjes gecontroleerd en ingespoten maar twijfelde toch of de controler vervangen moest worden. Daar is hij altijd zo eerlijk in. Eergisteren 25 km gefietst niets aan de hand en gisteren weer 3 x storing.
Als ik terug ga zegt hij “Je wilt zondag zeker wel fietsen” en ja natuurlijk wil ik dat, fietsen is een beetje mijn enige uitlaatklep nu. Neem maar weer dezelfde fiets mee als vorige week zegt hij en ik ben er heel blij mee dat ik altijd van hem een leenfiets krijg.
Ga hem echt met Pasen verrassen. Ik zag dat je bij de Hema pakketten kan bestellen die ze thuisbrengen. Zo’n leuk idee. En dat verdient hij zeker wel. Altijd krijg ik van hem een leenfiets en probeert hij het zo goed mogelijk voor me te doen allemaal.IMG_4520
Ik ben heel benieuwd hoe het dit weekend zal gaan allemaal. Mooi weer en houdt dat de mensen echt wel binnen of in ieder geval dat ze niet massaal ergens naar toe gaan.
Natuurlijk wil ik zelf ook wel even op de pedalen maar ga wel kiezen voor een rustig tijdstip…  Zin om heerlijk in de tuin te gaan werken ook…..kortom….misschien een beetje mijn kop in het zand steken om alle ellende niet te horen maar dat is wel beter voor me.

15 gedachten over “Kop in het zand??

 1. Het vervelende is dat men er voor kiest om (vrijwel) alléén de slechte kanten uitgebreid belicht.Waarschijnlijk uit angst dat we het anders onderschatten. Ik kijk ook niet meer dan het journaal en vaak om 5 uur bij omroep Max . Daar hebben ze een zeer nuchtere arts bij zitten, die pruim ik nog wel. Ik weet wat ik móet weten en dan geloof ik het wel. Dan geniet ik óók van de apps van de kleinkinderen en de foto’s en filmpjes van Amber en Levi.
  Balen dat je fiets weer kuren heeft maar inderdaad, je hebt een gouden fietsenmaker.

  1. Er komen ook zoveel verschillende verhalen overal en kan daar niet zo goed tegen. Een keer per dag het journaal prima zeker met dit weer kijk ik ook vele minder tv. Ben liever buiten.

 2. Je hebt groot gelijk, ik kijk ook niet meer dan één keer per dag naar de NOS. Je wordt nog bijna ziek van alle verhalen en van de “deskundigen” die allemaal hun eigen voorspellingen de wereld in strooien. Je gewoon goed aan de adviezen houden die gegeven zijn en verder proberen het leven nog een beetje gezellig te maken voor jezelf. Het helpt niet als we allemaal in de put geraken.

 3. Alles volgen en alles weten is nergens voor nodig. Je hoeft je daarover niet schuldig te voelen, het helpt gene ene moer. De regels volgen en er proberen voor te zorgen dat je je goed voelt, dát is belangrijk 🙂

 4. Gelijk heb je. Een keer per dag het NOS journaal en op zaterdag de papieren Trouw (met wegwerphandschoenen aan uit de brievenbus gehaald en in de schuur gelegd, ik lees de krant op zondag) . Ik houd me aan alle richtlijnen van het RIVM, doe boodschappen voor 2 mensen in quarantaine en hoop op een mooie zomer voor iedereen!

 5. Nou, helemaal niet gek hoor, je kop in het zand steken, ik doe precies hetzelfde.
  Voor Corona keek ik wel graag naar praatprogramma’s, nu dus niet meer.
  Een film of een serie wil ik nog wel kijken, maar nieuws en actualiteitsprogramma’s ? Ik sla ze allemaal over………

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s