Wat een mooie dag……..

Ik zou me bijna gegeneerd voelen dat ik zo’n geweldig mooie dag had vandaag terwijl zoveel andere het moeilijk hebben. Maar ja ik mag er ook wel van genieten toch, van dit mooie weer. Het mooie dat de natuur ons allemaal voorschotelt nu. Ik kan daar intens van genieten en dat heb ik vandaag ook gedaan. Voor de volle 100 %.
Mijn zondagritueel is altijd eerst mijn dagboek bijwerken, krijg toch pas om een uur of 11 de zon in mijn tuin.
In mijn vijver was het kikkerspektakel losgebarsten. De kikkers en padden krioelden over en op elkaar. Echt ik heb gewoon 1 ½  uur op mijn kussen op het vlonder liggen kijken en foto’s nemen. Gauw binnen even kijken of het nog wat geworden was. En nog een sessie doen. Prachtig om te zien. Weer veel hommels en zweefvliegen, zag ook een grote zwarte watertor zwemmen. En zelfs tot mijn verrassing een schrijvertje op het water, net een druppel zilver zoals ik hem zie zwemmen. Mijn moeder zei altijd dat het schrijvertje de namen van God op het water schreef. Dat had ze niet van haarzelf hoor. Het komt uit een gedicht van Guido Gazelle. Zal jullie het hele gedicht besparen maar de laatste regels luiden als volgt.

‘Wij schrijven.’ zoo sprak het, ‘al krinklen af
Het gene onze Meester, weleer,
Ons makend en leerend, te schrijven gaf,
Eén lesse, niet min nochte meer;
Wij schrijven, en kunt gij die lesse toch
Niet lezen, en zijt gij zoo bot?
Wij schrijven, herschrijven en schrijven nog,
Den heiligen Name van God!’
Guido Gezelle, 1857

Prachtig. Vroeger wilde ik die thuis altijd vangen met een netje maar dat lukte me haast nooit. Net zoals nu ik probeerde een foto te maken dat lukte me ook niet.
Vanmiddag even een lekker rondje gaan fietsen een route genomen waarvan ik weet dat er regelmatig ook vlinders te vinden zijn. Ook zo’n mooi moment en ik tref het ik zie verschillende vlinders die zich niet zo gemakkelijk laten vereeuwigen als mijn kikkers.
Maar het lukt met toch om er twee te “vangen” in mijn lens. De citroenvlinder en de dagpauwoog. Mooi….


Het is best druk overal met fietsers, wandelaars. Denk dat veel kleine kinderen goed leren fietsen nu ze niet in een auto ergens naar toe gesjouwd worden maar er gefietst wordt. Het is nog ergens goed voor.
Volwassen fietsers die samen op pad zijn hebben het blijkbaar niet helemaal begrepen nog allemaal want die blijven gewoon naast elkaar fietsen als ik ze wil passeren. Tja het is ook zo moeilijk allemaal hè om even achter elkaar te rijden.
Op de terugweg ga ik even op een bankje zitten, gewoon lekker rustig zitten genieten.
Als ik er naar toe loop lijkt het of er weer iemand is geweest die zijn afval heeft laten staan.
Maar niets is minder waar, als ik dichterbij kom zie ik dat er een kaboutertje uit het bos gekomen is die op de tafel is geklommen.Kabouter (Middel) Zo grappig en natuurlijk laat ik hem gewoon staan. Wie weet ruimt hij ’s avonds wel het afval op dat sommige mensen zo nodig toch daar achter laten. ……dat zou toch wel mooi zijn.
Een prachtige dag en als de weerberichten kloppen komen er nog meer warme en zonnige dagen aan ……. van mij mag het. Dat maakt alles toch wel een stuk beter vol te houden allemaal.

21 gedachten over “Wat een mooie dag……..

 1. Fijn dat je zo’n mooie dag gehad hebt Anneke, en daar hoef je je niet voor te generen hoor. Natuurlijk is het verschrikkelijk wat er gebeurd met en door dat virus, maar daarom hoeven wij toch niet in een hoekje gaan zitten kniezen, daar wordt het echt niet beter van.
  Wat een prachtige foto’s van de kikkers en en padden heb je gemaakt!

 2. Die foto’s van de padden en kikkers zijn gaaf! Ik mis het gekwaak uit de tuin van mijn vriendin.
  Vandaag en gisteren mocht m’n man de grote ronde met Rosa lopen. Ik had geen zin in een polder vol dagjesmensen…
  Heerlijk om weer vlinders en hommels te zien. Het gaat goed met de natuur.

  1. Ja het is genieten nou hoor, alles ontwaakt en komt tot leven…. genieten nu in de polder ondanks alles. Het is een leuk gehoor dat gebrom van die kikkers en padden.

 3. Er wordt toch niemand beter van als jij een vervelende binnen zit dag zou hebben? Prachtige foto’s van die kikkers. Ik bleef vandaag maar een beetje in de tuin rommelen want het was natuurlijk drukker dan anders buiten.

 4. Je hoeft je niet te schamen. En door je mooie foto’s te delen geef je anderen ook een goed gevoel. Niks mis mee.
  Dat van die fietsers die naast elkaar blijven rijden: ergerde ik me ook al aan.

 5. Groot gelijk dat je geniet van de natuur. Dat mag gewoon zolang we die anderhalve meter maar respecteren. Ik ging er gisteren ook lekker op uit met de fiets. En inderdaad verscheidene fietsparen via een bochtje door de berm moeten passeren…

 6. Prachtige foto’s!
  Ondanks de corona- en de verhuisperikelen (van een boerderij naar een iets-groter-dan-tiny-house) wandelen en fietsen partner en ik ook alle dagen (en wij rijden wel achter elkaar bij tegenliggers of inhalers)

  1. Ja hoor heerlijk wat fietsen. Viel me trouwens gisteren en vandaag juist weer op dat nu wel mensen achter elkaar gaan rijden… Ze leren het nog. Wel een verschil van een boerderij naar een veel kleiner huis……

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s