Klussen geklaard…..

Tu9in nnVanmorgen kwam er een man als laatste de voegen van het huis afwerken. Hiermee is bijna de hele renovatie voltooid. Alleen het verven in huis moet nog gedaan worden, dat is ook niet zo erg. En op de oude schoorstenen gaan ze nog kappen zetten.
Vanmorgen sprak ik de uitvoerder en als het goed is gaan ze per 1 mei het huis weer verlaten naast me en krijg ik nieuwe buren. Spannend ook wel weer. Heb weinig moeite met “de mannen” gehad was zelfs vaak wel gezellig wat reuring. Nu is het maar weer afwachten wie er naast me zal komen te wonen.
Nadat de man klaar was kon ik weer wat dingen op gaan hangen zoals een tuinspiegel en twee hangers met bloemen. Gisteren ging ik naar het tuincentrum om nieuwe hangers te kopen maar ik wilde twee dezelfde en die hadden ze niet. Zag wel leuke houten bakken met handvaten en de dame van het tuincentrum zei, ik heb wel mooi dik touw voor je misschien kan je er zelf een hanger van maken.
KrukjesNou dat wilde ik wel proberen. En eigenlijk is het best leuk geworden vind ik zelf. Was wel even een dingetje om ze even lang te krijgen maar dat is ook wel gelukt.
De spiegel is best zwaar om op te hangen maar ja op het bordje uit mijn moeders huis staat “willen is kunnen” dus toch maar gaan proberen. Er zaten aan de achterkant twee ogen die dan weer in twee haken aan de muur moeten. Maar ja zo’n zware spiegel kan ik niet met een hand vasthouden om die haak te voelen aan de achterkant dus dat vereiste even wat denkwerk.
Twee melkkrukjes en een bijzettafeltje op elkaar gestapeld zodat die spiegel daarop kon staan, ik op de trap dan hoefde ik hem niet zo ver op te tillen. NNEEEEEEEEEEEEE ik heb er niet op geleund op deze toch redelijk gammele constructie, heb geleerd van de vorige keer en echt geen zin in weer een valpartij.
Maar het lukte, ik kreeg een haak er aan en daarna was het niet zo moeilijk om de andere op zijn plaats te krijgen.
Mijn tuintafel weer in elkaar zetten, stoelen uit de schuur. De bloembakken ophangen en op tafel ook een mandje met bloemen gevuld. Het ziet er weer gezellig uit.
Ik stuur Peter een appje met een fotootje. Hij antwoordt mooi mam, kan je lekker gaan barbecuen. Tuin 3
En opeens pats boem schieten de tranen in mijn ogen en ik antwoord… Ja je hebt lekker lullen, in mijn eentje barbecuen zie je het al gebeuren? Hij stuurt meteen een lief appje terug dat hij het best snapt. Nou ja het was gelukkig maar een momentopname even het besef ook deze Pasen weer alleen te zijn. En dat is gewoon klote…..
Ben maar op de fiets gestapt en een mooi eind gaan fietsen en wandelen onderweg. Genoten van de vele vlinders die ik al weer zag. De natuur die lijkt te ontploffen. Wat alleen denk ik, kijk eens om je heen. Je kan en mag nog van alles en zo is het ook……..
Genoeg om dankbaar voor te zijn en dat doe ik dan ook maar.
Als ik weer thuiskom zie ik dat een van de bloembakken op de grond is gevallen. Gelukkig niet kapot. Dacht in eerste instantie dat het touw los was geschoten maar nee, dat zit stevig vast. De haak is gewoon nou ja gewoon uit de muur gebroken. Waarschijnlijk doordat ze daar al die voegen uitgefreesd hebben dat de contructie zwakker is geworden. Morgen maar weer verder in orde maken, ach ik moet toch wat te doen houden hahaha………

35 gedachten over “Klussen geklaard…..

 1. Opgeruimd staat netjes stond vast ook op het huis van je moeder. Ziet er weer leuk uit zo. Ff balen natuurlijk dat er weer een bak naar beneden kwam.
  Niet leuk voor je dat Wim en jij niet naar elkaar kunnen komen. Nou ja het zou misschien wel kunnen maar dan moet dus echt anderhalve meter bij elkaar vandaan blijven , dat wordt dus de logeerkamer voor Wim, zal ook niet heel gezellig zijn. Je gaat het wel redden weet ik zeker maar ik hoop dat er nu snel wat verlichting komt in de maatregelen.

  1. Nou ja ik hoef fysiek niet bij Wim weg te blijven. Dat lijkt me geen probleem. Ons probleem is alleen het OV dat we ons aan de richtlijnen willen houden en niet reizen. Komt wel weer we bellen wat vaker het is even niet anders.

    1. Het is best een eind rijden natuurlijk moeten die mensen heen en terug is toch 3 uur rijden. Dat ga ik niet vragen want moet dan ook weer opgehaald worden. Komt wel weer hoor…..

      1. Ja maar OV is juist als maatregel alleen als het echt nodig is……ja wat is echt nodig. We houden het nog wel even vol. Veel langer blijven is ook geen optie we hebben allebei een tuin waar we van alles verbouwen, die wel zeker in deze tijd bijgehouden moet worden.

         1. Jullie blijven niet voor niets graag ieder de eigen stek houden. Op jullie leeftijd heb je een eigen manier van leven ontwikkelt waar je niet zo makkelijk nog veranderingen in kan maken.

          1. Dat klopt hoor we vinden het zo fijn samen leuke dingen doen die weekenden en daarna gewoon ons eigen ding. Vakantie gaat altijd ook heel goed samen. Daarom mis ik hem nog wel zo lang niet zien natuurlijk en andersom ook. Maar het komt vast wel weer.

 2. Hoop dat de spiegel blijft hangen?
  Altijd in de steen boren en niet in de voeg, leerde ik uit ervaring.

  Ik ben dolgelukkig dat ik niet meer LAT maar nu HOK
  Treeske ook!

 3. Klushandicap

  het leven is een gebeuren tussen wel én wee
  waardoor sommige koppels scheiden
  wat naar vaak alleen-zijn kan leiden
  vier handen kunnen meestal meer dan twee

  Je hebt er kunstig een gezellig hoekje van gemaakt, Anneke!
  Lenjef

  1. Dank je. Ja het is voor iedereen vervelend je weet het zelf ook zo goed. Met elkaar komen we er wel door hoor……. heb gelukkig nog veel te doen in en om mijn huis en dat mooie weer dat maakt het ook wel wat minder erg. (voor mij dan)

   1. Voor ons ook hoor. Heb me vandaag lekker in de tuin van mn moeder uitgeleefd. Ik ben de enige nog die bij haar komt voor eten en boodschappen. Kon dus ook wel de tuin in. Hij is nu lente klaar.

        1. Ja ik weet nog dat ik bij mijn moeder in de tuin werkte daar genoot ze ook zo van. Als het mooi weer was ging ze er op een stoel bijzitten. Bijzonder hoor.. dat blijven ook zulke mooie herinneringen.

 4. Wat ben jij een bezige bij zeg. Jammer dat die bak naar beneden kwam.
  Ik hoop dat jullie snel weer samen kunnen zijn. Ooit LAT-ten mijn man en ik ook, en ik denk nu ook soms: wat ben ik blij dat we samen zijn. Ook al is dat alweer meer dan 10 jaar geleden. (zou het een trauma geweest zijn? haha! We moesten door omstandigheden LAT-ten, het was geen eigen keuze)

  1. Oke, bij ons is het wel een eigen keuze hoor….. wij willen beide niet samenwonen al zou het nu wel fijner zijn maar goed dat is niet zo…. er komen vast weer betere tijden dat we elkaar weer kunnen zien.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s