Goed bezig……

92076617_2541972036040987_248788115219546112_oBij het zorgcentrum in ons dorp waar ik ook vrijwilliger ben is corona gelukkig nog steeds buiten de deur gebleven.
Alle vrijwilligers en bezoekers zijn niet meer welkom en dat is voor de bewoners natuurlijk ontzettend moeilijk.
Alleen ik moet zeggen, er wordt echt zo onwijs veel gedaan voor deze mensen.
Optredens voor de deur.  Cadeautjes voor bewoners en verzorgenden in de vorm van bloemen, chocolade, ijsjes.
Zelf het programma Pow Ned kwam opnames maken van een man die zijn dementerende vrouw kwam feliciteren via een hoogwerker. Een zo ontroerend item.
Ik ben iemand die ook op FB normaliter berichten kan plaatsen als er een activiteit is geweest en dat betekent dat ik momenteel alle reacties ook krijg en dat is overweldigend.
Heb zelfs een mailtje gestuurd om te vragen of ze me tijdelijk maar even willen verwijderen als mede plaatser op FB want ik word wel een beetje horendol van alle reacties die ik ook binnenkrijg op mijn site.
Afgelopen week was ik bij het tuincentrum en daar stond ook degene die het vrijwilligerswerk coördineert in het verzorgingscentrum.
Ik vraag aan hem hoe het allemaal gaat en hij vertelt het een en ander.
Weet je zei hij, er zijn mensen die hebben de tijd van hun leven. Sommige mensen krijgen misschien een keer per maand bezoek en nu wordt er van alles gedaan.

92436626_2541219896116201_9130526019420160000_oEen voorbeeld wat ze allemaal doen, wat ik langs zag komen. Gang bingo. Mensen gaan in hun eigen deuropening zitten en spelen met elkaar bingo.
Er kwam een draaiorgel langs. De ijssalon leverde ijsjes, de chocolaterie met Pasen chocolade. Een patatzaak bracht alle bewoners een patatje met. Bloemen en nog veel meer.
Vandaag zag ik dat ze met elkaar met lakens een soort balspel deden.
Hij vertelde ook wel dat ze de vrijwilligers wel missen. Die nemen toch heel vaak wel wat taken over die nu door de zorg gedaan wordt.
Ik zie mensen die de bewoners krulspelden inzetten, zorgen dat ze er weer mooi uitzien.
Kortom iedere dag zie ik wel iets langskomen dat ze doen met en voor de bewoners en dat is natuurlijk hartstikke fijn om te zien.
Ik hoop dat corona daar dus buiten de deur kan blijven en als de regels weer aangepast zullen worden ook deze vrijwilligers weer een rol kunnen gaan spelen.
Maar zoveel respect en bewondering voor hoe de verzorgende het allemaal oppakken en met elkaar doen allemaal. Mijn petje gaat af en een diepe buiging voor hen.  92587690_2543501279221396_4556712975364259840_o

12 gedachten over “Goed bezig……

  1. Mooi dat dat allemaal georganiseerd wordt nu ……… maar ……… wel heel triest om te lezen dat sommige bewoners de tijd van hun leven hebben, omdat ze normaal bijna geen bezoek krijgen ……..

    1. Ja dat is gewoon de realiteit ……. er zijn gewoon veel mensen die geen bezoek krijgen hoe triest het ook is. Gelukkig wordt er in deze instelling veel georganiseerd en gedaan met de bewoners.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s