Complot theorie……

Ja mijn wereld wordt wel wat beperkter en dan bedoel ik niet qua afstand of buiten zijn maar wel qua contacten en dan krijg ik ook de neiging om zelfs tegen mijn theemok te praten. Sterker nog ik heb voor als ik buiten ben altijd dezelfde theemok en als ik per ongeluk wel eens een andere pak dan zeg ik sorry, ja ik weet het, jij bent voor buiten tegen de andere mok als ik hem weer tegenkom.
Verder gaat het wel goed met me hoor.


Toch zie ik ook wel complotten om me heen.
In mijn tuin ook. De kikkers zijn echt ruim een week te keer gegaan in mijn vijver en dan opeens na liters kikkerdril en inmiddels honderden kikkervisjes geproduceerd te hebben lijken ze wel allemaal verdwenen. De eerste dagen zie ik ze nog hun dril bewaken maar daarna hocus pocus….. waar zijn ze nu.
Je leest het goed, lijkt het.
Gisteren ging ik algenrondjes draaien. Mijn vijver is glashelder maar er zit wel redelijk wat draadalg en dat draai ik er dan uit.
Kikkerkbeeld (Middel)Een lange bamboestok steek ik in een bosje alg en ga dan draaien, de algen hechten zich dan aan de stok en soms krijg ik echt een hele bos tegelijk uit de vijver zo.
Het voordeel van draaien is dat er geen visjes of andere beestjes meekomen wat met het gebruik van een schepnet wel gebeurt.
Nu gebeurt het regelmatig als ik zo’n bosje oppak dat er opeens een kikker te voorschijn komt. De eerste keer schrok ik me een hoedje. Ben niet bang voor kikkers maar als er dan opeens zo onverwacht een opduikt………Nu ben ik er aan gewend.
Kikker op kantDie kikkers zitten dus gewoon lekker verstopt ergens in en rond de vijver.
Ik had ook al zo mijn twijfels. Afgelopen week schreef ik nog over mijn peinzende kikker die ik uit de vijver had gevist.
Gisteren kwam ik in de tuin en zag dat hij van zijn steen afgevallen was. En daar komt mijn complottheorie. Ik ben er van overtuigd dat ’s nachts de kikkers de vijver uitkomen en mijn kikker van zijn steen afgegooid hebben. Jaloers dat ie zo’n mooi plekkie heeft met het beste zicht over de vijver en hun nageslacht. En daar kunnen ze niet tegen.
Heb mijn kikker weer op zijn steen gezet en nu maar hopen dat mijn theorie niet klopt en hij deze zomer daar blijft staan…..maar mijn twijfel blijft wel………..

12 gedachten over “Complot theorie……

  1. Tja, je kunt nu wel de kikkers de schuld geven, maar ‘s-nachts komen er misschien ook wel kaboutertjes bij jou vijver zitten, en zij schijnen nogal de nodige alcoholische versnaperingen te nuttigen. Er kan natuurlijk eentje met zijn dronken kont tegen de stenen kikker zijn aangelopen.

  2. Ik praat ook tegen mijn mok of alle meubilair in het algemeen. En dat van die kikker herken ik: ik was vorige week bezig met mijn vijver en ineens schoot er iets vanuit het niet weg. Ik schrok me te pletter. En dat was een kikker. Bij mij geen kikkerdril maar wel honderden donderkopjes en volgens mij van de pad. Maar weet dat niet zeker…

    1. Padden maken ritten een soort lange stroken waar de eitjes inzitten en kikkers dril. Donderkopjes kunnen allebei zijn. Blij dat je ook praat tegen dit soort dingen haha. Vond mezelf al zo gek zo nu en dan.

    1. Ja het is wel gek natuurlijk…… maar vond die suggestie van Edward ook wel wat. Hoewel dan hebben ze niet goed hun werk gedaan die kaboutertjes want mijn onkruid zat er gewoon nog.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s