Voordeel en nadeel…..

Natuurlijk heeft deze coronacrisis gevolgen voor veel bedrijven, mensen en de consequentie daarvan zal best zijn dat we er allemaal aan mee gaan betalen. Zo gaan die dingen nu eenmaal altijd.
Er zijn natuurlijk ook bedrijven die er wel bij varen zoals de supermarkten, de tuincentra en doe-het-zelf centra hebben zoals ik het zie niet te klagen.
Ik kom ook wel gekke dingen tegen.
Zelf had ik altijd al een klein flesje desinfecterende zeep zonder water, weet niet precies hoe ik dat moet noemen, bij me. Maar goed ik ga vaak fotograferen en daarbij pak ik ook wel eens wat beet en op. En hoewel ik in mijn tuin soms uren zit te klooien in de grond heb ik een hekel aan vieze handen en was ik ze regelmatig tussendoor af.
Zo dus ook onderweg dan pak ik even mijn flesje en maak mijn handen schoon.
De man van mijn vriendin die werkte als verpleegkundige in de psychiatrie vroeg wel eens of ik smetvrees had omdat ik zo vaak mijn handen was.  Dat is gelukkig niet het geval.


Maar goed ik kocht die flesjes meestal bij de Lidl voor 65 cent of iets in die richting.
Afgelopen week was ik even bij de Hema voor wat boodschappenen daar zag ik weer van die flesjes staan voor 2.00 per stuk. De mijne waren inmiddels bijna op en ik kocht er twee. Een stevig prijsje vond ik dat maar wat schetst mijn verbazing toen ik later bij de Lidl kwam dat de flesjes (wel iets groter maar niet veel) daar opeens 4,99 kosten. Daar is echt een fabrikant of supermarkt of beide die daar een slaatje uit slaan.
En zo zullen er wel meer dingen zijn waar nu veel vraag naar is. Zo is ook wel de marktwerking, de vraag bepaalt de prijs.
Hoorde ook bedrijven die vorig jaar enorme winsten gemaakt hadden zich aangemeld hadden voor overheidssteun. En dan denk ik ook, je moet je rot schamen.
Maar ja zoals altijd met dit soort dingen gebeuren er ook dingen die niet door de beugel kunnen en profiteren er mensen van ten koste van…….
Vandaag hoorde ik dat mijn werkgever ook een bedrag heeft gekregen om de salarissen door te betalen. Had er eigenlijk niet meer op gerekend maar wel fijn dat ik het toch nog krijg.


Vandaag een marathon gefietst (42 km) en bij thuiskomst zat ik even wat foto’s in mijn camera te bekijken.
Ik kreeg meteen een prachtige voorstelling te zien van meesjes, mus en merel die kwamen badderen en drinken in de vijver. Ze trokken zich van mij en mijn camera niets aan. Hoe leuk is dat toch….

9 gedachten over “Voordeel en nadeel…..

  1. O ja, altijd dezelfde die misbruik maken maar gelukkig óók altijd dezelfde die het goed doen. Hoorde van Annemarie, die haar salon natuurlijk ook moest sluiten, dat de sportschool eigenaar waar zij haar salonruimte van huurt uit eigen beweging haar zeer terwille is met de huursom nu ze geen inkomen heeft maar haar vaste lasten natuurlijk doorlopen. Ze zijn er dus wel hoor!

  2. Ja, sommige dingen zijn bizar in prijs verhoogd. Zo zag ik ook dat de koffiepads van jou favoriete winkel/koffiestek met 50 cent omhoog waren gegaan!! Tja, het zijn gekke tijden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s