Huidhonger…

handen-schuddenHet woord zal best al eerder bestaan hebben “huidhonger” maar nu hoor je het in deze coronatijd vaak langskomen.
De behoefte om lichamelijk contact te hebben. En heel eerlijk, ik mis het ook hoor, gewoon iemand even een knuffel kunnen geven. Ben al een paar keer goede kennissen tegenkomen die respectievelijk een man en een vader verloren hadden. Dat kan je niet eens even condoleren of een knuffel geven. Iets wat ze juist dan zo nodig hebben. En dan heb ik het nog niet over Wim die ik natuurlijk ook zo mis.
Vorige week met Yenthe spelen in de tuin, haar zo nu en dan oppakken omdat ze me aan het uitdagen was door bij de waterbak proberen wat water op mijn schoenen te gooien. Ze schaterde het uit als ik haar dan vastpakte en zei, dat mag je niet doen hoor. Wat haar natuurlijk aanzette om het nog eens te doen. Zo enorm genieten om gewoon weer eens iemand aan te raken.
1200x1199Vanmorgen ging ik naar het winkelcentrum om een paar boodschappen te doen. Ik weet dat kan ik beter doen op een doordeweekse dag als het minder druk is maar goed, ik smachtte echt een beetje naar wat reuring. En die was er. Het was gewoon druk in de winkels. Natuurlijk hield ik wel de afstand die nodig is maar ik vond het heerlijk gewoon een praatje met de caissière van de Hema,  en iemand die ik tegenkwam.
Nog een paar boodschappen bij de Lidl gedaan. Ik sta te wachten bij de kassa’s, het is druk.
Naast me staat een vrouw, een Molukse vrouw en ze kwam me zo bekend voor. Zij keek mij ook aan en zei opeens hè……. en ze noemde mijn achternaam. En ik zei Kelly dat is een tijd geleden. Ze kwam meteen naar me toe en zonder ergens aan te denken pakte ze mijn handen beet en zei, wat leuk dat ik jou weer eens zie. En eerlijk het voelde zo goed aan dat iemand zo blij was me weer te zien en de 1 ½  meter negerend zo reageerde. Kan je nagaan wat zo’n klein beetje aanraking kan doen met een mens.
Kelly was een collega van mij in de tijd dat ik in een zorgcentrum werkte. Bovendien was ze ook nog een zusje van Paulien, een klasgenoot en schoolvriendin van mij op de Ulo.
Zij woonden in een bepaalde wijk waar allemaal Ambonezen woonden en daar kwam ik ook regelmatig. Ik bewaar nog zulke mooie herinneringen toen we beide geslaagd waren en zij daar in zo’n soort verenigingsgebouw een feest gaf. Wat leuk was dat toen, zo gastvrij, muziek en veel heel veel eten voor iedereen.  forever-friends-02
Ze vertelde dat het goed met haar ging, ze had 6 zonen gekregen, dat wist ik nog wel en inmiddels al 14 kleinkinderen had. Daar zag ze echt niet naar uit, ze zag er heel goed uit.  We stonden zo even te praten en herinneringen op te halen. Haar zus waar ik mee op school zat woont al jaren in Gran Canaria nog steeds. Met haar ging het ook goed. We zeiden elkaar gedag en opnieuw zei ze wat leuk dat we elkaar weer eens gezien hebben en dat vond ik ook.
Het fijne gevoel bleef eigenlijk heel de dag doorwerken….. huidhonger…… ja toch best belangrijk in deze tijd.

20 gedachten over “Huidhonger…

 1. Het is jammer om die knuffel te moeten missen, die we toch op zijn nodig hebben hè?
  Het is inderdaad weer drukker op straat, en in de winkelcentrums, of dat verstandig is, betwijfel ik.

 2. Hoewel ik op zich niet héél knuffelig ben uitgevallen is het nu inderdaad wel héél karig allemaal. Maar ja, het is voor het goede doel dus het móet maar.

  1. Klopt hoor, ik ben ook niet zo iemand die iedere keer als we elkaar zien ga knuffelen. (ben een halve Fries he haha) Maar zo even met mijn kleinkind op schoot zitten. Even dat ze bij je komt knuffelen en Wim dat mis ik dan wel hoor. Of Peter die me meestal nog wel even knuffelt.

   1. Klopt, wij zoenen ook niet bij ieder bezoek, maar even arm om je heen of op je schouder is gewoon fijn. Ik denk dat jij de treinrit met een mondkapje op best zou kunnen maken ondertussen.

    1. Haha heel grappig op een eerder vraag gaf ik zelf dat antwoord van die mondkapjes. Ja als het weer mag denk ik daar wel over. Maak er zelf wel een. Heb er toevallig nog wel een die ik gebruik bij het schuren.

 3. Wat fijn die ontmoeting …….. ik heb er ook last van hoor. merk dat ik emotioneler wordt als ik mensen aan de telefoon heb die ik mis. En daarna zie je opeens allemaal stelletjes hand in hand lopen, en daar kan ik best wat jaloers op zijn……… de enige die me de laatste weken heeft aangeraakt ben ik zelf.
  Zaterdag dacht ik ook even naar de winkels te gaan ……….. niet dus, overal kon ik achter in een rij (buiten wel te verstaan) aansluiten ………. nou dan vergaat de zin om iets te kopen mij! Wel lekker voordelig …….. maar het wordt er niet leuker op.

  1. Ja ik mijd die drukke winkels al en heel eerlijk mis ik die niet eens hoor, hoewel het bij de Hema ook best druk was. Maar niet zo druk dat je in een rij moest staan. Dat aanraken heb ik ook hoor……

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s