Weet je wat ik zie als ik……..

mierenGedronken heb?   Nou nee ik had niet gedronken maar ik zag wel beestjes, opeens een heleboel beestjes in mijn huis.
Al een weekje ongeveer zag ik iedere keer een of twee mieren in de kamer. En ik vind mieren prima zolang ze buiten zijn maar binnen vind ik het vies…….smerig zelfs.
En vooral als ik ging eten dan kwamen ze opeens te voorschijn.
Maar gisteren opeens echt een hele colonne mieren die door mijn kamer marcheerden, ik werd er helemaal eng van.
Een jaar of 10 geleden heb ik dat ook eens een keer gehad. Toen pakte ik een geparfumeerde deodorant waar ik ze mee te lijf ging. Zij liepen gewoon door en ik moest naar buiten vanwege de stank die gewoon op mijn adem sloeg.
Nu had ik nog een paar mierenlokdoosjes en ik had er bij het verschijnen van de eerste al een neergezet maar blijkbaar hielp dat niet erg. Nu pakte ik gisteren de laatste drie ook en zette ze op strategische plaatsen neer. Pakte de stofzuiger en zoog alle mieren op waarna ik de slang afsloot zodat ze er niet meer uit konden.
Ik hield de stofzuiger maar in de buurt staan en steeds als ik er weer zag weg met die beestjes.
En ik moet zeggen vanmorgen toen ik opkwam zag ik er eigenlijk niet meer. Vanmiddag nog een verdwaalde maar ik geloof dat de mierenlokdoosjes wel werken. Blij toe want al hou ik nog zo van de miertjes en de piertjes…..liever niet in huis maar buiten.
Zoals de waterjuffers die weer beginnen te komen in en bij de vijver… echt zo’n mooi gezicht allemaal. Sommige moeten nog even bijkomen en rusten dan op een bloem in de vijver. En dan begint het dansen en het vliegen van bloem naar bloem.
Het begint altijd met de rode vuurjuffer en daarna komen de blauwe waterjuffers..
Een vijver, er is altijd wel wat te zien.

7 gedachten over “Weet je wat ik zie als ik……..

  1. Ja beestjes zijn leuk maar niet binnen.
    Zo ontdekten wij vandaag het begin van een nieuw wespennest onder het zonnescherm. Gelukkig op tijd, het was nog maar een klein bolletje en ik zag ook maar 1 wesp. Ooit eens een nest ter grote van een boodschappentas gehad en dat vond ik echt niet leuk.

  2. Op klop het maar even af…”klop klop” dit jaar nog geen mieren gezien. Vorig jaar hadden ze gewoon een verzakking onder de tegels in de tuin veroorzaakt waarna ze binnen kwamen feestvieren. Ook met lokdoosjes gewerkt én onder de tegel uitgemest.

    1. Binnenkort gaan mijn tegels achter er uit allemaal dan zal er ook wel het een en ander tevoorschijn komen. Mooie gelegenheid om het een beetje te temperen. Hoeft niet allemaal weg hoor, ze horen ook het het ecosysteem alleen niet in mijn huis……..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s