Opgeruimd staat netjes…..

IMG_5237Het gaat eindelijk gebeuren, mijn achterterras gaat opnieuw bestraat worden en iets opgehoogd. Heel veel hoeft niet want zakken doet het daar eigenlijk niet meer zo.
Ook de zijkant naast mijn huis waar nu een flinke laag grint ligt gaat betegeld worden.
Ik vind het best zwaar worden om bijvoorbeeld een volle vuilnisbak door het grint te rijden en een fiets met tassen met boodschappen ook.
En aangezien ik ook geen 18 jaar mee ben haha wilde ik het graag betegeld hebben.
Maar dan moest wel dat grint weg natuurlijk.
Nu heb ik voordat de aannemer in mijn buurhuis kwam al daar in de voortuin veel onkruid weggehaald waaronder een woekerende braam (die ik vandaag al weer terug zag trouwens, dat is net onkruid).
Daardoor waren best wat gaten ontstaan en daar heb ik destijds al zo’n kruiwagen of 12 grint opgegooid.
Mijn overbuurvrouw heeft ook al een aantal zakken grint meegenomen maar nog was er veel over.
Nu ik zeker wist dat Peter zou beginnen ben ik vandaag begonnen met het vullen van zakken met het grint. Had speciaal van die puinzakken er voor gekocht.
Iedere dag een aantal zakken vullen en vanmorgen had ik er dus 4 gedaan. Het is best zwaar werk om te doen maar gewoon rustig aan, niet sjouwen met die zakken maar ergens neerzetten en dan zo met een schep vullen.
Ik dacht ik zet die 4 zakken vast op de weggeefhoek. Misschien zijn er best mensen die dat grint nog kunnen gebruiken. En binnen de kortste keren kreeg ik zo al 5 reacties en vanavond was het opgelopen tot 12 reacties van mensen die ze wel wilden hebben.
Dus maar geloot en vrijdag komt ie man het al ophalen. Super natuurlijk. Had vanmiddag vast nog maar 5 zakken gevuld, meer zakken had ik niet. Maar het meeste is nu wel weg.
Morgen ga ik gewoon nog wat van die zakken kopen want dan kan ik misschien een ander er nog een plezier mee doen en voor mij nog belangrijker ik ben het kwijt en hoef er geen afvoerkosten voor te betalen.
IMG_5238Eigenlijk wilde ik ook al de tegels er uit gaan halen, die heb ik ook op de weggeefhoek gezet maar daar zijn nog een reacties op gekomen. Maar je weet het nooit.
Maar ik mocht het niet doen van Peter, dat doe ik zelf wel zei hij. Nou voor mij zou het een goede arbeidstherapie zijn want heel eerlijk verveel ik me best stierlijk zo nu en dan.
Het zijn zo’n 175 tegels en ik dacht als ik er ieder dag een stuk of 20 doe dan zijn ze er allemaal uit en kan Peter zo beginnen. En zo zwaar zijn die 30×30 tegels niet hoor.
Komen er geen reacties dan huur ik een container om ze af te voeren dan ben ik ze ook maar kwijt. Helemaal zin in om dit ook nog op te knappen.

22 gedachten over “Opgeruimd staat netjes…..

 1. ”Gratis afhalen, zelf eruit halen” moet toch werken! Had je ook met dat grint kunnen doen, maar ach, je hebt nu je beweging wel gehad😉. Er zijn zoveel mensen met de tuin bezig, dat ik verwacht dat de tegels wel opgehaald worden. Succes en ik hoop dat je een fijn betegeld pad krijgt. Groet van een meestal stille meelezer. Ingrid

  1. Ook stille lezers zijn bij mij van harte welkom hoor Ingrid. Nou op die tegels nog geen respons dus die zullen wel de container ingaan. Ook prima. Blij het grint kwijt te zijn.

 2. Ook goede ervaringen met de weggeefhoek. Ik ben veel spullen kwijtgeraakt en heb er ook leuke dingen weggehaald.
  Ik zie ook vaak tegels staan met gratis afhalen, zelf eruit halen. Maar het zelf doen, bespaart je weer de sportschool 😁
  Succes!

  1. Ja ik heb er ook leuke dingen weggehaald, best al heel veel eigenlijk. Het is een mooie systeem toch als een ander het nog kan gebruiken. Hoeft het niet naar de stort.

 3. Wat een klus! En wat een geweldig idee om grint gratis aan te bieden. Dé manier om van je grint af te komen. Eerst puinruimen voor opknapt…

 4. Kan me er alles bij voorstellen dat je stiekemweg zou willen beginnen. Maar zoals je zelf al zei, je bent geen 20 meer, zelfs geen 30;-) Je had natuurlijk de mensen die het grint graag wilde hebben ook zelf kunnen laten scheppen. Dat hebben ze er vast wel voor over.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s