Verroest…….

Kunst met een grote K of kunst met een kleine k. Ik weet het kunst is voor iedereen anders en het zegt je iets of het zegt je niets.
Het kan alle kanten op.
Een aantal jaren geleden kregen wij op de rotondes bij de ingang van onze dorpen, Lekkerkerk en Krimpen aan de Lek (de voormalige Nederlek gemeente) twee nieuwe beelden en die waren gemaakt van verroest materiaal.
In eerste instantie dacht ik, wat een roestbakken zeg, maar op zich en wat ze voorstelden vond ik het eigenlijk nog wel best mooi die beelden.
Eigenlijk keken ze elkaar vanuit de verte aan.

Samen

Een vrouw en een man en beide gaven iets weer van de geschiedenis van het dorp. Lekkerkerk de touwslagers en Krimpen aan de Lek walvisvaarders…..
Later fietste ik een keer in Alblasserdam en zag ik opnieuw zo’n verroest beeld staan aan de waterkant. Wat het voorstelt weet ik niet. Vond er ook niks aan. En dacht ook wel, zeker in de aanbieding dat staal dat niet roestvrijstaal is maar juist gaat roesten.

Roestbeeld
Vandaag ging ik met het voetveer over naar Nw Lekkerkerland. Wij hebben echt best een mooie skyline. Helemaal geen opschepperij maar ik hoor het van veel mensen. Een mooi gezicht zo de kerktoren, de muur en de toch wel oudere huizen er achter.
En ik zag dat ze nu aan de muur allemaal nieuwe bloembakken gehangen hebben. En verroest die waren ook weer van dit materiaal gemaakt.

Roestbak
Ik vind het er echt niet uitzien. Hoop dat de plantjes zodanig hard zullen gaan groeien zodat ze er voor gaan hangen. Het zal wel “mooi” zijn hoor maar ik vind het echt een aanfluiting al die verroeste dingen. Gelukkig hangen ze niet aan de waterkant zodat het uitzicht en onze mooie skyline gewoon blijft.

47203024_10155983173033008_8362973814111338496_o

 

 

18 gedachten over “Verroest…….

 1. Die skyline is inderdaad prachtig. Dacht eerst dat het een dorpje aan de IJssel was.
  Ze hebben zich wel aan een materiaal gehouden.
  Ik weet eigenlijk niet of ik het mooi vind.
  In Hoogeveen hebben we op een rotonde van hetzelfde materiaal het skelet van een kerk staan.
  Dat vind ik niet mooi. Spreken die eerste twee beelden me meer aan.
  Eerlijk gezegd vind ik die bloembakken wel aardig.

  1. Die beelden vond ik eerst ook niet mooi maar ik moest er destijds een artikel over schrijven en het verhaal van de kunstenaar en uitleg over materiaal ging ik ze steeds mooier vinden. Ze kijken elkaar als het ware aan die man en vrouw symbolisch dat we een aantal jaren samen een gemeente waren. Maar als bloembakken vind ik ze niet mooi hoor die vierkante bakken zo.

 2. De skyline is inderdaad erg mooi maar ik vind de kunstwerken ook geweldig. Het is cortenstaal, de roestlaag beschermt het zodat het intact blijft. Een kunstenaar in mijn geboortedorp heeft voor zijn moeder een grafzerk van cortenstaal gemaak, heel mooi vind ik, maar de meeste dorpeling niet.
  ‘Die noemt zich kunstenaar, zal wel een handelaar in oud ijzer zijn’

  1. Ik ook in de herfst….. maar het moet nog zomer worden. Nee zonder gekheid ik vind die beelden wel mooi maar deze bloembakken, nee die vind ik echt lelijk. Iets ouds wat natuurlijk roest of verouderd is vind ik wel mooi (soms)

 3. Het is al een paar mode om met verroeste spullen kunst te maken, een enkele keer is het iets moois, maar meestal vraag ik me af waarom het niet bij het oud ijzer terecht is gekomen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s