Oeps dat is ff schrikken

Vanmorgen was het al vroeg lekker weer. Ik ga wat rommelen in de tuin. Moest nodig wat algen uit de vijver halen. Dat doe ik door een bamboe stok in de vijver te steken te draaieKrabbenscheeer 2n en dan kan je de algen er zo af halen.
Maar al bij mijn eerste haal zag ik dat in de algen toch nog heel veel kikkervisjes zaten.
Ik begon met het uithalen van de beestjes en het uit te spoelen in een emmer water.
Dat zou een aardig klusje worden en ik bedacht daarom wat anders.
Ik breng gewoon de algen met kikkervisjes naar een grote vijver in een park dicht bij me in de buurt. Want er zitten toch wel heel veel kikkervisjes in mijn vijver.
De laatste jaren bracht ik meestal meteen al een paar emmer dril naar die vijver toe en dat had ik dit jaar niet gedaan.
Het ging prima.
Ik krijg een appje terwijl ik bezig ben. Reageer niet meteen en als ik alles weggebracht heb kijk ik wie er appte. Het is mijn buurvrouw.
Ze appt dat haar dochter positief getest is op Corona en hebben zij en de buurman, de andere dochter en schoonzoon (die er praktisch woont) allemaal huisarrest.
Ik schrik er best van…….pfff zo dichtbij zeg.
Zij werkt in het zorgcentrum in het dorp. Nog heel lang hebben ze de Corona daar buiten de deur kunnen houden maar zo’n twee weken geleden kwamen daar ook de eerste gevallen.
download (1)Ga meteen na wanneer ik voor het laatst contact gehad heb. Met de dochter is het al meer dan een paar weken geleden. Met de buurvrouw heb ik pas nog wel staan praten maar wel op afstand.
Maar toch…heel fijn vind ik het niet eigenlijk. Gelukkig heeft haar dochter milde klachten zoals dat heet. Geen koorts maar wel hoofdpijn, moe en gewoon niet lekker.
Twee weken moeten ze binnen blijven.
Nou ben ik echt niet bang dat het over de schutting zal vliegen maar toch, het idee vind ik best vervelend. Voor hun natuurlijk helemaal om met elkaar in huis te zitten maar het is even niet anders…..  En nu maar hopen dat ze niet allemaal besmet zijn en ziek worden.

14 gedachten over “Oeps dat is ff schrikken

 1. Dát is inderdaad schrikken zeg, vooral omdat je nu binnenkort naar Wim kan met de trein. Gelukkig dat je met de patiënt geen contact hebt gehad en alleen veilig contact met de buurvrouw waarvan het nog even onzeker is of ze het virus heeft. Maar toch een vervelend idee , dat snap ik.

  1. Ja dat klopt, het komt wel dichtbij zo. Voordat ik naar Wim hoop te gaan vrijdag over een week is het al weer twee weken. Heb gelukkig geen direct contact gehad maar ja je weet het nooit.

      1. Ja was op zich ook niet zo bang voor mezelf maar wel voor de buren. Met de dochter had ik toch geen contact gehad persoonlijk de laatste weken. Gelukkig voorlopig allemaal negatief getest.

 2. Bij zo’n bericht kun je niet anders dan hard schrikken! Zo te lezen ben je veilig uit de buurt gebleven.
  Ik vond het heel bijzonder dat het zorgcentrum nog steeds “schoon” was.
  Beterschap voor alle betrokkenen.

  1. Klopt, ze hebben het heel lang buiten de deur kunnen houden. Maar helaas. Gelukkig is ze niet heel erg ziek maar vind het toch wel een beetje eng allemaal zo dichtbij.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s