Tuin update

Aardbeien (Middel)Ik zag dat ik gisteren voor het eerst sinds Corona begon een dag niet geblogd had. Dat is toch wel een goed teken eigenlijk vind ik.
Een teken dat mijn “oude” leven weer een beetje terug begint te komen.
Gisteren voor het eerst weer gewerkt en ik vond het heerlijk. Al was het wel een klus, echt 5 uur bezig geweest met schoonmaken, gisteren viel het wel mee Spitskool (Middel)maar vandaag voelde ik mijn spieren hier en daar wel weer.
’s Avonds voor het eerst weer bij mijn vriendin geweest, ze had problemen met haar computer en hoe ik het gedaan heb weet ik niet meer maar toen ik wegging werkte alles weer en kon ze aan de slag.Andijvie (Middel)
Vanmorgen met mijn zusje op stap gegaan. Ik had nieuwe tegels nodig voor mijn voortuin en het stuk dat we tekort komen. Nu kreeg ik deze week bij de folders een folder van een tegelbedrijf. Ik zag er een mooie tegel instaan en toen ik keek waar  het bedrijf gevestigd was bleek dat helemaal niet zover fietsen te zijn zo’n 13 km. Tuinbonen (Middel)Dan kon ik de tegels even in het echie zien dat is toch wel prettiger.
Nou ja die 13 km werden er wel een aantal meer had weer eens niet goed gekeken waar het was. Het was prachtig weer en er hebben weer een ander stukje van Rotterdam gezien haha. De tegels waren in het echt eigenlijk nog mooier dan op het foldertje. Thuis nog alles goed opmeten en dan kan ik ze gaan bestellen.
Zusje gaat vrijdag op vakantie, het mag weer, ze hadden geboekt in Nederland. Munt (Middel)
Vanmiddag heerlijk in het zonnetje in de tuin gezeten. Ik kan er altijd wel maar nu zeker zo van genieten. Ben zo ontzettend blij met mijn nieuwe terras. Peter appte dat hij deze week even de stroken wilde komen slijpen om dat gedeelte vast af te maken.
En natuurlijk blij met alles wat er groeit en bloeit. Nog even en ik kan gewoon heel de week uit mijn eigen tuin eten. Nu al zo’n keer of twee drie eet ik al sla uit de tuin. Bonene (Middel)
Iedere keer met wat anders, ja kan er zoveel kanten mee uit. Tuinbonen, sperziebonen,  sla, andijvie, krootje (of rode bieten) uien, komkommers, tomaten (nog niet hoor maar bijna wel) , de bessen komen er aan, frambozen, aardbeien de eerste al van gesmuld, spitskool, bloemkool, snijbiet……..
Vast nog wel wat vergeten allerlei soorten kruiden die ook weer door de salades kunnen.
Heerlijk hoor, zo vers uit de tuin op mijn bord…… Kopje muntthee uit eigen tuin.
kruisbes (Middel)Mijn tuin is echt een mengelmoes met van alles. Heb wel een groente en bloemen gedeelte maar in het groente gedeelte staan ook wel bloemen en in het bloemengedeelte ook wel kruiden en als ik ruimte nodig heb ook groentes.
Door de afwisseling met de vijver er bij wemelt de tuin ook van allerlei insecten waar de vogels ook weer van profiteren. Zoveel hommels en bijen. Daar word ik echt vrolijk van.

14 gedachten over “Tuin update

 1. Wat heerlijk hé, dat gevoel dat we weer een beetje lucht krijgen. Ook al weten we dat we nog moeten oppassen. Maar het is zo fijn om het gewone leven weer een beetje te ervaren. Durf je het binnenkort aan om in de trein te stappen naar je maatje?

  1. Soms denk ik wel eens maak er helemaal bloementuin van maar als ik dan weer de eerste groentes op zie komen dan ben ik weer helemaal om. Zijn geen grote hoeveelheden maar gewoon van alles een aantal maaltjes is zo lekker.

 2. Vond het vreemd geen logje;-) Maar gelukkig, “alleen maar” hard gewerkt en niet van slag. Het leven lijkt zich inderdaad weer een klein beetje te hervatten, niet dat ik daar veel van merk voor ben er toch blij mee. Is beter voor iedereen .

  1. Nee voor jou zal er niet zoveel veranderen jammer genoeg. Maar inderdaad ik vond het wel weer heerlijk hoor. De week leek opeens ook wel te vliegen. Beetje terug naar “normaal”.

    1. Ja jij hebt het ook druk genoeg met alles natuurlijk. Ik heb best wel veel vrije tijd nu al verveel ik me eigenlijk nooit hoor. Ben altijd wel weer met iets bezig of ga fietsen, wandelen en fotograferen.

     1. Ik ben op z’n minst altijd alert maar zou zeker wel tijd hebben om meer te doen. Meestal gewoon geen zin in omdat hij onrustig wordt als ik niet in de buurt ben. Zelfs al slaapt hij lijkt hij te gedijen bij huiselijke geluiden om hem heen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s