Beetje jammer……

HuurdersbelangVorig jaar ben ik lid geworden van de Huurderbelangenvereniging. Vrijwilligers werden er gevraagd en ik had er best zin in.
Werd ook van harte welkom geheten als nieuw aspirant bestuurslid en ging naar vergaderingen overleg met de WBV om me wat in te werken wat er allemaal speelt en hoe dingen in elkaar zitten.
De bestuursleden zijn ook al jaren bij elkaar en zijn een geoliede machine. Toch voelde ik me er eigenlijk meteen wel bij thuis.
We gingen ook naar een fotograaf om een foto van het hele team te maken en op mijn opmerking dat ik nog “aspirant” ben en of ik dan ook al mee zou gaan was het antwoord “dan blijf je tenminste”.
Bij deze Huurderbelangenvereniging wordt twee maar per jaar een boekje gemaakt voor de leden.
In het eerste boekje dat ik kreeg, las en de oproep voor vrijwilligers zag ontdekte ik best een aantal taalfouten. Maar ook bijvoorbeeld een zin die opeens ergens anders vandaan kwam en dubbel stond en nog wat dingen qua indeling.
Een half jaar geleden toen het boekje er weer kwam stond ik best in dubio, zal ik het vragen of zeggen dat ik het wel een keer voordat het gedrukt werd door wilde lezen.
download (3)Het boekje wordt door een iemand gemaakt en ik weet het zelf door de paspoorten van het Huttendorp die ik altijd maakte, je kijkt vaak over je fouten heen.
Ik stuurde het voor ik het afdrukte ook altijd naar een of twee andere om het even door te lezen.
Maar goed er werd heel positief op gereageerd, ze vonden het ook wel fijn dat ik het voorstelde en samen met de samensteller van het boekje gingen we er even met de kam door en haalden we de “foutjes” er uit.
Door de Coronatoestanden zijn er al enkele maanden geen vergaderingen geweest. Ik krijg wel mailtjes zo nu en dan over de dingen die momenteel spelen. Heb nog wat foto’s geleverd over ons renovatieproject voor het nieuwe boekje.
Afgelopen maandag krijg ik opeens een appje, kan ik dinsdagavond de boekjes komen brengen. Ben best een beetje verbaasd, zijn ze dan al klaar, had er verder niets meer van gehoord.
Ook al mochten we dan niet bij elkaar zitten hij had het toch even per mail kunnen sturen om door te lezen.
Als de boekjes er zijn ga ik het zitten lezen en zie ik weer aardig wat dingen die niet kloppen en eigenlijk heb ik er best een beetje de pest in.
Ik weet wel hoor, de meeste mensen zullen het amper zien of opmerken maar ik vind het gewoon jammer dat er niet even overleg geweest is.
huisjesNa de zomer gaan we weer vergaderen en dan zal ik het zeker even aan de orde stellen.
Vind vrijwilligerswerk leuk om te doen en dit ook best interessant maar dan wil ik ook wel wat “doen” en niet alleen bij de vergaderingen zitten en de boekjes rondbrengen.
En met een beetje tegenzin heb ik vanavond dus de boekjes rond gebracht. Best een beetje jammer zo.
P.s.  Alle huisgenoten van mijn buurmeisje, haar ouders, zus en vriend zijn getest en waren allemaal negatief, daar was ik best blij mee voor hen. Ze moeten toch wel thuis blijven nog steeds, dat duurt twee weken. Met mijn buurmeisje gaat het ook wel redelijk goed, ze heeft nog wel klachten maar is niet heel ernstig ziek gelukkig.

10 gedachten over “Beetje jammer……

 1. Zo’n check was onderdeel van mijn werk, ik maakte een nieuwsbrief en kreeg tekst en foto’s aangeleverd. Het was in het Engels en ging de hele wereld over. De samensteller en editor keken er met een andere blik naar dan ik, want mijn engels was op een ander / lagerniveau maar dat is het ook in veel landen waar het verspreid werd en het niet de landstaal is. Er werd eigenlijk altijd iets gedaan met mijn opmerkingen, vooral lange zinnen werden aangepast.

  1. Ik vond het altijd best jammer dat mijn artikelen voor de krant nooit door iemand gelezen werden van te voren. Heb ook wel eens een stomme fout gemaakt zelfs nog groot op de voorpagina. Best jammer. De vorige keer inderdaad ook zinnen wat leesbaarder gemaakt en ook fouten er uit. Nou ja gooi het maar op carona dat het allemaal even anders ging.

 2. Er zijn mensen die dit soort voorstellen niet als “opbouwend”ervaren maar gewoon als kritiek op hun werk. Je eigen fouten niet zien is doodnormaal, dat overkomt zelf mensen die voor hun brood schrijven, niets om je voor te schamen maar ik vrees dat hier toch iemand ruim op de tenen getrapt is.

  1. Ik vond het altijd jammer dat mijn artikelen nooit door de redactie gelezen werden. Heb wel eens een stomme taalfout op de voorpagina gehad. Fouten maken we allemaal. Maar denk niet dat het dat is hoor. Na afloop van onze sessie vorig jaar zei de man nog toen ik wegging dat hij er zo blij mee was. Als je het als kritiek ziet dan zeg je dat niet. Denk gewoon door de coronatoestanden dat alles wat anders is gelopen> Wel jammer vond ik het.

 3. Het zou zomaar kunnen dat die persoon die het maakt het moeilijk vindt om op fouten gewezen te worden. Terwijl het zo normaal is. Iedereen kan foutjes maken …… ook ik laat belangrijke stukken nalezen, daar ben jij geen uitzondering in.
  Wel jammer, maar als ik eerlijk ben gebeuren zulke dingen ook bij onze huurdersvereniging…………….

  1. Misschien ben ik te fanatiek maar toch een kleine moeite om het zo samen te doen. Ga het wel aankaarten zonder er echt een issu van te maken in de volgende vergadering.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s