Steenbokken…….

steenbok-770x516Ja ik ben een steenbok, volgens mij een echte als ik hier en daar wel de beschrijvingen er van lees zoals hieronder.
Eigenschappen
Het sterrenbeeld Steenbok staat bekend om zijn stabiele persoonlijkheid. Hij heeft een praktische instelling en heeft veel zelfdiscipline. Deze eigenschappen zorgen ervoor dat de Steenbok een harde werker is. Hij heeft een onafhankelijk karakter en hij is erg betrouwbaar en loyaal. De Steenbok heeft wel de neiging om veeleisend te zijn, ten opzichte van zichzelf en anderen.
Hij heeft zeker wel humor die vaak spottend en sarcastisch is.
Hij gaat voor een langdurige relatie en niet voor een korte flirt. Wanneer hij een relatie heeft is hij trouw en absoluut betrouwbaar. Hij toont niet gemakkelijk zijn gevoelens, maar hqdefaultze zijn wel erg sterk! Wanneer hij van iemand houdt, dan is dit voor het leven. Hij maakt weloverwogen beslissingen in de liefde. (nou ja, dat is niet altijd gelukt natuurlijk) 
Op het gebied van vriendschappelijke relaties is de Steenbok op zoek naar een geestelijke connectie. Hij heeft niet veel vrienden nodig, enkele goede vrienden zijn voor hem genoeg. De Steenbok is een goede luisteraar.
De Steenbok heeft over het algemeen een sterke gezondheid, maar hij kan last krijgen van zijn benen en knieën. Een teveel aan stress en emoties kan bij de Steenbok tot maagklachten lijden. De Steenbok zal niet snel klagen!
Ach ja mag in sterrenbeelden geloven of niet. Ben echt niet zo dat ik die dingen die vaak in kranten lees geloof, sterker nog helemaal niet. 
Maar het is wel zo dat ik met steenbokken over het algemeen meteen een goede band heb alsof ik iets van mezelf in hen herken.
Mijn moeder, mijn jeugdvriendin is een steenbok, de moeder van Chantal waar ik meteen goed mee overweg kon, een ex date van me waar ik nog jaren mee op zondagochtend heb zitten praten hoewel we verder niks meer hadden, mijn zwager, Wim, ja ook die. -jasperina_-op-eenzame-hoogte_st_6_jpg_sd-high
Ook wel vaak dat we flink moeten sparren met elkaar juist door die eigenschappen.
En ik herken ook vaak in “bekende” mensen meteen de steenbok zoals vanmiddag.
Had een luie dag vandaag. Gisterenmiddag heel de middag bij Peter en Chantal geweest en in de tuin gespeeld met Yenthe. Zo genoten er van. Laat naar bed gegaan, vanmorgen lekker uitgeslapen en gaan lezen in de tuin lui liggend op mijn stretcher.
Warm in de tuin en even binnen gaan eten, zette de televisie aan en daar was een documentaire over Jasperina de Jong. Echt geweldig wat een mooi mens. En zonder het te weten dacht ik, dat is een steenbok kan niet missen. (het klopte toen ik het nakeek)
Zoals ze praatte de manier waarop ze in het leven stond en staat, inmiddels 82 jaar.
Zinnen die me bij bleven. Zij vertelde dat haar eerste kindje dood werd geboren, schijnbaar zonder emoties. De geboorte van haar zoon daarna Pelle, de trots en blijdschap en liefde die ze liet zien als ze over hem sprak.  Het overlijden van haar man en drie dagen na de crematie stond ze weer op het podium te spelen. Wat moest ik thuis blijven doen zei ze.
Voor mij was het zo herkenbaar.  De opmerking dat alleen zijn helemaal niet zo erg is.
jasperina_de_jong_musicalIk zag haar zoals ze nu is of misschien wel een paar jaar geleden dat weet ik niet, weet niet precies van wanneer die reportage was.
Maar ze was in haar tuin aan het werk, met een kruiwagen aan het sjouwen en daar aan het werk.
De zin die mij het meeste raakte en waarvan ik dacht, ja precies zo is het wel was een beetje aan het einde van het programma:
Omdat ik een nuchter mens ben, daar ben ik blij om, dat ik zo in elkaar zit. Dat scheelt je een hoop verdriet. 
Voor mij zo ontzettend herkenbaar……
En we zijn in goed gezelschap zal ik maar zeggen haha…….
Pablo Casals,  Henri Matisse, Marlene Dietrich,  Louis Pasteur, Peter Koelewijn,  Jasperina de Jong, Simone de Beauvoir, Elvis Presley, Shirley Bassey, J.R.R. Tolkin, Isaac Newton, Stephen Hawkin,  Martin Luther King jr.,  Jeanne d’Arc,  Adele Bloemendaal, Rob de Nijs, Mies Bouwman.

28 gedachten over “Steenbokken…….

 1. Leuk blogje. Ik ben een kreeft en sommige beschrijvingen lijken te kloppen maar het is maar net hoe je het interpreteert. Ik las dat kreeften egocentrisch zijn en daar herken ik me absoluut niet in.

 2. én mijn zoon Ruud, al is bij hem ook niet helemaal gelukt om die levenslange partner te vinden. Hij hééft haar ondertussen gdie heeft hij natuurlijk wél van zijn )vonden maar dat was dus de derde poging;-)
  Herken ook wel veel van de steenbok kenmerken bij hem maar …. maar die heeft hij natuurlijk toch van zijn (voor)ouders meegekregen. Die komen dan toch van een stier en een leeuw;-) Klopt wel want jouw eind zin is ook op mij van toepassing.Als ik niet nuchter was zou ik in de huidige situatie allang kopje onder gegaan zijn.

  1. Ja dat is heel belangrijk. Hoewel ik het ook soms niet zag zitten met alle ellendige dingen won toch altijd weer die nuchterheid om gewoon door te gaan. En dat heb jij ook….. natuurlijk je rot momenten maar dan gewoon weer oppakken en verder gaan. Ja die voorouders, dat telt niet he……. gaat over moment van geboorte. Hoewel mijn moeder was ook een steenbok dat versterkt het misschien wel. Nee maar goed serieus ik zie best overeenkomsten maar kan natuurlijk niet zijn dat alle mensen die in december geboren zijn hetzelfde karakter hebben. Maar opvallend is wel dat mijn beste vrienden wel steenbokken zijn.

   1. Ik zie wel dat je onder mensen met hetzelfde sterrenbeeld bepaalde karaktertrekken vaker voorkomen. Zo is mijn ervaring dat , vooral de mannelijke, watermannen geen makkelijk karakter hebben.

    1. Dat zou kunnen. Ik heb niks met schorpioenen al was ik er 35 jaar met een getrouwd en staat in ieder boek over sterrenbeelden dat het een goede match is. Maar nee. Degene die ik ken(de) oudste zus, schoonzusje, schoonmoeder, exman dus……. lastig sterrenbeeld vind ik ze. Ik vind Tweelingmannen leuk…… welbespraakt en flamboyant

       1. Nee hoor, alles zit in de genen van ouders en voorouders. De enige andere steenbok in onze familie was mijn schoonvader en daar heeft Ruud toch niet heel veel overeenkomsten mee.

        1. Ja dat zijn dingen die helemaal voor hem niet meer spelen. Ja als ik het zo leest gaat het inderdaad steeds verder achteruit. Zag het bij mijn vader toen. Op een gegeven moment als ze dan maar iets krijgen kan opeens het kaarsje uit gaan.

          1. Ja Riet, ik weet het nog bij mijn vader dat ik ook blij was dat hij overleed. Niet voor ons, ik wilde mijn vader niet kwijt maar ook voor hem. Dit was mijn vader niet meer, dit zou hij ook nooit gewild hebben. Maar het blijft moeilijk want je raakt ook iemand kwijt……

          2. Eigenlijk bén ik hem al kwijt. Maar het is jarenlang nog een levenswaardig leven geweest waar hij zich aan vastklampte. Hij lijkt het nu wat los te gaan laten en dat kan ik me ook voorstellen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s