Over de bloemetjes en de bijtjes en passie……

De Pinksterdagen zitten er weer op. Had heel andere dingen gepland dan ik gedaan heb maar eigenlijk zijn het gewoon mooie dagen geweest.
Was van plan om grote afstanden te gaan fietsen, had een paar dingen bedacht maar achteraf ben ik best veel in mijn eigen tuintje geweest en ik heb er van genoten.
Heb sinds corona al mijn 6e boek uitgelezen, een unicum, jaren niet zoveel boeken gelezen.
Zo leuk dat iedere keer ma merel mijn hele tuin af komt struinen naar voedsel. Zag haar zelfs stukjes algen met kikkervisjes er in opslokken. Nou dan kan ze nog even vooruit, van beide is er genoeg.
Veel gefotografeerd. Vanmorgen bezig geweest met al mijn lensjes wat uitproberen.
Mijn passiebloem staat volop in bloei en wat een fotogenieke bloem is dat om wat uit te proberen. Een tuin volop met bloemetjes en bijtjes….. ik geniet er echt van hoor.


Beide dagen ook wel een rondje gaan fietsen maar vond het soms nog best fris.
Dan zit ik in de tuin een beetje weg te zweten en als ik dan op de fiets stap met best een flinke wind er bij viel het mij heel eerlijk gezegd best een beetje tegen.
Nou ja niet zeuren natuurlijk, waar heb ik het over.
Vandaag waren alle terrassen onderweg weer open, ben er niet geweest, heb zowel gisteren als vandaag wel een ijsje onderweg gegeten bij verschillende kleine ondernemertjes maar verder niets.
Het begint weer een beetje “back to normal” te worden.
Werd geappt of ik toch morgen al weer wil werken en dat ga ik doen. Las ook op de Hema app dat morgen het restaurant weer open gaat.
Het leek er op dat de zwarte sterns (een van mijn favo vogels) dit jaar niet kwamen broeden op de plekjes waar ik ze al een paar jaren volg en fotografeer.
Maar van de week kwamen ze opeens toch nog en werden alle vlotjes die daar neergelegd zijn veroverd. Dat gaat meestal gepaard met wat gesteggel en gedoe maar nu lijkt de rust wat teruggekeerd daar en wordt er gebroed.


Ik heb er beide dagen meer dan een uur gezeten. Ik vind het dan zo puur genieten, voel me dan zo ontzettend fijn, dat is haast niet uit te leggen, gewoon gelukkig.
Peter (en nog anderen ) doen er altijd een beetje lacherig over maar dat mag….
Morgen dus weer werken, ga toch even een kijkje nemen bij de Hema……. blij dat er veel meer weer mag. Aanstaande weekend weer naar Wim kan, daar verheug ik me heel erg op.
Maar toch die Corona tijd (het is natuurlijk nog niet over)  hoe gek het misschien ook klinkt, het leek voor mij wel een lange vakantie met alles kan en niets moet….en het heeft me wel aan het denken gezet over bepaalde dingen die ik doe. Heb nog nooit zoveel gefietst, gewandeld, gefotografeerd. Het weer zat wat dat betreft ook enorm mee.
De tijd zal het leren hoe ik daar mee om zal gaan.

17 gedachten over “Over de bloemetjes en de bijtjes en passie……

 1. Het “vrije”gevoel tijden de lockdown zou zéker heel anders geweest zijn met dagelijks een flinke portie regen, Meer aan huis gebonden zijn is dan zeker niet fijn.
  Leuk dat de stern toch weer terug kwam. Mijn dochter zag de gierzwaluw terug die al tijd in de muur van het huis tegenover haar zijn nest heeft onder de dakrand.

  1. O ja die zijn ook zo mooi die gierzwaluwen. Wij hadden vroeger ook een nest onder het dak. Tot ze het dak vernieuwd hebben toen was het over. Ooit was er een uit het nest gevallen en hoorde ik herrie op de zolder. Vond het nog eng ook haha. Terug gezet in mijn nest en er iets tegenaan gemaakt dat ze er niet meer uit konden vallen. Ze zitten hier nog wel in de straat, speciale dakpannen aangebracht daarvoor.

   1. Ze kon ze ook dit jaar weer met de camera betrappen. Het nest wordt dan éérst gebruik door een merel , de gierzwaluw komt pas als de merel weg is. Bijzonder hoor.

 2. Wat mooi die passiebloem. Bij mij overleven ze de winter nooit.
  Gewoon stil zitten aan de waterkant en in alle rust alles in je opnemen (en mooie foto’s maken) is heel niet gek. Vissers doen dat hele dagen maar die staren naar hun dobber. Ik vind het ook leuker om naar de vogels en de bloemen te kijken.

  1. Ik had hem vorig jaar gekocht toen nog geen bloemen maar nu volop in bloei. Hij is mooi. Ja ik zie ook liever vogels, bloemen en wat er allemaal te zien is in de natuur.

 3. Wat een heerlijk logje,Anneke! Ik heb lekker met je meegewandeld/gefietst.
  Dat ‘ coronagevoel van een lange vakantie’ herken ik. Ik had dat ook in het begin. Geen gestress. Maar ik realiseer me dat ik in een luxe positie zit. Zoals een oud-collega zei: ‘het geld komt gewoon door de (digitale) brievenbus. ‘ Ik zie dat veel mensen getroffen zijn door de coronacrisis, met name veel jongeren en zelfstandigen. Ook mijnkinderen zijn op een of andere wijze getroffen door de coronacrisis. Ik hoop zo dat de maatschappij verandert, maar vrijdag in de super leek het oude al weer helemaal terug te keren.
  Prachtijge natuurfoto’s!

  1. Dat realiseer ik me ook wel hoor. Heb mijn AOW en mini mini pensioentje waar ik gewoon goed van rond kan komen. Maar er zijn er zeker die zwaar getroffen zijn met deze crisis. Mijn zoon en schoondochter werkten allebei thuis maar hebben nog wel gewoon hun werk en daar ben ik dan blij om. Ben ook niet optimistisch dat mensen het heel anders zullen gaan doen. Maar iets zou al mooi zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s