Fröbelen…

VanIMG_5333morgen meteen begonnen met het maken van mondkapjes. Ik had op internet 3 verschillende patronen gedownload. Sommige leken me nogal ingewikkeld vandaar dat ik koos voor de meest simpele geplaatst op de site van de Rijksoverheid.
Dat zou dus goed moeten zijn.
En inderdaad het was heel simpel om te doen.
Moest nog wel even weer kijken op mijn naaimachine hoe ik de draden ook al weer moest spannen want het is best lang geleden dat ik iets genaaid heb.
De eerste keer mislukte het, gevolg allemaal lange halen, bleek dat ie ergens niet goed door een oogje ging.
Best snel had ik het eerste mondkapje gemaakt. Even wat prutsen met een elastiek op maat maken en klaar was ik er mee.
Heb er meteen twee gemaakt en morgen nog twee voor Wim uit een blauw stofje.
Voelde wel een beetje raar aan moet ik zeggen, beetje benauwd gevoel.
IMG_5334Dacht hou hem gewoon een poosje op om het even te proberen en het wende best wel snel.
De treinreis is een uur dat moet allemaal wel kunnen.
Denk ook als iedereen met zo’n mondkapje loopt in het OV het ook anders aanvoelt.
Nu zie ik zo nu en dan wel iemand in het winkelcentrum met een mondkapje maar dat is toch wel een uitzondering.
Komt allemaal vast wel goed.
Kreeg vandaag bericht dat maandag al mijn nieuwe tegels komen. Weet niet hoe Peter zijn agenda er uit ziet. Hij is ook weer bij zijn eigen huis bezig om de buitenboel te verven dat moet ook gedaan worden.
Ze lopen niet weg, krijg ook nog 3 weken weer steigers om mijn huis omdat ze alles nog gaan verven en dan hoop ik daarna eindelijk even van alle werkzaamheden af te zijn.
Had ook nog een hek te koop en kreeg vanavond een mooi bod dat ik geaccepteerd heb. Als die man het nou ook eens snel op komt halen.
Dan schat ik alles bij elkaar in dat over een week of 6 alles wel klaar zal zijn…… na toch meer dan een half jaar reuring om en in mijn huis ben ik daar wel een keer aan toe.

11 gedachten over “Fröbelen…

  1. Staat je goed! 😷Goed van jou om ze zelf te naaien.
    Ik heb ook heel lang mijn naaimachine niet gebruikt, zag op tegen die halen en heb een aantal zelfgemaakte gekocht. 😷😉ik heb er vier van stof en als reserve nog een paar papieren mondkapjes.

    Ik vind 😷 naar zitten, mijn bril beslaat en het is benauwd. Ik draag 😷 soms in huis om te wennen, zodat ik me in het OV niet zo onhandig voel. Ik hoop dat 😷 ook bij mij went, maar ik vrees van niet. 🤔

  2. Mondkapjes heb ik wel liggen maar ik zal ze waarschijnlijk niet nodig hebben, benauwde bedoening hé! Ach al die drukte om je huis heen heeft wél de lock down eenzaamheid buiten de deur gehouden;-) Maar wel heel fijn dat je nu bijna naar Wim kan.

  3. Ben benieuwd hoe het jou tijdens de reis bevallen is, zo’n mondkapje.Ik vind het maar een benauwde bedoeling blijven. Vanmorgen hoorde ik dat er stemmen opgaan om voortaan altijd buiten en in openbare gebouwen zo’n ding te moeten dragen ……… moet er eigenlijk niet aan denken …….

    1. Nou dat laatste mag ik niet hopen hoor. Ik zag in de trein ook veel mensen die hem half los deden. Zelf werd ik gebeld door mijn zoon, dan hoor je ook bijna niets. Half afgedaan en dat zag ik ook meer mensen doen trouwens. Maar echt benauwd vond ik wel meevallen. Maar altijd lijkt me wel een straf.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s