Het arboretum

Het stond al heel lang op mijn verlanglijstje, een bezoek aan het Arboretum in Rotterdam, helemaal niet zover weg maar was er nog nooit geweest en ben totaal geen postduif zeker niet in Rotterdam.
Gisteren dacht ik, ik ga, ik vind het vast wel en zo niet dan kom ik gewoon best weer thuis.
Je moest een kaartje vooraf bestellen en dat deed ik onderweg ergens in een bushokje even gaan zitten. Kaartje gekocht en betaald. Anderhalf uur marge genomen voor als het goed is zo’n 3/4 uur fietsen maar ik ken mezelf.
Had thuis wel even op de kaart gekeken en gewoon gaan fietsen. De dijk genomen langs de IJssel onder de Brienenoordbrug door en nog een stuk de dijk aangehouden (dacht ik gezien te hebben).
En toen was mijn postduivengevoel op. Even de weg gevraagd aan een man die daar zijn hond liep uit te laten.
Het was gemakkelijk de weg volgen met kronkels en dan de kruising oversteken langs het Excelsior stadion en daar moest het zijn.
Gedaan maar toch weer verkeerd, opnieuw gevraagd, terug gefietst en nog een keer gevraagd aan een oudere mijnheer. Nou ja daar heb ik altijd iets mee haha en het was ook echt zo’n lief mannetje…… hij zei me precies hoe ik moest fietsen en zei ook nog, pas op hoor met oversteken daar beneden want het is daar heel druk echt op zijn Rotterdams.  Hoezo, kende hij me soms??

Het ging goed hoor, natuurlijk is het in de stad heel anders fietsen dan in mijn polder maar ik fiets gelukkig vaker in een drukke stad.
Heerlijk een paar uur lopen wandelen daar in het Arboretum. Foto’s gemaakt, in de theetuin een bakje thee (what else) gedaan en nog even naar het voedselbos geweest.
Denk nog niet alles gezien maar ik had het wel even gehad. Twee uur gewandeld hier en daar een praatje en wat foto’s gemaakt. Er was nog een kas met catussen. Zag op een eilandje in een vijver nog een roodwangschildpad zitten. Bij de theetuin stonden heel wat bijenkorven en de bijen waren druk aan het werk daar om honing te maken. Kortom genoeg te zien daar.
Weer naar huis gegaan, gewoon de bordjes Capelle aan den IJssel gevolgd en geloof me het was zo’n 4 km korter dan heen. Ach ja maar ik had wel weer eens een ander stukje Rotterdam gezien, wat maakt het uit op zo’n prachtige dag.
Ga zeker nog eens kijken nu ik weet waar het is…. heb echt alles nog niet gezien. Echt wel de moeite waard.

16 gedachten over “Het arboretum

  1. leuk om te lezen. Ik ben er opgegroeid . de zoon van de familie zat bij mij in de klas.
    lagere school in kralingen. vele middagen in de toen noch niet openbare tuin gespeeld. we hadden er een schaapshut en ’s winters konden we er schaatsen op de vijver. daar werd wel de grondsteen gelegd voor mijn studie tuinarchtektuur.
    bedankt voor je fotots.

  2. Jij fietst en fotografeert veel in de natuur. Nu heb ik een vraag: deze maand zie ik op verschillende plekken vingerhoedskruid met een pelorische topbloem. We hebben altijd vingerhoedskruid in onze tuin(en) gehad maar nog nooit een met zo’n topbloem. Ik woon in z.o. Drenthe.

    1. Goh ik heb het echt even op moeten zoeken wat je bedoelt hoor. Ik kende die term niet. Ik zie in Apeldoorn heel veel vingerhoedskruid zal eens opletten of ik dat kan ontdekken. Kan je dus geen antwoord geven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s