Rariteiten…..

In mijn tuin gebeuren soms gekke dingen, beetje onverklaarbaar soms ook zodat het me nog steeds bezighoudt van wat ik nou eigenlijk gezien heb.
Zal het even uitleggen. Afgelopen zaterdag was ik naar het Arboretum geweest. Veel gelopen, veel gefietst natuurlijk en warm.
Eenmaal thuis in de schaduw op mijn vlonder naast de vijver gaan zitten met een kopje thee.
Ik zie weer veel waterjuffers en pak toch weer even mijn camera, ik kan het niet laten ook en wil nog steeds een ander lensje even uitproberen.
En dan is er niets heerlijkers van even op de kussens van mijn tuinset plat op mijn buik Waterjuffer (Middel)gaan liggen kijken naar de vijver en wat foto’s maken.
Al fotograferend zie ik opeens iets bewegen in de vijver, de bladeren gaan opzij en er komt “iets” naar boven, in ieder geval een kikker zie ik maar wat het andere is, ik weet het echt niet. Ik maak er wel een aantal foto’s van. Het is vrij ver de vijver in vandaar dat ze niet heel duidelijk zijn geworden.
Foto gek 45 (Middel)’s Avonds even de foto’s bekijken en bewerken en ik blijf verbaasd, het lijkt een soort vis maar de enige vissen die er bij mij in zitten zijn veel stekelbaarsjes en een bonte goudvis. En als hij er nog in zit een grondeltje, die zie ik meestal een keer per jaar als ik de vijver een beetje uitbagger.
Maar wat dit geweest is, ik weet het echt niet, nog steeds niet. heb al vaak weer zitten kijken maar niets meer gezien. Het lijkt ook wel of er een soort wolkje voor zit of ie iets uitspoegt. Wil ook mijn vijver niet te veel verstoren nu er zoveel “leven” in de vijver is. Ik stuur de foto’s naar Wim die er ook niets van kan maken.
Het monster van Loch Anna noem ik hem maar.
Vanmorgen liep ik in de tuin even wat te rommelen en opeens zag ik een veertje heel raar bewegen. Een veertje kan altijd bewegen op de wind natuurlijk maar niet met van die schokjes zoals ik het nu zag. Ik kijk nog eens goed en dit raadsel was snel opgelost 104325408_10157410999028008_1799427699868023740_nwant het veertje zit vast aan een mini kikkertje die dapper probeert er toch mee vooruit te komen. Als ik het veertje verwijderd heb hipt ie (in mijn ogen) vrolijk weer verder. 104110924_10157410999043008_1540140865093992911_n
En raadsel drie dat opeens mijn spitskolen opgegeten worden. Nu door rupsje nooittevreden maar weet niet wie ze ook wel lekker vinden. Maar een was al half opgegeten en bij de tweede was er ook al aan begonnen maar die heb ik nog snel gered.
Welk dier dat nu weer doet, ik zou het niet weten. Mag niet aannemen dat er konijnen in mijn tuin zitten ’s nachts…..
Een tuin zorgt dus altijd voor verrassingen en onopgeloste vragen…. antwoorden en suggesties zijn dus van harte welkom.

15 gedachten over “Rariteiten…..

  1. Kan niet missen is een USO, (Unidentified Swimming Object ) , goh, wat een raadselachtig iets. Jouw tuin is een soort oerwoud in het klein, ook daar geldt de natuurwet “eten of gegeten worden” en wat dat dat eten betreft zit jij aan het eind van de keten, soms zijn ze je dus net even voor in het oerwoud. ๐Ÿ˜‰

  2. Volgens mij is het een waterslak, grote posthorenslak. Het rechtse deel is het huisje die met een krul onder water zit. Links is de slak half uit zijn huisje. Ze zitten ook bij mij in de vijver.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s