Weer mooi……

We hebben weer een prachtig weekend achter de rug… was inmiddels al vier maanden geleden dat Wim bij mij geweest was.  Eerst door mijn val waardoor ik een paar keer niet naar hem toe kon en daarna het Coronavirus. Best lang natuurlijk. Twee weken geleden voor ’t eerst weer bij hem geweest en hij nu weer bij mij. En het leek wel of we er nog meer van konden genieten om weer samen wat te gaan doen en gewoon samen te zijn.
Terrasjes gepikt hier en daar en onderweg, een prachtige fietstocht gemaakt van zo’n 45 km zaterdag, het was ook heerlijk weer.
Echt lekker makkelijk gedaan, gourmetten en een Chineesje gehaald, niet te moeilijk allemaal. Lekker onderuit filmpje kijken samen.
Vanmiddag ging hij weer naar huis en ik vond het opeens best stil in huis en miste hem wel.
Maar toch alsof we elkaar gisteren nog gezien hadden hebben we het weer opgepikt.
Wat zo’n coronavirus al niet kan doen.
Wim zei het ook nog, het is een tijd geleden dat ik gewoon wat leuks gedaan heb.
Afgelopen week had ik een tweedehands fiets gescoord voor hem. Zijn fiets was de laatste keer gestolen. De man bracht hem ook nog netjes thuis voor me. Anders kan je ook geen kant op natuurlijk zonder fiets.
De fiets deed het prima… hij is meteen goed ingefietst haha en dat voor een prikkie, soms zit het ook wel mee dan. Een extra slot gekocht er op want hij moet toch weer een paar weekjes in de fietsenstalling staan.
Ik vermaak me in mijn eentje ook prima hoor, blijf echt niet thuis zitten maar zo samen op pad gaan is toch veel leuker eigenlijk.
Genoeg er over haha.
Gisteren ging Wim even wat kersen plukken, voor mij hoefde dat niet hoor, laat de vogels ze maar lekker opeten allemaal. De merels zijn er gek op en iedere keer zie ik ze weer in mijn boom vliegen en een kers scoren.

Wim vond het zonde en begon wat kersen te plukken. Het zijn geen zoete kersen dus om zo te eten niet zo lekker maar een paar jaar geleden heb ik ook eens jam en sap er van gemaakt en dat was best heerlijk. Maar het is ook wel veel werk.
Afijn, ik had een bakje vol en vandaar dus toch maar even in de boom “geklommen” en nog een paar bakjes kersen geplukt. Morgen dan toch maar proberen om sap er van te maken. Jam heb ik geen zin meer in, moet je al die pitten er uit halen dat is een enorm werk. Als ik sap maak kan ik gewoon de pitten meekoken en het zeven daarna, dat is veel minder werk. En door de yoghurt of vla is het echt heel erg lekker.
De merels boos natuurlijk maar er hangt nog genoeg waar ik niet bij kan, ze hebben niets te klagen hoor.
Een mooi weekend dus geweest en kijk nu al weer uit naar over twee weken weer naar Apeldoorn te gaan. Zo fijn dat het nu weer kan en mag.

 

12 gedachten over “Weer mooi……

 1. Ik hou wel van het ontspannende werkje van fruit schoonmaken. Kersen ontpit ik en dan gaan ze in de vriezer voor bv gebruik in de yoghurt van partner, of ik maak er een sausje van voor bij een plakje cake.
  Buren hebben een enorme boom met een hele stellage en netten eromheen.
  Ik oogst op het moment heel veel frambozen, zijn vd buren komen overlopen en nu heb ik er meer dan bij hen staat. Gaan ook in de vriezer.

 2. Vier maanden…dan heb je heel wat in te halen samen.
  Bij kersen eten moet ik altijd denken aan het spel wie de pit het verst kan weg spugen. Als kind was ik een heilig boontje; dus ik heb het e.e.a. in te halen (-:
  Deze week wordt het prachtig weer. Geniet ervan!

 3. Leuke foto’s en wat ‘n gezellig weekeinde hebben jullie gehad!
  Wij hadden 3 blauwe bessen struiken bij de boerderij en hoewel de struiken volop droegen waren de vogels ons altijd voor. We hebben nooit blauwe bessen uit eigen tuin gegeten.

  1. Haha ja dat is jammer dan, misschien een net er op. Bij mij thuis vroeger deed mijn moeder oude glas gordijnen er over heen. Mijn blauwe bes heeft het niet gered. Twee jaar wel bessen gegeven.

 4. Je gaat de gewone dingen wel waarderen na zulk een periode als de quarantaine. Mijn schoonzusje en ik werden al helemaal blij toen we de eerste keer na 7 weken binnen zitten weer samen een visje konden gaan eten. Liefs Ria

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s